Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Krievija iegūst Eiropas zeltu arī jauktajā stafetē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Krievija iegūst Eiropas zeltu arī jauktajā stafetē
Svetlana Sļepcova
Foto: SIPA/Scanpix

Eiropas čempionātā, kas tiek rīkots kopā ar IBU kausa posmu, zeltu jauktajā stafetē izcīnīja Krievijas komanda, kuru pārstāvēja Irina Stariha, Svetlana Sļepcova, Aleksejs Volkovs un Aleksandrs Loginovs. Cīņā par sudrabu Norvēģija pieveica Ukrainu. Latvija nepiedalījās.

Pēc pirmā posma vadībā atradās Krievijas izlase. Irina Stariha, veikusi otro šaušanu, bija desmit sekundes aiz ukrainietes Anastasijas Merkusinas, kura iepriekš slēpoja ļoti ātri, taču spēja kāpināt tempu un stafeti nodot ar 9,5 sekunžu pārsvaru.

Tādējādi Svetlana Sļepcova trasē jutās komfortabli, guļus nogāžot visus mērķus, stāvus izmantojot vienu rezerves patronu un palielinot pārsvaru līdz pusminūtei. Aiz muguras bija Zviedrija, kamēr Ukraina soda apļa dēļ nokrita uz trešo vietu un atpalika 51 sekundi.

Mērķī lidoja visi desmit Alekseja Volkova šāvieni, arī slēpojuma temps bija gana augsts, un tas ļāva saglabāt lielu pārsvaru – 49 sekundes priekšā Ukrainai. Savukārt Zviedrija stāvus šaušanā tika pie diviem soda apļiem, nokrītot līdz devītajai vietai un pazaudējot izredzes uz medaļām.

Kad trasē devās ceturtais Krievijas biatlonists Aleksandrs Loginovs, bija skaidrs – zeltu viņam var atņemt tikai viņš pats. Un daudz netrūka. Pirmajā šaušanā Loginovs ieradās ar 65 sekunžu pārsvaru, tomēr bija jāizmanto visas trīs rezerves patronas. Tādējādi pārsvars saruka līdz pusminūtei, bet tālākās komandas izretojās – Ukrainai sekoja Norvēģija, vēl tālāk bija čehi un bulgāri.

Pabaidījis līdzjutējus, Loginovs nākamajā šaušanā bez problēmām nogāza visus mērķus un trasē atgriezās 49 sekunžu pārsvaru pār Ukrainu. Sešas sekundes tālāk bija norvēģi, kuri arīdzan pretendēja uz sudrabu, kamēr čehi, bulgāri un vācieši bija pārāk tālu, lai varētu domāt par medaļām.

Loginovs finišu sasniedza vientulībā, un Krievija izcīnīja zeltu ar rezultātu stunda, 12 minūtes un 26 sekundes. Cīņa par sudrabu attaisnoja cerības, un pēdējā posmā norvēģis Fredriks Gesbaks apsteidza Ruslanu Talenko. Tādējādi Norvēģijas izlasei sudrabs, bet 0,7 sekundes aiz muguras palikušajiem ukraiņiem bronza.

Eiropas čempionāts, jauktā stafete

VValstsKLaiks
1.Krievija0+61:12:26.0
2.Norvēģija0+9+36.4
3.Ukraina1+6+37.1
4.Bulgārija0+11+1:16.4
5.Čehija0+11+1:17.4
6.Vācija1+11+1:39.7

     [+] [-]

, 2017-01-29 15:31, pirms 7 gadiem
Vācijai un Francijai ļoti švaki tie otrie sastāvi šajā EČ izskatījās... nav jau brīnums, ka šīm izlasēm Pk posmos faktiski vieni un tie paši startē - nav jau kas spētu aizvietot pienācīgi... vienīgi izņēmumi ir tiešām tikai traumas/slimības vai ļoti lieli eksperimenti...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja