Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Latvijas biatlonistiem 11. un 15.vieta pasaules čempionāta jauniešiem stafetes sacensībās

Latvijas biatlonistiem 11. un 15.vieta pasaules čempionāta jauniešiem stafetes sacensībās
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

LETA. Latvijas biatlonistes Ieva Pūce, Sanita Buliņa un Inese Golubeva trešdien Otepē pasaules čempionātā jauniešiem izcīnīja 11.vietu 3x6 kilometru stafetē, kamēr Rūdis Balodis, Renārs Birkentāls un Kristers Slavēns bija 15.vietā 3x7,5 kilometru distancē pušiem.

Latvijas biatlonistes nesašāva vienu mērķi un izmantoja astoņas rezerves patronas, uzvarētājām zviedrietēm zaudējot vairāk nekā četras minūtes.

Pūce abās ugunslīnijās izmantoja divas rezerves patronas, Buliņai stafeti nododama 11.pozīcijā. Savukārt Buliņa divās šaušanās neaizvēra vienu mērķi un izmantoja trīs rezerves patronas, Golubevai stafeti pārņemot 12.vietā.

Golubeva pirmajā ugunslīnijā uzreiz sašāva visus mērķus un nostabilizējās 11.pozīcijā, bet otrajā nācās talkā ņemt trīs rezerves patronas. Līdz finišam handikaps līdz priekšā esošajām sportistēm un tuvākajām sekotājām bija pietiekami liels, tādējādi tika saglabāta 11.vieta 21 dalībnieku konkurencē.

Par čempionēm tika kronētas zviedrietes, kuras finiša spurtā pārspēja Somiju, uzvarētāju noskaidrojot pēc fotofiniša noskatīšanās, kamēr trešajā vietā bija norvēģietes.

Zviedrijas komandas sastāvā bija Amanda Lundstrema, Ella Hālvarsone un Elvīra Kārina Ēberja. Zviedrijas stafetes komandas trešās dalībnieces Ēberjas vecākā māsa Hanna pirms divām nedēļām sensacionāli uzvarēja Phjončhanas olimpisko spēļu 15 kilometru individuālajā distancē.

Zviedrietes šautuvē izmantoja sešas rezerves patronas, iztiekot bez soda apļu veikšanas. Somietes neaizvēra divus mērķus un izmantoja desmit rezerves patronas, finišā piekāpdamās zviedrietēm. Tikmēr Norvēģija ar diviem nesašautiem mērķiem un astoņām rezerves patronām uzvarētājai zaudēja 37,0 sekundes.

Latvijas trio no čempionēm atpalika četras minūtes un 15,8 sekundes.

Lielā aukstuma dēļ starts tika atlikts par pāris stundām.

Vēlāk distancē devās puiši, kuri pēc 11 rezerves patronu izmantošanas finišā uzvaru izcīnījušajai Krievijai zaudēja astoņas minūtes un 41,5 sekundes.

Pirmajā etapā Balodis izmantoja četras rezerves patronas, bet pēc otrās šaušanas bija augstajā, septītajā, vietā starp 20 izlasēm. Līdz stafetes maiņai viņš vienu pozīciju zaudēja, bet Birkentāls pēc trīs rezerves patronu izmantošanas pirmajā šaušanā atkāpās līdz 11.pozīcijai. Turpinājumā Latvija ilgi turējās ap 9.-10.vietu un vēl trešajā etapā pēc pirmās šaušanas Slavēns bija devītais.

Noslēdzošajā ugunslīnijā Slavēns izmantoja trīs patronas un pēc tās atkāpās uz 12.pozīciju, turklāt distancē latvietim bija lēns solis un viņu līdz finišam apsteidza vēl trīs izlases.

Krievijas izlase guva ļoti pārliecinošu uzvaru, tuvākos sekotājus apsteidzot par divām ar pusi minūtēm, kaut arī slēpoja divus soda apļus. Čempionu sastāvā bija Deniss Taštimerovs, Andrejs Viuhins un Mihails Pervušins.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka individuālajā distancē no Latvijas jauniešiem labāko rezultātu sasniedza Sanita Buliņa, kura izcīnīja 37.vietu.

Pērn pasaules čempionātā junioriem augsto piekto vietu individuālajā distancē izcīnīja Ingus Deksnis.

Pasaules jaunatnes un junioru čempionāts Otepē norisināsies līdz svētdienai.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-02-28 14:59, pirms 6 gadiem
Balodis ar labi iesācis,bet kā bus tālāk pārējiem,var tikai minēt.
, 2018-02-28 15:04, pirms 6 gadiem
R.Balodis etapu nodod 8 pozīcija.+2:10(0+4)
, 2018-02-28 15:14, pirms 6 gadiem
Birkentāls sāk ar 3 kļūdām,bet tālāk 5 precīzi,konkurenti jau panākuši Latviju,pēc 1 šautuves otrajā etapā esam 11pozīcijā.8-13 vieta,20 sekunžu robežās.
, 2018-02-28 15:22, pirms 6 gadiem
stāvus šaušanā Birkentālam 1 kļūda,Latvija paceļas uz 9 vietu,konkurenti blakus.
, 2018-02-28 15:37, pirms 6 gadiem
3 etaps K.Slavens sāk ar lēnu slēpojumu pirmajā šautuvē ātri sašauj,kamēs ASV un Ukraina soda apļos,pakāpjamies uz 9 vietu.7 vieta 14 sekundes priekšā.
, 2018-02-28 15:46, pirms 6 gadiem
pēdējā šaušanā 3 rez.patronas,lēns slēpojums un cīņa par vietu 12 niekā.
, 2018-02-28 15:53, pirms 6 gadiem
slēpojums Slavenam bēdīgs un noslīd uz 15 vietu,ar 0 kļūdām.
, 2018-02-28 16:19, pirms 6 gadiem
Manuprāt, ļoti labs panākums mūsu meitenēm! Pēc otrā posma Latvija pirmajai vietai zaudējai tikai divas minūtes. Buliņai un Golubevai tikai 16 gadi, bet Buliņa savā posmā bija viena no ātrākajām slēpotājām (neatceros kaut ko tādu mūsējo izpildījumā pārskatāmā pagātnē). Visas trīs plus otra dvīņumāsa izskatās ļoti perspektīvas. Cerams, ka Biatlona federācijai pietiks prāta un iespēju motivēt meitenes trenēties un turpināt sportot.

Pirms diviem gadiem pasaules jauniešu čempionātā stafetē mūsu meitenes (Osīte, Sabule, Matvijenko) palika pēdējās 19. (+11:33,5, šaušana 0+9), bet pērn (Pūce, Razgale, Golubeva) bija 20. vietā no 22 komandām (+17:30,7, šaušana 6+16). Iespaidīgs progress.

Vakar junioru stafetē bija pieteiktas juniores Matvijenko, Sabule un Razgale, bet uz starta tā arī neizgāja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.
Juhanness Tinjess Bē. Foto: IBU/Christian Manzoni
3

J.T. Bē pat trīs soda apļi neliek atskatīties, Rastorgujevs noslīd līdz 32. vietai

Pasaules kausa biatlonā pēdējā posmā Kanādas trasē Kenmorā par iedzīšanas uzvarētāju bez pārsteigumiem kļuva Juhanness Tinjess Bē, kura uzvarai šķēršļus nelika arī trīs pieļautās kļūdas. Ar 22. numuru no starta vārtiem izslēpojušais Andrejs Rastorgujevs ieņēma 32. vietu.