Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Pūce iedzīšanā nesašauj astoņus mērķus un noslīd uz 22. vietu

Pūce iedzīšanā nesašauj astoņus mērķus un noslīd uz 22. vietu
Ieva Pūce
Foto: Detlef Eckert

Čehijā turpinās pasaules čempionāts vasaras biatlonā, un šodien iedzīšanas sacensības aizvadīja juniores. 10 kilometrus garajā distancē Ieva Pūce nenogāza astoņus mērķus un ierindojās 22. vietā.

Vakar Ieva Pūce guļus kļūdījās divas reizes, stāvus sašāva visus mērķus un sprintā ierindojās 11. vietā, no uzvarētājas polietes Kamilas Žukas atpaliekot divas ar pusi minūtes. Tādējādi viņai bija labas izredzes pacīnīties par augstu vietu, jo ātruma ziņā Latvijas sportiste ir viena no labākajām. Tomēr atkal pievīla šaušana.

Jau pirmajā šaušanā Pūce pieļāva trīs kļūdas un no līderēm atpalika trīs ar pusi minūtes. Vēl sliktāk veicās Žukai, kura ar četriem nenogāztiem mērķiem zaudēja izredzes uzvarēt arī iedzīšanā. Otro ugunslīniju Pūce pieveica ar tikai vienu kļūdu, no 20. vietas paceļoties līdz 17., bet pirmais desmitnieks bija vairs tikai pusotras minūtes attālumā.

Diemžēl sacensību turpinājumā uzlabot šaušanu Latvijas biatlonistei neizdevās. Ja trešais piegājiens bija perfekts jeb tika nogāzti visi pieci mērķi, saglabājot 17. vietu, tad pēdējā šaušana liedza pacīnīties par kāpienu augstāk. Pūce kļūdījas trīs reizes un noslīdēja līdz 23. vietai, bet distances turpinājumā izdevās apsteigt slovākieti un finišēt kā 22.

Pūce no uzvarētājas atpalika sešas minūtes un 43,3 sekundes. Zeltu izcīnīja Valērija Vasņecova no Krievijas, kura šaušanā kļūdījās četras reizes un vakar sprintā bija trešā. Sprinta čempionei Žukai pietrūka tikai 8,8 sekundes līdz uzvarai, un viņa, tāpat kā Pūce, nenogāza astoņus mērķus.

Sacensībās piedalījās arī Sanita Buliņa, kura ar septiņām kļūdām finišēja 34. vietā, vakar sprintā finišējot divas pozīcijas zemāk. Buliņu no uzvarētājas šķīra deviņas minūtes un 22 sekundes.


Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.