Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Latvijai 17. vieta stafetē pasaules jauniešu čempionātā biatlonā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijai 17. vieta stafetē pasaules jauniešu čempionātā biatlonā
Renārs Birkentāls. Foto: No sportista Instagram profila

LETA. Latvijas jaunie biatlonisti otrdien Šveicē izcīnīja 17.vietu 25 komandu vidū 3x7,5 kilometru stafetē pasaules jauniešu čempionātā. Savukārt meiteņu konkurencē Latvijai 18. vieta 22 komandu konkurencē.

Par uzvarētājiem kļuva Norvēģijas biatlonisti, kuri sešreiz kļūdījās sešās šautuvēs un finišēja pēc stundas četrām minūtēm un septiņām sekundēm. Viņi par minūti un 15,7 sekundēm apsteidza Čehiju, kuras biatlonisti ugunslīnijā kļūdījās deviņas reizes, un par minūti un 37,5 sekundēm - Krieviju, kas šautuvē nopūdelēja reizi vairāk.

Latvijas komandā pirmajā posmā Renārs Birkentāls pēc pirmās šautuves, kurā viņš šāva perfekti, pat izvirzījās trešajā vietā. Pēc šaušanas stāvus, reizi izmantojot rezerves patronu, viņš bija 11.vietā, bet stafeti nodeva kā desmitais pusotru minūti aiz līderiem norvēģiem.

Otrajā posmā Ņikita Kondrašovs šaušanā guļus nopelnīja divus soda apļus, atkāpdamies uz 17.vietu, bet pēc vienas kļūdas stāvus šaušanā stafeti Kirilam Matjuhinam viņš nodeva kā 20.vietas īpašnieks vairāk nekā astoņas ar pusi minūtes aiz Norvēģijas.

Pēdējā posmā Matjuhins divreiz kļūdījās vien šaušana stāvus, pakāpjoties uz 17.vietu 25 komandu vidū un norvēģiem zaudējot desmit minūtes un 49,9 sekundes.

Tikmēr Latvijas sieviešu trijotne izcīnīja 18.vietu 3x6 kilometru stafetē, kur piedalījās 22 valstis.

Inese Golubeva divās ugunslīnijās visu mērķu aizvēršanai pielietoja vienu rezerves patronu un stafeti Sanitai Buliņai nodeva 18.pozīcijā. Buliņa abās šautuvēs izmantoja sešas rezerves patronas un netrāpīja četros mērķos, stafeti savai māsai Sandrai nododama 20.vietā. Sandra Buliņa šāva nekļūdīgi un izmantoja divas papildu patronas, palīdzot Latvijai atgriezties 18.vietā.

Stafetē uzvarēja Norvēģijas trio, kuram latvietes zaudēja astoņas minūtes un 42,5 sekundes.

Šajā čempionātā jauniešiem augstāko rezultātu ir uzrādījis Birkentāls, kurš svētdien izcīnīja augsto astoto vietu pasaules čempionātā jauniešiem 12,5 kilometru individuālajā distancē. Golubeva bija labākā 19 kilometros sievietēm, ieņemot 45.vietu.

Pasaules čempionāts jauniešiem un junioriem ilgs līdz svētdienai.

Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2020-01-28 15:25, pirms 4 gadiem
Kas Kondrašovam notika otrajā šautuvē, kur viņš pabija gandrīz divas minūtes ilgāk nekā būtu normālā situācijā?

Birkentāls un Matjuhins pieklājīgi.

     [+] [-]

, 2020-01-28 16:04, pirms 4 gadiem
Jā, kaut kā ilgi nevarēja uzsākt šaut. Iespējams tehniskas problēmas. Kondrašovam jau nevajadzētu diži braukt virsū, zinot kā Lozannas braucējiem tika sačakarēts treniņprocess.

     [+] [-]

, 2020-01-28 16:45, pirms 4 gadiem
cienīga maiņa aug