Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Urbanovičs: "Skatoties biatlonu televizorā, kļuva mazliet skumji"

Urbanovičs: "Skatoties biatlonu televizorā, kļuva mazliet skumji"
Vitālijs Urbanovičs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas biatlona treneris Vitālijs Urbanovičs, kurš šonedēļ oficiāli atgriezās izlases galvenā trenera amatā, portālam Sportacentrs.com norādīja, ka mērķis ir uz 2018. gada ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā aizvest komandu, kas būtu nevis statisti, bet konkurētspējīgi sportisti.

"Man vajadzēja atpūsties. 25 gadus nezināju, kā tas ir - pavadīt vasaru mājās," atzīst 67 gadus vecais biatlona treneris Vitālijs Urbanovičs, kurš darbu ar Latvijas izlasi pārtrauca 2010. gadā, bet pēc tam strādāja ar Ukrainas izlasi. "Gadu padzīvoju pa mājām. Nevarētu teikt, ka nepatika. Nav jau slikti. Bet pagaidām man vēl ir nepieciešams aktīvāks dzīvesveids."

"Ar federāciju sarunas bija jau ziemā, taču tobrīd vēl atbildēju, ka padomāšu. Pavasarī sekoja konkrēts piedāvājums un es nolēmu tam piekrist. Pirmā vīzija? Šogad apskatīsim pēc iespējas vairāk izlases kandidātu, jo vienā un pat ne divos gados nekas liels nenotiek. Skatoties biatlonu televizorā, palika mazliet skumji. Visi vienādi, bet... Tajā galā. Man šķiet, ka tā nevajadzētu būt. Manuprāt, kaut kas nebija kārībā treniņu sistēmā."

Urbanovičs saka, ka viņam aptuveni esot nojausma, kur varētu slēpties kļūdas, taču publiski viņš tās iztirzāt nevēlas. "Jaunajiem puišiem jārēķinās, ka būs kārtīgi jāstrādā. Sākot jau no 11. maija, kad sāksies treniņnometne. Vai visi izturēs? Grūti pateikt. Bet bez darba nevar, darba būs daudz. Gan šaušanas jomā, gan tehniskajā un funkcionālajā jomā. Pēc pusotra gada sāksies kvalifikācija uz 2018. gada olimpiskajām spēlēm. Mērķim jābūt tādam, lai mēs uz Phjončhanu varētu aizvest komandu, turklāt nevis statistus, bet konkurētspējīgus sportistus."

"Mums būs treneru komanda. Vienmēr ir tā, ka viens treneris kaut ko nepamana, bet otrs to ierauga. Ņemot vērā, ka pieaugušo izlasei būs pieslēgti arī labākie juniori, mums būs treneru komanda. Vienatnē ir ļoti grūti, esmu to izjutis uz savas ādas. Varbūt es būtu bijis vēl labāks treneris, ja nebūtu visi darba jādara vienam. Ja arī tagad būtu jāstrādā vienatnē, tad es piedāvājumam nepiekristu."

"Darba ir daudz, bet uzskatu, ka, strādājot kopā un vienam otru palabojot, mums izdosies kaut ko sasniegt," pārliecināts ir Urbanovičs. "Pasaules kausos kopā ar izlasi būšu gan es, gan Intars Berkulis. Vēl neesam runājuši par to, kā sadarbosimies, tomēr tas noteikti notiks. Bet attiecībā uz Andreju Rastorgujevu lēmumus turpinās pieņemt Intars. Protams, ja kāds vēlēsies manu padomu, tad es to neliegšu, bet pats neiejaukšos."


, 2015-04-30 15:12, pirms 9 gadiem
Lai izdodas viss iecerētais . Un novēlu lai būtu vel labāka komanda nekā Briča,Maļuhina ... laikos
, 2015-04-30 15:13, pirms 9 gadiem
cerēsim...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-30 16:46, pirms 9 gadiem
golsss rakstīja: Murgaināks jau ir kļuvis biatlons. Viens vien ir biatlonists. Kas tā par izlasi? Kādreiz man liekas bija ar sievietēm ar viena biatloniste. Nemaz nerunājot, ka vīriešiem bija konkrēts kvartets.
vislielakais murgs ir tas ko tu uzrakstiji!
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.