Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Rastorgujevs: "Man līdzās ir vajadzīga spēcīga un zinoša personība"

Rastorgujevs: "Man līdzās ir vajadzīga spēcīga un zinoša personība"
Andrejs Rastorgujevs
Foto: Detlef Eckert

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs intervijā žurnālam "Sporta Avīze" atskatījās arī uz kādu neizskaidrojamu gadījumu pasaules čempionātā, kā arī pauda apņēmību piesaistīt spēcīgu un zinošu personību, kas palīdzētu uzlabot šaušanu.

Pirms Jaunā gada Andrejs izteicās, ka pārtaisīta šautenes laide. Pēc tam viņš šaušanu sācis just labāk. "Rūpoldingas posms jau parādīja, ka varu izšaut gan ātri, gan precīzi. Bet pēc Antholcas kaut kas pamainījās, un nākamajos deviņos startos, izņemot sprintu pasaules čempionātā, mani iegāza tieši šaušana stāvus. Turklāt pasaules čempionāta sprintā notika kaut kāda mistika ar šaušanu guļus, jo tie trīs sodi..." neizpratnē ir Rastorgujevs.

Notikušo viņš var izskaidrot tikai ar diviem iemesliem. "Pirmais – neesam piešāvušies, jo, kad aizbraucu no piešaudes, mērķis palika pilnīgi tumšs, lai gan pirms tam vēl saule mazliet spīdēja. Otrais – plinte palika vispār bez uzraudzības. Parasti vismaz viens no manas komandas pie tās paliek. Toreiz sanāca misēklis ar akreditācijām, jo atbilstoša akreditācija, ar kuru vari uzturēties starta zonā, bija tikai viena, tādēļ neviens cits tur nevarēja tikt. Pēc tam treneris man rādīja, kur lodes trāpījušas. Tas ir apmēram tā – tu piešaujies centrā, bet visi šāvieni aiziet uz vienpadsmitiem. Tas nozīmē, ka jāpārgriež par sešiem klikšķiem. Bet seši klikšķi – tas ir ļoti daudz. Tāpēc sajūtas ir jocīgas. Uz sprintu gāju ar maksimālu atbildību un ļoti koncentrējos, bet te pēkšņi trīs kļūdas šaušanā guļus. Nu nešauju es guļus ar trim kļūdām. Reizēm gadās pa kādai kļūdai, bet biežāk sašauju pa nullēm."

Andrejs atzīst, ka par līdzīgām situācijām citiem sportistiem baumu līmenī ir dzirdējis, bet tas bijis jau sen. "Es neko negribu apgalvot, bet fakts paliek fakts. Vakarā pēc sprinta runājāmies. Visi bija ar mani un tad pēkšņi atnācām - neviena nav. Tas, ka lodes aizgāja tik tālu no mērķa, ir kaut kas nesaprotams."

Par spīti tam, ka nākamā būs olimpiskā sezona, Rastorgujeva komanda ir apņēmības pilna piesaistīt speciālistu, kurš varētu palīdzēt uzlabot šaušanu. "Ja ļoti grib, tad visu var dabūt. Ar savu gribēšanu jau tā esam daudz ko dabūjuši. Kurš katrs to nemaz tik vienkārši nevar sakārtot, jo daudzas lietas notiek uz personiskās pazīšanās bāzes. Tā arī veidojas mūsu komanda. Man līdzās ir vajadzīga spēcīga un zinoša personība, kas varētu papildināt manu izpratni. Cilvēks, kurš saskata tās lietas, kuras neizdodas saskatīt man pašam."

Tā arī izdevies tikt pie norvēģu servisa cilvēkiem. "Viens no maniem labiem draugiem strādā lielā uzņēmumā, viņš man palīdzēja sakārtot daudzas lietas, kas saistītas ar loģistiku un slēpēm. Tikmēr ar labāku komunikāciju gan ar medijiem, gan sociālajos tīklos man palīdz menedžeris Normunds Putns. Cenšamies tautai parādīt, kur esam un ko darām," piebilst Rastorgujevs.

P.S. Pilnu interviju ar Andreju Rastorgujevu lasiet "Sporta Avīzes" aprīļa numurā, kas pieejams kioskos jau no ceturtdienas.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2017-03-31 13:44, pirms 7 gadiem
HMB-MOZHSUNIZGULEEJIES rakstīja: Es vel nekad neesmu aizshaavis garaam
Tā gadās, kad dzīvē vēl nekad neesi izšāvis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-03-31 14:25, pirms 7 gadiem
HMB-MOZHSUNIZGULEEJIES rakstīja: Es vel nekad neesmu aizshaavis garaam
Ja nav mērķis, kurā šaut, tad nav arī iespējams aizšaut garām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2017-03-31 15:32, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Ja nav mērķis, kurā šaut, tad nav arī iespējams aizšaut garām
Un ja nav ar ko šaut, tad nav arī iespējams aizšaut garām.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-31 16:01, pirms 7 gadiem
HMB-MOZHSUNIZGULEEJIES rakstīja: Neizrunajies sieviete
Ja turpināsi savu Tetley tēju strebt un siļķes rīt, tad pat nevarēsi plinti noturēt, lai šautu!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-31 16:06, pirms 7 gadiem
Ļoti neveiksmīgi izrāvumi no intervijas, jo vietām nevar saprast teiktā jēgu, kā arī virsraksts beztēmā, jo par to tekstā nav neviena vārda.

Izrādās, ka Rastijam ir sava mājaslapa. Vajag taču pareklamēt to un prasās arī vairāk tiešo runu no viņa paša reportāžās par mačiem.

Andrejs Rastorgujevs – Biatlonists

Zināju, ka Andrejs tiks trijniekā un tas notika ļoti svarīgā brīdī - sezonas pēdējā startā, dodot lielisku noskaņojumu un motivāciju olimpiskajai sezonai. Lai turpmāk pjedestāli ir regulāri un lai atnāk arī pirmā uzvara!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-31 17:04, pirms 7 gadiem
Kaut kad skatījos dokumentāro, laikam, vācieši bija uzķīlējusi šautuvi kur trenēties, vispirms uzdzen pulsu (bez slēpošanas), tad šauj un pēcāk var detalizēti analizēt un redzēt kurā precīzi brīdī pieļauj kļūdu, ja nopuļī garām.

     [+] [-]

, 2017-03-31 17:12, pirms 7 gadiem
fall in love rakstīja: Kaut kad skatījos dokumentāro, laikam, vācieši bija uzķīlējusi šautuvi kur trenēties, vispirms uzdzen pulsu (bez slēpošanas), tad šauj un pēcāk var detalizēti analizēt un redzēt kurā precīzi brīdī pieļauj kļūdu, ja nopuļī garām.
Bet krievi treniņos šauj pa mazākiem mērķiem. Pēc tam sacensībās vieglāk trāpīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-04-01 01:42, pirms 7 gadiem
otins rakstīja: Bet krievi treniņos šauj pa mazākiem mērķiem. Pēc tam sacensībās vieglāk trāpīt.
oh
tas pats, kas svarcēlājam raušana zem ceļa vai no tiltiņa vai grūšanas švungs (bez šķērītes)

     [+] [-]

, 2017-04-01 01:42, pirms 7 gadiem
Galvu ar jātrenē un starpsezonā
Andrej, ej uz operu, teātri, karaoki u.c. prāta vingrinājumiem