Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Upenieks: "Treniņi ar Vācijas izlasi Rastorgujevam ir lielāks ieguvums"

Upenieks: "Treniņi ar Vācijas izlasi Rastorgujevam ir lielāks ieguvums"
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Latvijas Biatlona federācijas Facebook profils

Treniņi ar Vācijas izlasi mūsu labākajam biatlonistam Andrejam Rastorgujevam ir lielāks ieguvums nekā sezonai gatavoties ar Latvijas komandu, sarunā ar Sportacentrs.com norāda Latvijas Biatlona federācijas (LBF) viceprezidents Gundars Upenieks.

Jaunajai sezonai 32 gadus vecais Rastorgujevs gatavojas ar Vācijas izlasi, kuras rindās ir tādi spēcīgi biatlonisti kā Arnds Paifers, Benedikts Dolls, Ēriks Lesers.

"Andrejs jau vairākus gadus ir trenējies atsevišķi no pārējās Latvijas komandas – darījis to viens pats vai ar kādu sparinga partneri. Vēl nesen viņam bija sadarbība ar norvēģu speciālistiem. Šobrīd viņam sparingpartneri ir sportisti no Vācijas. Andrejs līdz šādam līmenim ir nonācis, un efekts Latvijas komandā noteikti nebūtu tik liels kā ar partneriem no ārvalstīm. Vācijas biatlonisti regulāri iekļūst augstākā līmeņa sacensību desmitniekā. Tur Andrejam ir, ko ķert," savu vērtējumu dod Upenieks.

Rastorgujeva pievienošanās Vācijas komandai tās pirmssezonas sagatavošanās ciklā nebūtu iespējama arī bez pašu sportistu akcepta. LBF viceprezidents norāda, ka acīmredzot šajā sadarbībā ieguvumus saredz abas puses.

"Mēs gribam, lai šī sadarbība dotu rezultātu, bet, ja to ir akceptējusi arī Vācija, tad viņi arī Andreja personā saredz kādu labumu," pauž Upenieks. "Šādai sadarbībai neliekam nekādus šķēršļus. Neredzam arī iemeslu bažām, ka Andrejs varētu vāciešiem iemācīt to, ko mēs negribētu. Ik pa laikam biatlonā ir komandas, kurās trenējas arī ārvalstu sportisti."

Kopā ar Vācijas komandu Rastorgujevs nesen ieradies Itālijā, kur darbu pirms jaunās sezonas iegulda arī Latvijas spēcīgākā dāmu biatloniste Baiba Bendika, Aleksandrs Patrijuks un jaunais izlases galvenais treneris Ilmārs Bricis.

Jaunā Pasaules kausa sezona biatlonā sāksies 28. novembrī Kontiolahti, Somijā.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-27 15:55, pirms 3 gadiem
Katra sezona ar jaunām cerībām, bet nekas vairāk par top 25-30 kopvērtējumā nesanāk, bet varbūt šogad, lai veicas..

  +1 [+] [-]

, 2020-10-27 16:53, pirms 3 gadiem
Jāatgūst atpakaļ, tas top5 ātrums, kas bija pirms pāris sezonām! Veiksmi un veselību!

     [+] [-]

, 2020-10-27 17:04, pirms 3 gadiem
Galvenais jau precīzi sašaut. Lai izdodas.