Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Rastorgujevam veikta pleca operācija, netrenēsies sešas nedēļas

Rastorgujevam veikta pleca operācija, netrenēsies sešas nedēļas
Andrejs Rastorgujevs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas labākajam biatlonistam Andrejam Rastorgujevam ceturtdien veikta pleca operācija, kuras dēļ viņš nevarēs trenēties sešas nedēļas, sarunā ar Sportacentrs.com atklāja sportista treneris Intars Berkulis.

"Nemācēšu precīzi pastāstīt, kas bija par vainu, bet Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) galvenā ārste Līga Cīrule ieteica veikt operāciju, lai sarežģījumi ar plecu nerastos sezonas gaitā," stāsta Berkulis. "Tagad kādu laiku būs nepieciešams miers. Aptuveni sešas nedēļas Andrejs nedrīkstēs neko darīt. Taču sezonai viņš jau būs gatavs."

Treneris skaidro, ka gadu gaitā Rastorgujevam jau ir ielikti fiziskās bāzes pamati, tādēļ piespiedu pauze īpaši neietekmēs viņa kondīciju. "Pēc sešām nedēļām jau sāksies rehabilitācijas periods. Sportistam šāda pauze nav nekas briesmīgs. Atcerēsimies, ka pirms dažiem gadiem MTB riteņbraukšanas sacensībās vasarā abas rokas salauza Edgars Piksons. Bija nepieciešama pat mikroķirurģijas operācija, tomēr uz sezonu viņš jau bija gatavs startēt."

Berkulis uzsver, ka svarīgākais būs neko nesasteigt. "Ar kājām tik un tā varēs strādāt, braukt ar rollerslēpēm. Nevarēs tikai veikt spēka treniņus, strādājot ar svariem, un šaut."

Aprīļa beigās pēc cīņas ar vēzi aizsaulē aizgāja Rastorgujeva šaušanas treneris Klauss Zīberts, taču lēmumam veikt operāciju ar to nav nekādas saistības. "Jau ziemā bija jūtams, ka plecam viss nav kārtībā, bet pavasarī tika konstatēta vaina. Pieņēmām lēmumu operēt tagad, jo gulties zem skalpeļa oktobrī būtu muļķīgi. Vēl trakāk, ja operāciju nāktos veikt olimpiskajā sezonā. Varējām gaidīt, bet mediķi tomēr ieteica rīkoties jau tagad."


, 2016-05-27 10:42, pirms 8 gadiem
Lai veseļojās, varbūt šis notikums nāks par labu, papildus motivācija cīnīties.
, 2016-05-27 10:46, pirms 8 gadiem
Janchukinshh rakstīja: Lai veseļojās, varbūt šis notikums nāks par labu, papildus motivācija cīnīties.
problēma ir viņa galvā.
, 2016-05-27 10:58, pirms 8 gadiem
phKRIIII rakstīja: problēma ir viņa galvā.
Nu tieši par to arī ir runa!
, 2016-05-27 12:09, pirms 8 gadiem
Labs sportists, bet ne vairāk. Lai kļūtu par TOP, vispirms jau jānotic sev. Ko arī novēlu!
, 2016-05-27 12:38, pirms 8 gadiem
Nu traki jaunumi, es riktīgi pārdzīvoju😂
, 2016-05-27 13:31, pirms 8 gadiem
phKRIIII rakstīja: problēma ir viņa galvā.
nē - operāciju tak taisīja plecam!
, 2016-05-27 14:52, pirms 8 gadiem
liekais nervs izņemts un šaušana būs jaunā līmenī
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.