Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Bendika iedzīšanu beidz 15. vietā, taču saņem diskvalifikāciju

Bendika iedzīšanu beidz 15. vietā, taču saņem diskvalifikāciju
Baiba Bendika
Foto: Tass/Scanpix

Latvijas biatloniste Baiba Bendika svētdien pasaules čempionātā vasaras biatlonā 10 kilometru iedzīšanas disciplīnā pieļāva četras kļūdas un izcīnīja 15. vietu, taču īsi pēc finiša saņēma diskvalifikāciju.

Vakar sprintā Bendika izcīnīja 13. vietu, taču šodien uz starta neizgāja ukrainiete Jūlija Žuravkova, kura vakar izcīnīja desmito vietu. Ceļā uz pirmo šaušanu Baiba nedaudz zaudēja, tomēr ugunslīnijā bija nekļūdīga un uzkāpa līdz astotajai pozīcijai, 54,1 sekundi atpaliekot no vadību pārņēmušās čehietes Veronikas Vitkovas.

Solis trasē gan nebija tas ātrākais un līdz otrajai šaušanai Bendika atkal nokrita pāris pozīcijas uz leju. Sekoja divi nesašauti mērķi un kritiens uz 14. vietu. Pa ceļam uz trešo šaušanu Baiba nevis cīnījās par tikšanu augstāk, bet par vietas saglabāšanu un uz šaušanu ieradās teju vienlaicīgi ar austrieti Kristinu Rīderi. Vēl viena kļūda šaušanā atsvieda Baibi vēl par vietu zemāk, no šautuves izejot ar 15. rezultātu un gandrīz divarpus minūtes pēc atkal līderes godu pārņēmušās Vitkovas.

Pēdējā šaušanā vēl viena pieļautā kļūda netraucēja saglabāt vietu, un Baiba finišā, atpaliekot no uzvarētājas Vitkovas vairāk nekā trīs minūtes, ieņēma 15. pozīciju. Tomēr neilgi pēc finiša Baiba, tāpat kā vēl divas citas sportistes, tika diskvalificēta par drošības noteikumu neievērošanu.

Uzvaru izcīnīja čehiete Veronika Vitkova, kura pieļāva divas kļūdas, bet sprinta uzvarētāja Fialkova ar četrām kļūdām bija otrā. Bronzu izcīnīja Kazahstānas sportiste Višņevskaja, kamēr vakardienas sudraba ieguvēja Hojniša no Polijas palika uzreiz aiz pjedestāla.

Vēlāk šodien iedzīšanas sacensības aizvadīs arī kungi, un viņu starpā būs arī Andrejs Rastorgujevs un Roberts Slotiņš.

10 km iedzīšana sievietēm

VSportisteValstsLaiks (K)
1.V.VitkovaČehija31:25.8 (2)
2.P. FialkovaSlovākija+21.8 (4)
3.G. VišņevskajaKazahstāna+27.7 (2)
4.M. HojnišaPolija+43.0 (5)
5.A.MerkušinaUkraina+1:09.6 (4)
6.O.PidrušnaUkraina+1:32.9 (3)

Pasaules čempionāts vasaras biatlonā

DatumsLaiksDisciplīna
25.0812:457.5km sprints juniorēm
15:0010km sprints junioriem
17:457.5km sprints sievietēm
19:4510km sprints vīriešiem
26.0812:1510km iedzīšana juniorēm
14:1512.5km iedzīšana junioriem
16:4510km iedzīšana sievietēm
18:3012.5km iedzīšana vīriešiem


, 2018-08-26 17:48, pirms 6 gadiem
Hm, Baibiņa netīšām sašāva tiesnesi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-26 23:04, pirms 6 gadiem
Interesanti, kādus drošības noteikumus tad viņa pārkāpa? Sviests...
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.