Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Mise kāpj augšup un iedzīšanā iegūst 11. vietu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Mise kāpj augšup un iedzīšanā iegūst 11. vietu
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Šodien Čehijas pilsētā Nove Mesto tiek aizvadīta pasaules čempionāta vasaras biatlonā noslēdzošā diena, un iedzīšanā junioriem pie 11. vietas tika Edgars Mise.

Vakar notikušajās sprinta sacensībās Edgars Mise ar trim kļūdām šaušanā ierindojās 17. vietā, bet iedzīšanas sākums bija ļoti daudzsološs – pirmo ugunslīniju viņš pieveica bez kļūdām, paceļoties četras pozīcijas augstāk, bet otrajā šaušanā viena kļūda netraucēja nonākt 12. vietā. Līdz līderim bija minūte un 44 sekundes.

Protams, galvenie notikumi bija tikai priekšā, un trešajā šaušanā Mise kļūdījās divas reizes. Tiesa, neveicās arī pretiniekiem, un šāds scenārijs latvietim pat bija izdevīgs, jo viņš turpināja kāpienu augšup un pacēlās līdz pat desmitajai vietai. Diemžēl divas kļūdas pēdējā šaušanā izjauca cerības par vietas saglabāšanu starp labākajiem desmit, un Mise finišu sasniedza 11. vietā.

Līdz desmitniekam latvietim pietrūka mazāk nekā 20 sekundes, bet no uzvarētāja viņš atpalika trīs minūtes un 25 sekundes. Par pasaules čempionu tika kronēts Vjačeslavs Malejevs, un tādējādi Krievijai dubultuzvara iedzīšanā. Viņš finišu sasniedza precīzi 35 minūtēs, pieļaujot divas kļūdas šaušanā. Tikpat precīzs bija Bogdans Cimbals no Ukrainas, atpaliekot 21,3 sekundes, bet goda pjedestālu noslēdza mājinieks Viteslavs Hornigs.

Sprintā 53. bija Ņikita Osipovs, bet iedzīšanā viņam klājās labāk, sacensības noslēdzot 46. vietā. Osipovs nenogāza sešus mērķus un no uzvarētāja atpalika mazliet vairāk par desmit minūtēm. Priekšā viņam nebija neviens sportists, kurš trasē būtu devies vēlāk.