Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Latvija Pasaules kausa pirmajā posmā cer piedalīties arī sieviešu stafetē

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvija Pasaules kausa pirmajā posmā cer piedalīties arī sieviešu stafetē
Baiba Bendika. Foto: EPA/Scanpix

Latvijas biatlona komanda Pasaules kausa pirmajā posmā cer piedalīties arī sieviešu stafetē, aģentūrai LETA atklāja Latvijas Biatlona federācijas (LBF) izpilddirektors Juris Pīpkalējs.

Pasaules kausa sezona sāksies jau šajā nedēļas nogalē Estešundā ar jauktajām stafetēm un sprintu. Kā ziņo laikraksts "Latvijas Avīze", komandas sastāvā Pasaules kausa sezonai ir Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš, Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Baiba Bendika, Jūlija Matvijenko un Ieva Pūce. Šie septiņi sportisti ir gatavi piedalīties arī pirmajā posmā, tiesa, ņemot vērā Nāciju rangu, vīriešu individuālajās sacensībās Latvija var būt pārstāvēta ar trim sportistiem, bet sieviešu mačos - ar divām sportistēm.

"Ja mums Nāciju kausā ir noteiktas starta vietas, tad ir svarīgi, lai tās tiktu izmantotas. Kurš piedalīsies sacensībās, tas jau noteiktajā brīdī būs trenera kompetencē," atklāja Pīpkalējs. "Ja Sanita Buliņa IBU kausā izpilda kvalifikācijas normatīvu Pasaules kausa posmam, tad gribētu jau Estešundā piedalīties arī sieviešu stafetes sacensībās. Ja tas izdodas, tad teorētiski varētu startēt ar abām stafetes komandām," teica Pīpkalējs.

Latvijas sievietes ar stafetes komandu iepriekšējo reizi Pasaules kausā piedalījās 2011./2012. gada sezonā, kad posmā Rūpoldingā startēja Bendika, Žanna Juškāne, Inga Paškovska un Anete Brice.

IBU kausa sezona sāksies jau ceturtdien, kad norisināsies sprinta sacensības. "IBU kausā šobrīd komandas sastāvā ir Sanita un Sandra Buliņas, Annija Keita Sabule, Rūdis Balodis un Kirils Matjuhins. Sezonas laikā, iespējams, variēsim, piemēram, kāds no Pasaules kausa sastāva sportistiem piedalīsies IBU kausā," skaidroja Pīpkalējs.

Tāpat seši jaunie biatlonisti gatavojas šosezon gaidāmajai Jaunatnes olimpiādei Lozannā.

Pasaules kausa izcīņā šajā sezonā kopumā būs deviņi posmi un pasaules čempionāts, kas februārī notiks Antholcā-Anterselvā, Itālijā.

  +2 [+] [-]

, 2019-11-27 16:47, pirms 4 gadiem
Varbūt notiks brīnums,un Latvijas biatlons sāks lēnam atdzīvoties,jo tā reāli bez Andreja un Baibas mums pa lielam nekā nav...

  +2 [+] [-]

, 2019-11-27 17:43, pirms 4 gadiem
nu nez gan vai būs brīnums. to vai ir kaut cik o.k. rādīs pirmie posmi. Domāju ka nekas tur nav un nebūs. Ceru ka kļūdos

  +1 [+] [-]

, 2019-11-27 18:29, pirms 4 gadiem
Rītdien startē IBU kauss. Sprintā Latviju parstāvēs Rastorgujevs, Matjuhins un Balodis, bet dāmām māsas Buliņas, Sabule un Matvijenko. Dāmām dalībnieču sastāvs izskatās ne pārāk spēcīgs, varētu būt grūti izcīnīt vajadzīgos kvalifikācijas punktus. Sestdien būs vēl viena iespēja otrā sprintā.

Ja esmu pareizi sapratis, tad Lūsa šosezon neplāno startēt? Ja tā, tad diezgan bēdīgi, jo bez Lūsas mums ir tikai četri vīri ar PK kvalifikāciju. Balodim un Matjuhinam jācīnās par tiesībām startēt PK, citādi, zinot Rastorgujeva attieksmi pret stafeti, varam palikt bez ieskaites.

  -2 [+] [-]

, 2019-11-27 18:30, pirms 4 gadiem
Veču stafeti parasti pirms ceturtā posma noņēma, te gaidāms agrāks fiasko....
Kam tas vajadzīgs, ja tā pavisam godīgi?Piedalīties ,piedalīšanās pēc?

  +4 [+] [-]

, 2019-11-27 18:58, pirms 4 gadiem
Biatlons Latvijā var atdzimt tikai tad, ja būs bērni un jaunieši Vidzemes pilsētās, kurās var trenēties - Madona, Cēsis, Alūksne, Gulbene. Bet tā kā reģionos iedzīvotāju skaits sarūk, tad diez vai par atdzimšanu kaut ko var runāt. Ne jau Rīgā jaunieši trenēsies biatlonā.

  -1 [+] [-]

, 2019-11-27 19:18, pirms 4 gadiem
kasagrande rakstīja: Biatlons Latvijā var atdzimt tikai tad, ja būs bērni un jaunieši Vidzemes pilsētās, kurās var trenēties - Madona, Cēsis, Alūksne, Gulbene. Bet tā kā reģionos iedzīvotāju skaits sarūk, tad diez vai par atdzimšanu kaut ko var runāt. Ne jau Rīgā jaunieši trenēsies biatlonā.
Pilnigi piekritu!Latvija biatlons ir miris un ranimeet mironi nav lielas jeegasTas prasa milziigus liidzekljus un entuziastus-fanatikjus...bet ceriiba jau vienmeer paliek...

  +4 [+] [-]

, 2019-11-27 19:32, pirms 4 gadiem
Ļoti pozitīvi vērtēju vēlmi piedalīties arī sieviešu stafetē. Kaut pēdējā vietā, kaut apdzen jau 3 posmā par apli , bet ir jāpiedalās. Komanda,kura piedalās ir labāka par to kura nepiedalās.
Virsraksts ļoti iepriecināja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: zaipis

  +2 [+] [-]

, 2019-11-27 20:03, pirms 4 gadiem
Tik traki jau nav, ka biatlons ir miris. Vienkārši vajadzīgs laiks lai jaunatne paaugas. Katrā gadā ir pa kādam sakarīgam jaunietim. Galvenais, lai ir nauda un treneri, kas var iemācīt. Grūti jau tai federācijai iet. Naudu kaut cik tikai tagad dabūja, tādēļ jaunieši, kas brauks uz Lozannu sniegu pirmoreiz šosezon ieraudzīs nākošnedēļ, kamēr citi visu rudeni pa kalniem dzīvo. Kalnus protams mūsējie nav vispār redzējuši. Lozanna atrodas augstkalnē un tādēļ uz labu rezultātu būs naivi cerēt, Tomēr tas nenozīmē, ka nākotnē viņi nebūs labi biatlonisti. Vienkārši vajadzīgs laiks, darbs un nauda. Ja pirmie divi vēl ir, tad ar trešo tā švakāk. Tā ka, redzot rezultātus, nebļausim-tūristi. Pagaidām strādā ar to kas ir un krāj punktus. Jaunieši mums ir, tikai viņos jāiegulda darbs, nauda. Galvenais viņus neaizbiedēt no sporta. Nākot pie biatlona stūres Baibai, cik atceros, bija lieli plāni. Domāju viss būtu arī izdevies, ja ne Urbanovičs ar savu attieksmi nebūtu visus aizbiedējis. Protams arī federācijai ir daudz trūkumu, uz kuriem pašiem vajadzētu tā kritiski paskatīties. Viens no tiem-treneriem nekādu semināru vai kursu. Katrs māca pa savam.

  +3 [+] [-]

, 2019-11-27 20:16, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: cirvis
Kādēļ savā komentārā tikai parakstījies? Kur pats komentārs?