Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Gelzenkirhenē uzvar Vīrere un Hofers, Domračeva un Bjerndālens noslēdz Top3

Andris Vētra
Andris Vētra

Gelzenkirhenē uzvar Vīrere un Hofers, Domračeva un Bjerndālens noslēdz Top3
Lūkass Hofers
Foto: EPA/KIMMO BRANDT

Gelzenkirhenē "Schalke 04" stadionā "Veltins Arena" šovakar 17. reizi norisinājās biatlona komercsacensības "World Team Challange". Uzvaru izcīnīja Itālijas biatlonisti Doroteja Vīrere un Lūkass Hofers. Darja Domračeva un Ūle Einars Bjerndālens finišēja trešajā vietā.

Masu starts

Kad līdz masu starta finišam bija atlikuši pieci apļi, sacensību vadību pārņēma Emiljēns Žaklēns (Francija), jo kļūdījās gan Simons Šemps, gan Benedikts Dolls (Vācija). Franciska Proisa (Vācija) un Anaisa Beskona (Francija) kļūdījās pa reizei, kamēr Denīze Hermane (Vācija) bija spiesta veikt divus soda apļus. Vadību saglabāja Francijas duets, kuram pēc nepilnām astoņām sekundēm sekoja Vācijas duets Proisa un Šemps. Labāko trijniekā ielauzās austrieši Liza Terēza Hauzere un Dominiks Landertingers.

Kad līdz finišam bija atlikuši trīs apļi, precīzi šaušanā bija Žaklēns, Šemps, Landertingers un Lūkass Hofers (Itālija), stafetes maiņu veicot 16 sekunžu robežās. Ūle Einars Bjerndālens bija precīzs un uzlaboja Norvēģijas/Baltkrievijas dueta cerības.

Beskona, Proisa, Doroteja Vīrere (Itālija) un Hauzere kļūdījās pa reizei, bet nekļūdīgi šāva Darja Domračeva, pievienojoties vadošo pieciniekam, kas stafetes maiņu veica deviņu sekunžu robežās.

Pēdējā šaušanā Bjerndālens nekļūdījās, Hofers, Landertingers un Žaklēns kļūdījās pa reizei, bet Šempam divas kļūdas. Pēdējā aplī Bjerndālens devās ar 1.7 sekunžu pārsvaru.

Masu startā uzvarēja Vīrere un Hofers, otro vietu izcīnīja Beskona un Žaklēns, labāko trijnieku noslēdza Domračeva un Bjerndālens. Neskatoties uz visai precīzo šaušanu, tikai devīto vietu ieņēma Krievijas duets Jekaterina Jurlova-Perhta, kura uzvarēja Gelzenkirhenē pērn duetā ar Alekseju Volkovu, un Antons Šipuļins.

World Team Challenge 2018

Masu starts

VSportistiValstsLaiks (s.a.)
1.D.Vīrere un L.HofersItālija33:24.8 (7)
2.A.Beskona un E.ŽaklēnsFrancija+3.4 (4)
3.D.Domračeva un Ū.E.BjerndālensBaltkrievija/Norvēģija+6.1 (4)
4.L.T.Hauzere un D.LandertingersAustrija+8.2 (5)
5.F.Proisa un S.ŠempsVācija+21.0 (6)
6.D.Hermane un B.DollsVācija+52.1 (8)
7.J.Džima un A.PrimaUkraina+1:02.8 (6)
8.V.Vītkova un M.KrčmāržsČehija+1:10.6 (8)
9.J.Jurlova-Perhta un A.ŠipuļinsKrievija+1:14.7 (5)
10.F.Tačizaki un M.TačizakiJapāna+1:16.2 (5)

Iedzīšana

Pēc pirmā apļa sacensību vadību pārņēma Domračeva, tomēr pārējie vadošie dueti bija vien dažu sekunžu attālumā. Arvien par uzvaru turpināja cīnīties masu starta Top5 dueti.

Kad līdz sacensību finišam bija atlikuši seši apļi, šaušanā nekļūdījās Vīrere un Domračeva, Beskonai un Proisai pa vienai kļūdai, kamēr Hauzerei divi soda apļi. Stafetes maiņu šoreiz pirmā veica Vīrere, pēc nepilnām sešām sekundēm sekoja Domračeva, Proisa un Beskona atpalika par 19 sekundēm.

Hofers distancē ieguva nelielu pārsvaru pār Bjerndālenu, bet pēc šaušanas abi atkal bija kopā, jo norvēģis nekļūdījās, kamēr Itālijas biatlonistam viens soda aplis. Šemps izvirzīja Vācijas duetu trešajā vietā, visu sabojāja Žaklēns – četri soda apļi.

Domračeva un Vīrere vienlaikus ieradās uz šaušanu, kad līdz finišam bija atlikuši četri apļi. Abām 5/5 šaušanā, bet sešu sekunžu pārsvaru Vīrere ieguva uz ierasti ātrās šaušanas rēķina. Proisa bija precīza un turējās 19 sekunžu attālumā. Pārējās komandas zaudēja jau vairāk kā 45 sekundes.

Nākamajā šaušanā nekļūdīgi bija Hofers un Šemps, bet Bjerndālens kļūdījās vienreiz. Stafetes maiņu pirmais veica Itālijas duets, sekoja vācieši (+15.7 sekundes) un Bjerndālens/Domračeva (+22.6).

Vīrere šaušanā kļūdījās vienreiz, saglabājot līderpozīcijas, jo reizi kļūdījās arī Domračeva (+25.7), bet Proisai pat divas kļūdas, kas deva iespēju otram Vācijas duetam, jo Hermane šoreiz bija ātra un precīza. Abi Vācijas dueti stafetes maiņu veica gandrīz vienlaikus, līderiem zaudējot 35 sekundes.

Hofers pēdējā šaušanā nopelnīja trīs soda apļus. Bjerndālens un Dolls kļūdījās pa reizei, kamēr nekļūdīgi šāva Šemps. Pēdējā aplī Hofers devās ar 3.9 sekunžu pārsvaru pār Šempu, Bjerndālens sekoja pēc 10.8 sekundēm.

Uzvaru izcīnīja Vīrere un Hofers, otro vietu izcīnīja Proisa un Šemps. Labāko trijnieku noslēdza Domračeva un Bjerndālens. Dolls finiša taisnē sagaidīja Bjerndālenu, dodot iespēju biatlona leģendai finišēt Top3.

World Team Challenge 2018

Iedzīšana

VSportistiValstsLaiks (s.a.)
1.D.Vīrere un L.HofersItālija33:23.6 (6)
2.F.Proisa un S.ŠempsVācija+1.2 (3)
3.D.Domračeva un Ū.E.BjerndālensBaltkrievija/Norvēģija+24.2 (3)
4.D.Hermane un B.DollsVācija+24.3 (3)
5.L.T.Hauzere un D.LandertingersAustrija+1:04.1 (6)
6.V.Vītkova un M.KrčmāržsČehija+1:09.5 (5)
7.J.Jurlova-Perhta un A.ŠipuļinsKrievija+1:48.8 (4)
8.J.Džima un A.PrimaUkraina+2:12.3 (7)
9.F.Tačizaki un M.TačizakiJapāna+2:58.0 (9)
10.A.Beskona un E.ŽaklēnsFrancija+3:11.3 (8)

Pasaules kausa izcīņas 4. posma biatlonā sacensības no 10. līdz 13. janvārim plānotas Oberhofā (Vācija). Sacensību programmā sprints, iedzīšana un stafete. Pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma līderi ir Doroteja Vīrere (Itālija) un Juhanness Tinness Bē (Norvēģija).

  -2 [+] [-]

, 2018-12-29 21:30, pirms 5 gadiem
Vīrere ir tik laba! Iesaku večiem pamielot acis, apskatot viņa Instagram profilu.

  +2 [+] [-]

, 2018-12-29 22:51, pirms 5 gadiem
Ņemot vērā, ka ne Domračeva, ne Bjerndālens vairs nestartē oficiālajos mačos, abiem diezgan atzīstams sniegums...

  -1 [+] [-]

, 2018-12-29 23:46, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vīrere ir tik laba! Iesaku večiem pamielot acis, apskatot viņa Instagram profilu.
Nebūs SC komentētāju standarts. -30cm no Šarapovas

     [+] [-]

, 2018-12-30 00:01, pirms 5 gadiem
dopinga proves šeit ņēma?

  -1 [+] [-]

, 2018-12-30 03:28, pirms 5 gadiem
Visu cieņu mīlīšiem!
Dols vispār džentelmenis : )
Toties tika Domračevu vagonā!!!!