Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Vētra

Vai turpināsies Soukalovas uzvaru sērija?

Vai turpināsies Soukalovas uzvaru sērija?
Darja Domračeva
Foto: AP/Scanpix

Šodien Esterzundā (Zviedrija) ar sacensībām 7.5 kilometru sprintā sievietēm turpināsies Pasaules kausa izcīņas 1. posms biatlonā. Žannai Juškānei 71. starta numurs. Sacensību sākums plkst. 18:45 pēc Latvijas laika.

Vakar ar Gabrielas Soukalovas (Čehija) uzvaru noslēdzās 15 kilometru klasika. Soukalovai šī bija jau piektā uzvara pēc kārtas Pasaules kausa izcīņas posmos. Iepriekšējās sezonas izskaņā Soukalova dominēja pēdējā posmā, kas norisinājās Hantimansijskā (Krievija), uzvarot gan sprintā, gan iedzīšanā, gan arī masu startā. Arī šo sezonu čehiete iesākusi pārliecinoši – Čehijas komandas sastāvā izcīnīta uzvara jauktajā stafetē un individuāli uzvara izcīnīta klasikā. Lai arī klasikā Soukalova pārspēja Anastasiju Kuzminu (Slovākija) tikai par 1.2 sekundēm, tas nebūt nemazina uzvaru sērijas nozīmīgumu.

Neskatoties uz Soukalovas uzvaru sēriju, sprintā par galveno favorīti uzskatāma ātrā Baltkrievijas biatloniste Darja Domračeva, kura klasikā šaušanā kļūdījās četras reizes, taču spēja izcīnīt sesto vietu. Slēpošanā Domračevai vakar konkurentu nebija – pat Tūra Bergere (Norvēģija), kas slēpošanā bija otra ātrākā, zaudēja baltkrievietei 48.3 sekundes (Bergerei vakar piecas soda minūtes un 23. vieta). Soukalovai septītais rezultāts slēpošanā.

Pie favorītēm pieskaitāmas ne tikai iepriekšminētās Domračeva (46. starta numurs) un Soukalova (22.), bet arī Kuzmina (10.) un Bergere (73.). Trešā ātrākā slēpošanā klasikā bija Evi Zahenbahere-Štēle (Vācija, 40.), kura šaušanā kļūdījās piecas reizes, ieņemot 25. vietu.

Latvijas biatloniste Žanna Juškāne klasikā ieņēma 63. vietu (septiņas soda minūtes), taču uzrādīja visai labu ātrumu distancē (slēpošanā 36. rezultāts), kas ar zināmām cerībām ļauj lūkoties sprinta virzienā. Karjeras labākais rezultāts Juškānei ir 43. vieta sprintā un 49. vieta iedzīšanā (pērn Holmenkollenā). Ja šodien izdosies apvienot pietiekamu ātrumu trasē, šaušanas ātrumu un precizitāti, tad var izdoties uzlabot karjeras labāko sasniegumu.

Kopumā sacensībām pieteikta 101 biatloniste. Sacensību sākums plkst. 18:45 pēc Latvijas laika, tiešraide Eurosport kanālā.

Pasaules kausa izcīņa, 1. posms (Esterzunda)

DatumsLaiksDisciplīnaZeltsSudrabsBronza
24. novembris16:302 x 6 km + 2 x 7.5 km jauktā stafeteČehijaNorvēģijaUkraina
28. novembris14:1515 km klasika sievietēmSoukalovaKuzminaBrunē
28. novembris18:1520 km klasika vīriešiemM.FurkadsEdersMezotičs
29. novembris18:457.5 km sprints sievietēm
30. novembris16:1510 km sprints vīriešiem
1. decembris12:3010 km iedzīšana sievietēm
1. decembris14:3012.5 km iedzīšana vīriešiem

, 2013-11-29 14:06, pirms 10 gadiem
Nav divu domu , ka jātiek punktos pirmo reizi karjerā !
, 2013-11-29 14:23, pirms 10 gadiem
Kuram jātiek punktos ? Mūsējai ?
, 2013-11-29 16:57, pirms 10 gadiem
Domračeva šodien vinnēs, Soukalova tomēr nav tik ātra.
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.