Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Bendikai 23. vieta iedzīšanā Eiropas čempionātā, uzvara Starihai

Bendikai 23. vieta iedzīšanā Eiropas čempionātā, uzvara Starihai
Baiba Bendika
Foto: IBU

Eiropas čempionātā biatlonā, kas norisinās Dušņikizdrojā (Polija), 10 kilometru iedzīšanā sievietēm uzvaru izcīnīja Irina Stariha (Krievija), kura atgriezusies biatlonā pēc divu gadu diskvalifikācijas par dopinga lietošanu. Baiba Bendika iedzīšanā izcīnīja 23. vietu, šaušanā kopumā kļūdoties trīs reizes.

Pirms sacensībām

Sprintā uzvarēja Jūlija Džima (Ukraina), otrā bija Svetlana Sļepcova (Krievija), bet labāko trijnieku noslēdza Irina Stariha (Krievija). Dalībnieču sastāvā bija virkne biatlonistu, kas ar panākumiem startējušas Pasaules kausa izcīņas posmos – Nadīne Horhlere (Vācija), Veronika Vītkova (Čehija), Magdalena Gvizdoņa (Polija) un citas.

Sprintā startēja divas Latvijas biatlonistes – Baiba Bendika un Žanna Juškāne. Bendika šaušanā kļūdījās divas reizes, sasniedzot 31. vietu. Juškānei iedzīšanai neizdevās kvalificēties – 66. vieta.

Sacensības

Līderes pirmo šaušanu veica nekļūdīgi – Jūlija Džima, Svetlana Sļepcova un Irina Stariha saglabāja vietas Top3. Uz ceturto vietu pakāpās Veronika Vītkova, kura startēja septītā. Top6 noslēdza vācietes Denīze Hermane un Nadīne Horhlere, kura pagājušajā nedēļā uzvarēja masu startā Pasaules kausa izcīņas posmā. Hermane ir distanču slēpotāja, kura izlēmusi izmēģināt spēkus biatlonā (šosezon startējusi arī Pasaules kausa izcīņas ietvaros).

Ceļā uz otro šaušanu Vītkova panāca Top3, tomēr reizi kļūdījās šaušanā. Nekļūdīgi turpināja šaut 2014. gada olimpiskā čempione stafetē Džima, saglabājot aptuveni 20 sekunžu pārsvaru. Stariha arī bija pilnīgi precīza un šautuvi atstāja kā otrā. Trešo un ceturto vietu šķīra 1.1 sekunde – Sļepcova un Vītkova, līderei zaudējot jau vairāk kā 40 sekundes. Hermane un N.Horhlere kļūdījās pa divām reizēm un izkrita no Top10.

Trešajā šaušanā pirmoreiz kļūdījās Džima, bet nekļūdīga arī šoreiz bija Stariha. Džima saglabāja sacensību vadību, bet Stariha atpalika vairs tikai 2.1 sekundi. Sļepcova bija precīza, līderei zaudējot 18.7 sekundes. Vītkova kļūdījās vienreiz, atkāpjoties uz ceturto pozīciju, kuru apdraudēja Monika Hojniša (Polija), kura ar 15/15 šaušanā bija pakāpusies no 16. vietas startā uz piekto pozīciju.

Stariha šāva nevainojami arī pēdējā šaušanā, kamēr Džima kļūdījās vienreiz, tas Krievijas biatlonistei ļāva pēdējā aplī doties ar 14.2 sekunžu pārsvaru. Kopā ar Džimu no šautuves izslēpoja Sļepcova. Pārējās atpalika jau tālāk, bez izredzēm pacīnīties par vietu Top3.

Par Eiropas čempioni iedzīšanā kļuva Stariha. Sudrabu izcīnīja Džima, kura pēdējā aplī neatstāja nekādas izredzes Sļepcovai, kura finišēja trešā.

Baiba Bendika startēja 31., taču jau tobrīd bija 27., jo iedzīšanā nestartēja četras biatlonistes, kas sprintā bija augstāk par Latvijas biatlonisti, arī Miriama Gesnere (Vācija). Līdz pirmajai šaušanai Bendika pakāpās vienu pozīciju augstāk un to nosargāja arī pēc pirmās šaušanas (5/5).

Bendika bija precīza arī otrajā šaušanā, pakāpjoties uz 18. vietu, bet divas kļūdas trešajā šaušanā lika atkāpties uz 23. pozīciju. Viena kļūda ceturtajā šaušanā ļāva pēdējā aplī doties kā 23., bet turpat blakus bija vēl vairākas biatlonistes. Bendikai pēdējā aplī izdevās nosargāt 23. vietu.

Rīt Eiropas čempionāts Dušņikizdrojā noslēgsies ar jauktajām stafetēm. Pasaules čempionāts biatlonā no 9. līdz 19. februārim norisināsies Hohfilcenē (Austrija).

Eiropas čempionāts (Dušņikizdroja, Polija)

10 kilometru iedzīšana sievietēm

V.SportisteValstsLaiks (s.a.)
1.I.StarihaKrievija30:04.4 (0)
2.J.DžimaUkraina+19.8 (2)
3.S.SļepcovaKrievija+32.1 (1)
4.V.VītkovaČehija+47.8 (2)
5.S.MironovaKrievija+1:29.6 (3)
6.M.HojnišaPolija+1:29.8 (1)
7.D.VirolainenaKrievija+1:38.6 (4)
8.A.ŅikuļinaKrievija+2:01.7 (2)
9.N.HorhlereVācija+2:07.6 (3)
10.I.FialkovaSlovākija+2:08.6 (3)
23.B.BendikaLatvija+3:59.9 (3)

Startēja 52 biatlonistes, finišēja 48.


, 2017-01-28 14:51, pirms 7 gadiem
ļoti garlaicīga gonka, jo pēc 1. šaušanas bija skaidrs, ka top3 dāmas nemainīsies... tikai vācietes varēja mēģināt izrādīt pretestību, bet arī tikai ar precīzu šaušanu, kas šodien nebija vāciešu sabiedrotā...
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.
Juhanness Tinjess Bē. Foto: IBU/Christian Manzoni
3

J.T. Bē pat trīs soda apļi neliek atskatīties, Rastorgujevs noslīd līdz 32. vietai

Pasaules kausa biatlonā pēdējā posmā Kanādas trasē Kenmorā par iedzīšanas uzvarētāju bez pārsteigumiem kļuva Juhanness Tinjess Bē, kura uzvarai šķēršļus nelika arī trīs pieļautās kļūdas. Ar 22. numuru no starta vārtiem izslēpojušais Andrejs Rastorgujevs ieņēma 32. vietu.