Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Rastorgujevs: "Jāatrod ātrs risinājums stāvus šaušanas uzlabošanai"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Rastorgujevs: "Jāatrod ātrs risinājums stāvus šaušanas uzlabošanai"
Andrejs Rastorgujevs (priekšplānā)
Foto: "Team Rastorgujevs"

Noslēgušies pirmie seši Pasaules kausa izcīņas posmi biatlonā, kā arī Eiropas čempionāts, kurā mūsu vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs izcīnīja bronzas medaļu iedzīšanas sacensībās. Drīzumā startēs arī sezonas galvenās sacensības, pasaules čempionāts, un Rastorgujeva komanda ziņo par līdz šim paveikto un noskaņojumu iekšienē.

Rastorgujeva komanda ziņo: "Aizvadītajā nedēļas nogalē izcīnījis Eiropas čempionāta bronzas medaļu 12,5 km iedzīšanas disciplīnā, Andrejs tikai šobrīd pamazām uzņem optimālo fizisko formu un apņēmības pilns gatavojas Pasaules čempionātam Austrijā, Hohfilcenē.

Lai arī pēc aizvadītās sezonas pašmāju ātrākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs veica pleca operāciju un izgāja smagu rehabilitācijas procesu, tāpēc, saprotams, cieta arī vasaras sagatavošanās darbs, tomēr šīs sezonas starts Andrejam padevies veiksmīgāks kā jebkad. Un ne bez iemesla...

Rehabilitācijas process un ierobežotās iespējas treniņiem, ne vienmēr krāsojas tikai negatīvās krāsās. Šoreiz tas lika Andrejam nedaudz apstāties, pabūt ar ģimeni, sakārtot domas un saprast – kā virzīties tālāk. Kopš vasaras Andrejam izveidojusies spēcīga atbalsta komanda #TeamRastorgujevs. Ja līdz šim Andrejs pats (kopā ar treneri Intaru Berkuli) rūpējās par pilnīgi visu – treniņiem, viesnīcām, finansēm, darbu ar atbalstītājiem, sponsoriem utt., tad šobrīd jau ir izveidota ļoti motivēta profesionāļu komanda, kas palīdz ar treniņu darbu, dažādām menedžmenta lietām, attīstību, komunikāciju, sponsoru piesaisti u.c.

Kaut neliels piemērs – ja līdz šim treneris Berkulis nevarēja būt vienmēr uz vietas sacensībās un Andrejs bieži darbojās pilnīgi viens, tad šobrīd ir atrastas iespējas un piesaistīts treneris Valdis Bērziņš, kurš ir kopā ar Andreju visas sezonas garumā. Intars Berkulis joprojām stāda treniņu plānu un sezonas darbu šķērsgriezumā, taču ir ļoti svarīgi, lai kāds no savējiem vienmēr būtu uz vietas – gan treniņos, gan sacensībās, gan ceļā uz tām.

Sadarbībā ar „St.Brothers Brand agency” izveidoti unikāli sacensību un iesildošie tērpi, kur katra detaļa ir Andreja izvēlēta, pielāgota Andreja būtībai un katram elementam un tā novietojumam ir īpaša nozīme. Tāpat, daudz tiek domāts un plānots kā veidot saikni un būt tuvāk saviem uzticamajiem faniem un atbalstītājiem. Ir izveidoti sociālo tīklu konti, kur Andrejs aktīvi dalās ar savām sportiskajām gaitām, sajūtām un sacensību rezultātiem. Veiksmīgi savu darbību sākusi arī jaunā mājaslapa Andrejs Rastorgujevs – Biatlonists Ļoti rūpīgi tiek domāts par katru detaļu. Tieši tas ļauj Andrejam ar pozitīvu skatu, mērķtiecīgi lūkoties uz priekšu. Veiksmīgam un efektīvam darbam svarīgas ir ne tikai finansiālās iespējas - Andrejs uzsver, ka tieši atbalsts no jaunās komandas ir bijis un ir ļoti nozīmīgs. Tas uzmundrina un motivē turpināt smagi strādāt, dod ticību un ļauj raudzīties uz visu krietni pozitīvāk."

Andrejs Rastorgujevs: "Šī sezona pilnīgi noteikti atšķiras no iepriekšējām. Vispirms jau pleca operācijas dēļ biju spiests izlaist lielu daļu sagatavošanās posma, taču tajā pašā laikā tas ļāva atslēgties no biatlona, vairāk domu, laika veltīt ģimenei. Noteikti, jāizceļ arī fakts, ka mana drauga un menedžera Normunda Putna vadībā tika izveidota mana atbalsta komanda „Team Rastorgujevs”. Šis viss kopums man ir devis sajūtu, pārliecību, ka esam stipra komanda - mēs kopā varam sasniegt augstākos rezultātus. Ļoti būtiska bija arī sponsora „Impro Ceļojumi” pievienošanās pēc Jaunā gada. Ja līdz tam vēl nebija skaidrības kā tiks nosegti visi sezonas pamatizdevumi, tad ar Impro pievienošanos šis jautājums lielos vilcienos tika atrisināts. Katrā ziņā šobrīd mans galvenais fokuss ir sagatavošanās pasaules čempionātam, jo pēc Eiropas čempionāta ir skaidri redzams, ka šajā īsajā laika nogrieznī ir jāatrod ātrs un efektīvs risinājums stāvus šaušanas uzlabošanai.”

Pirmo sezonas daļu ieskicēja arī treneris Intars Berkulis: "Šāds sezonas sākums Andrejam līdz šim vēl nebija bijis, kad tiek izlaists tik liels posms sagatavošanās periodā. Tajā laikā, kas mums bija atlicis līdz sacensību sezonas sākumam, mēs ielikām ļoti precīzu darbu, treniņplāns netika gatavots garam periodam uz priekšu, bet tā vietā katru dienu tas tika pielāgots izejot no Andreja pašsajūtas un dakteru vērtējuma. Es ar piesardzību gaidīju pirmos startus un rezultātus. Šobrīd jau varu teikt, ka viss ir ticis darīts pareizi, bet, protams, gala secinājumus varēsim izdarīt tikai pēc sezonas beigām.

Gribu izteikt pateicību Latvijas Olimpiskajai Vienībai, īpašs paldies dakterim Aldim Cīrulim un fizioterapeitam Mārim Eikenam. Pozitīvs pienesums ir jūtams no jaunās komandas, kur labi sadarbojamies ar Normundu Putnu. Tāpat turpinām konstruktīvi risināt jautājumus ar Gundaru Upenieku no Latvijas Biatlona Federācijas. Liels paldies visiem atbalstītājiem, kas ir bijuši kopā ar mums."

Tāpat „Team Rastorgujevs” izsaka lielu pateicību arī jau esošajiem un uzticamajiem atbalstītājiem – BTA, Moller Auto Krasta, SiS Latvija, Garmin Latvija, Veloatlaides, Sportland Latvija, Latvijas Olimpiskajai Komitejai, SWIX un Fischer. Tiek uzsvērts, ka katra pienesums devums ir ļoti nozīmīgs un īpašs visaugstāko mērķu sasniegšanā. Galvenais sezonas mērķis joprojām nemainīgs - pasaules čempionāts, kurš no 9. līdz 19. februārim norisināsies Austrijas pilsētā Hohfilcenē. Mērķis, ticība un virzība uz priekšu.

Informāciju sagatavoja: Mārtiņš Majors, Normunds Putns.

  +6 [+] [-]

, 2017-01-30 23:40, pirms 7 gadiem
Būtu jau labi ,ja izdotos atrast ātru risinājumu priekš stāvus šaušanas uzlabošanas... jo itkā guļus šaušana ir vispār ļoti laba Andrejam un slēpošana pats pa sevi vienmēr bijis super laba... tik tā stāvus šaušana pieviļ mūsu labāko biatlonistu ! Cerams ,ka izdosies atrast pēc iespējas ātrāk risinājumu priekš stāvus šaušanas uzlabošanas !!!

  +1 [+] [-]

, 2017-01-30 23:46, pirms 7 gadiem
Nav iespējams tā no zila gaisa atrast risinājumu, bet nu ceru ka izdosies

  +2 [+] [-]

, 2017-01-31 00:08, pirms 7 gadiem
Var paņemt bazuku, būs ātrs risinājums

  -1 [+] [-]

, 2017-01-31 00:08, pirms 7 gadiem
Šādu risinājumu gadījumā nesauc par trenēšanos?

     [+] [-]

, 2017-01-31 01:25, pirms 7 gadiem
Un ar visu šo Tev šaušana stāvus ir katastrofāla un nereāli viņu tagad ir uzlabot... tu tik sevi un citus māni...un arī pč tev būs izgāšanās jo tik daudz kļūdu jau tur tev nepiedos...

  -3 [+] [-]

, 2017-01-31 07:09, pirms 7 gadiem
Tagad galvenais parstat dzert,nu nevar sita jau pirmdiena pielikties,novelu to ari rastijam.

  +2 [+] [-]

, 2017-01-31 07:10, pirms 7 gadiem
Atrais austrietis un svendsens nespej neko mainit jau gadiem it neko sausana, bet Andrusam izdosies, es ticu ....

     [+] [-]

, 2017-01-31 07:14, pirms 7 gadiem
VoVadik rakstīja: Atrais austrietis un svendsens nespej neko mainit jau gadiem it neko sausana, bet Andrusam izdosies, es ticu ....
Es kaut ka neticu vairs,vai tad ar nav gadiem jau?Bet 3nieka vins tiks agri vai velu,tas ir skaidrs.

  -4 [+] [-]

, 2017-01-31 07:52, pirms 7 gadiem
Par šo reklāmrakstu jau naudiņa jāņem. Ja paņemta,tad tā arī jāraksta - REKLĀMRAKSTS!

  -1 [+] [-]

, 2017-01-31 08:04, pirms 7 gadiem
Nepieciešama radikāla pieeja! No šī brīža atviegloties tikai pisuāros!

  +3 [+] [-]

, 2017-01-31 09:07, pirms 7 gadiem
zidans rakstīja: Par šo reklāmrakstu jau naudiņa jāņem. Ja paņemta,tad tā arī jāraksta - REKLĀMRAKSTS!
Kad sportists Gulbis nekomunicē ar faniem, tad viņš ir iedomīgs, izturas ar necieņu un kas tik vēl nav dzirdēts. Te ir uztaisīta fesela komanda, kas komunicē un komunicēs ar faniem un atkal nav labi, nauda esot par to jāprasa

Nē, bet nopietni, sporta fans parastais, vai tev maz kādreiz var izpatikt?

  +2 [+] [-]

, 2017-01-31 09:32, pirms 7 gadiem
Diez vai viņa vecumā ļoti lielu un ātru progresu šaušanā var sasniegt?!
Domāju gan , ka kādās sacensībās var daudz maz sakrist laba slēpošana un šaušana un gan jau kāds pjedestāls būs.
Bet par šaušanu, pat vienai no pasaules biatlona līderēm Makarainenai šaušana diezgan bieži klibo. Ar šaušanu laikam ir tā vai nu tā ērgļa acs ir dota no dabas vai nav, kaut ko jau var uztrenēt un līmeni pacelt, bet ne jau kardināli, kas nav perfekts šāvējs tāds arī nekļūs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-01-31 09:52, pirms 7 gadiem
Ātri var tikai cauceju biksēs ielaist.

     [+] [-]

, 2017-01-31 10:50, pirms 7 gadiem
iespējams,Berkulis ir labs treneris...
Bet,diemžēl viņš nav šaušanas treneris
Un katrai,sevi cienošai biatlona komandai ir savs profesionāls šaušanas treneris
Tā ka izbeidziet visus mēslus gruzīt virsū Andrejam, bet labāk padomājiet vai Berkuļa vietā nevajadzētu pameklēt normālu šaušanas treneri

     [+] [-]

, 2017-01-31 11:09, pirms 7 gadiem
Viss ir izelpā un sirdsdarbībā un vēl spriedzē. Psiholoģiski. Plinti ta' var noturēt, tas ir skaidrs!!!

     [+] [-]

, 2017-01-31 11:10, pirms 7 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Diez vai viņa vecumā ļoti lielu un ātru progresu šaušanā var sasniegt?!
Domāju gan , ka kādās sacensībās var daudz maz sakrist laba slēpošana un šaušana un gan jau kāds pjedestāls būs.
Bet par šaušanu, pat vienai no pasaules biatlona līderēm Makarainenai šaušana diezgan bieži klibo. Ar šaušanu laikam ir tā vai nu tā ērgļa acs ir dota no dabas vai nav, kaut ko jau var uztrenēt un līmeni pacelt, bet ne jau kardināli, kas nav perfekts šāvējs tāds arī nekļūs.
Makerainena šauj garām, jo ir psiholoģiski nestabila. Vari de damagoģēt, ko vēlies, bet es to vienkārši zinu un redzu.

  +3 [+] [-]

, 2017-01-31 11:44, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Makerainena šauj garām, jo ir psiholoģiski nestabila. Vari de damagoģēt, ko vēlies, bet es to vienkārši zinu un redzu.
moš izbeigsim stulbi gvelzt par psiholoģiju !!!
Nestabila psiholoģija var būt nepieredzējušam junioram, kurš raustās pirms katra starta, bet ne jau biatlonistei, kura ir 12 sezonas visaugstākā pasaules līmenī, kurai ir 21 uzvara PK un 67 pjedestāli !!!

  +4 [+] [-]

, 2017-01-31 12:08, pirms 7 gadiem
Cik gadus jau nevar atrast .vienigais risinājums statīvs 😂😂😂😂😂

  +2 [+] [-]

, 2017-01-31 12:34, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Makerainena šauj garām, jo ir psiholoģiski nestabila. Vari de damagoģēt, ko vēlies, bet es to vienkārši zinu un redzu.
Ko vēl zini, Dalailama ?

     [+] [-]

, 2017-01-31 12:56, pirms 7 gadiem
ej dillēs rakstīja: moš izbeigsim stulbi gvelzt par psiholoģiju !!!
Nestabila psiholoģija var būt nepieredzējušam junioram, kurš raustās pirms katra starta, bet ne jau biatlonistei, kura ir 12 sezonas visaugstākā pasaules līmenī, kurai ir 21 uzvara PK un 67 pjedestāli !!!
Da beidz! Pat Furkādam reizēm čuriņa noraustās! šaušanā psiholoģija ir 98%
Biatlonu vēroju jau 15gadus, un līdzarto man ir viedoklis.

     [+] [-]

, 2017-01-31 12:58, pirms 7 gadiem
sprinteris2 rakstīja: Ko vēl zini, Dalailama ?
dots devējam atdodas..
viss atpakaļ nāk dubultā.
vairāk nekas nav jāzina

     [+] [-]

, 2017-01-31 12:59, pirms 7 gadiem
Tas, ko es gribētu zināt ir- kādēļ uzrāda manu vārdu un uzvārdu, nevis nickname

     [+] [-]

, 2017-01-31 13:01, pirms 7 gadiem
..jo viens ir šaut 99 no 100 treniņā, bet pavisam kas cits- sacensībās, kad apakšā ir doma par izcīnītajām vietām, piedestālu, kad redzi, kā šauj sāncenši utt

  +2 [+] [-]

, 2017-01-31 15:17, pirms 7 gadiem
Var jau saut garaam, bet ja neiet saushana tad jauzlabo sleposana veel aatraak 😁)

     [+] [-]

, 2017-01-31 16:52, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: Da beidz! Pat Furkādam reizēm čuriņa noraustās! šaušanā psiholoģija ir 98%
Biatlonu vēroju jau 15gadus, un līdzarto man ir viedoklis.
Biatlonu skatos vairāk par 20 gadiem. Psiholoģija šaušanā ir ļoti svarīga bet noteikti ne 98%. Ir daudz citi faktori, kuri ietkemē šaušanu.

     [+] [-]

, 2017-01-31 18:54, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Biatlonu skatos vairāk par 20 gadiem. Psiholoģija šaušanā ir ļoti svarīga bet noteikti ne 98%. Ir daudz citi faktori, kuri ietkemē šaušanu.
Vai dir*t gribās vai nē - tas ir manuprāt nopietnākais factors. Kas attiecas uz Andreju, tad Ingus pateica precīzi - jāuzlabo vēl ātrums slēpojumā!

     [+] [-]

, 2017-01-31 22:24, pirms 7 gadiem
Ja kasaglazijs te nekas nepalīdzēs