Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Latvijas biatlonisti izlaiž IBU kausa iedzīšanu un dodas uz PČ junioriem

Rolands Eliņš

Latvijas biatlonisti izlaiž IBU kausa iedzīšanu un dodas uz PČ junioriem
Edgars Mise. Foto: biathlon.life

IBU kausa posmā Šveicē iedzīšanas sacensībām kvalificējušies bija trīs Latvijas sportisti, taču neviens no viņiem trasē nedevās, jo, kā paskaidroja LBF viceprezidents Gundars Upenieks, viņi jau devušies uz Slovākiju, kur rītdien sāksies pasaules čempionāts junioriem.

Iedzīšanās sacensībām vīriešiem IBU kausā bija kvalificējies Edgars Mise, savukārt sieviešu konkurencē to pašu paveikušas bija arī Ieva Pūce un Jūlija Matvijenko. Neviens no Latvijas sportistiem gan sprintā nebija augstāk par 45. vietu, un šodienas iedzīšanā viņi nepiedalījās, jo jau devušies uz Slovākiju.

Slovākijā rīt sāksies un līdz trešajam februārim turpināsies pasaules čempionāts jauniešiem un junioriem. PČ sāksies ar klasiskajām distancēm – svētdien trasē dosies jaunieši, bet parīt starts paredzēts junioriem.

IBU kausa posmā iedzīšanā sievietēm tika novērots Krievijas triumfs. Krievietes ieņēma visas pirmās četras vietas, uzvaru svinot Uļjanai Kaiševai, kura tuvāko konkurenti Viktoriju Slivko apsteidza par pusminūti.

Savukārt vīriešu iedzīšanā savu pirmo starta pozīciju nosargāja francūzis Fabjēns Klods, kurš ar divām kļūdām apsteidza vācieti Filipu Hornu par 12 sekundēm. 16 sekundes pēc Kloda finišēja Krievijas biatlonists Antons Babikovs, kuram bronza. Arī viņš pieļāva divas kļūdas šaušanā.

Izmantotie resursi:
https://biathlonresults.com/