Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Baiba Broka: "Es apzinos, ka viena nevaru paveikt brīnumu"

Baiba Broka: "Es apzinos, ka viena nevaru paveikt brīnumu"
Baiba Broka
Foto: f64

Latvijas Biatlona federācijas (LBF) prezidente Baiba Broka, kura amatu ieņem kopš jūnija vidus, intervijā Sportacentrs.com uzsver, ka sporta veida vadība ir atvērta un visi lēmumi tiek pieņemti koleģiāli.

"Īstenībā piedāvājumi vadīt LBF bija arī iepriekš, taču bija daudz dažādu citu darbu. Arī šoreiz lēmums netika pieņemts vieglprātīgi, neapdomājoties. Atbalstot savu krustdēlu Krišjāni Meirānu, kurš bija viens no kandidātiem uz dalību Soču olimpiādē, ja Latvija būtu izcīnījusi vairāk vietu, redzēju tās lietas, kuras mani neapmierināja un kuras varēja darīt citādāk. Tai skaitā arī no federācijas puses," skaidro Broka.

"Piemēram, finansiālais atbalsts sporta veidam un treniņnometņu metodikas organizēšana. Jautājumi radās, taču nezināju situāciju no iekšpuses. Turklāt ir jau ļoti viegli kritizēt no malas. Protams, man ir sava vīzija. Es dzīvē esmu absolūta optimiste un allaž kā kaķis esmu kritusi uz kājām. Bet attiecībā uz biatlonu mana izvēle par labu piedāvājumam bija tādēļ, ka tas ir komandas darbs. Es apzinos, ka viena nevaru paveikt brīnumu. Ar savu menedžmenta pieredzi redzu, kas būtu jādara, taču man nav profesionālās pieredzes - es neesmu startējusi augsta līmeņa biatlona sacensībās, lai pateiktu, kas sportistam nepieciešams. Jā, es pati joprojām esmu sportiski aktīva, tomēr tas nav salīdzināms ar to, kam cauri izgājuši Ilmārs Bricis, Jēkabs Nākums, Oļegs Maļuhins vai Gundars Upenieks."

"Es un minētais kvartets esam labi pazīstami, varētu pat teikt - draugi, turklāt Gundars tāpat kā es ir no Madonas. Tieši viņš pie manis nāca, runāja un iedrošināja. Es viņam teicu, ka varu atnākt ar savām zināšanām, tomēr man vajadzīga komanda, kurā ir cilvēki, kas kā augstākā līmeņa sportisti izgājuši cauri visam. Gundars piekrita būt blakus ar savu četru olimpisko spēļu pieredzi. Viņš ir tas, kurš vislabāk zina un saprot, kā jūtas sportisti un kas viņiem ir svarīgi," norāda LBF prezidente.

"Ar Ilmāru un Oļegu mums ir bijusi ļoti laba sadarbība. Ne velti uz LBF prezidenta vēlēšanām viņi bija klāt un pauda atbalstu, ka palīdzēs ar savu pieredzi un padomu. Viņu uzticību es vērtēju ļoti augstu. Biju priecīga redzēt viņu acīs dzirksteli, lai mēs visi kaut ko darītu un paceltu biatlonu."

"Tagadējā vadībā ir cilvēki, kuri "deg" par šo sporta viedu un to pārzina. Esam atvērti, visus lēmumus pieņemam koleģiāli un tos publiskojam. Tieši tas man pietrūka iepriekš, atbalstot savu krustdēlu. Nebija skaidrs, kas un kā notiek, kādēļ uz vienu treniņnometni brauc, bet uz otru - nebrauc. Bijis daudz jautājumu, kuri pārrunāti ar treneriem, taču nav bijis saprotams. Turklāt nav bijis skaidrs, kam to jautāt un kāpēc neviens neatbild... Tagad vēlamies visus lēmumus paskaidrot. Gribam iesaistīt visus Latvijas biatlona centrus un to trenerus padarīt līdzatbildīgus lēmumos par to, kā un kur mēs turpmāk vēlamies virzīties. Jo Baiba Broka nevar viena pati izdomāt, kas būs labāk."

P.S. Tuvākajās dienās Sportacentrs.com piedāvāsim pilnu interviju ar Latvijas Biatlona federācijas prezidenti Baibu Broku.

  +2 [+] [-]

, 2014-10-25 18:21, pirms 10 gadiem
Ļoti ceru, ka kaut kas biatlona saimniecībā mainīsies, jo sliktāk būt jau vairs nevar. Berkulis savās intervijās visu laiku slavēja Rastorgujevu un faktiski par neko citu nerunāja. Gribas nevis vienu biatlonistu , bet kaŗtīgu komandu biatlonā. Ceru ka mums drīz būs biatlonisti ,kuri cīnīsies vismaz par iekļūšanu TOP-60 regulāri (kvalificējas iedzīšanā), tad nākošais uzdevums cīnīties par top-40 (iekļūšana punktos) un tālāk jau skatās no finansējuma, talanta, pieredzes, sportista motivācijas utt.
Vēlos īstu stafetes komandu gan vīriešiem , gan sievietēm. Pirmais uzdevums nezaudēt par apli (nevairāk kā aptuveni 6 minūtes līderiem). Pirmās sezonas tas ir praktiski neiespējams uzdevums, bet sākās 4 gadu cikls un olimpiādē gribas rezdēt 2 labas stafešu komandas un sportistus kuriem TOP-40 ir reāli sasniedzams un Rastorgujevs un varbūt vēl kāds ļauj biatlona faniem sapņot par kaut ko daudz lielāku.

  +3 [+] [-]

, 2014-10-25 18:28, pirms 10 gadiem
Funs ir optimists
Rastijs bija labs jauniešos un junioros
Vai tagad kāds tāds ir?
t.n., ka 8 gadi būs jāgaida uz nākamo pasaules vismaz viduslīmeņa veci/sievu

  -1 [+] [-]

, 2014-10-25 18:32, pirms 10 gadiem
Naudu Rastijam! Pārējais poh uz doto brīdi...
Slēpts komentārs: shumo

  +8 [+] [-]

, 2014-10-25 18:46, pirms 10 gadiem
Ceru, ka Brokai viss izdosies!!!

  +3 [+] [-]

, 2014-10-25 18:48, pirms 10 gadiem
shumo rakstīja: viņa vispār zin kas ir biatlons, diez vai tieslietu sfērā to stāstīja!!!!
Ne vienmēr viss ir jāzina uzreiz, jo piemēram par problēmām ar toto Latvijas futbolā Saeimas attiecīgā komisija uzzināja tikai tad kad Latvijas Virslīgas biedrības veči atnāca un viņiem pastāstīja, un tā komisija momentāli uzcepa likumu, kas pret visu šo cīnās, vai vismaz uzlabotu situāciju, jo 100x Saeimas deputātiem nav jāzina par visu Latvijas futbolu, Biatlonu, vai ko citu, jo tāpēc arī eksistē visādas federācijas, biedrības utt., lai ar to strādātu un informētu valdību par notiekošo un vēlamajām izmaiņām!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-10-25 18:56, pirms 10 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Funs ir optimists
Rastijs bija labs jauniešos un junioros
Vai tagad kāds tāds ir?
t.n., ka 8 gadi būs jāgaida uz nākamo pasaules vismaz viduslīmeņa veci/sievu
Biatlons ir mans mīļākais sporta veids. Tam sekoju līdzi visos līmeņos kādus gadus 20 un saprotu ka manas cerības ir optimistiskas. Reāli apzinos , ka drīzāk TOP-60 biatlonisti būs mūsu sapņu kalngals tuvākā laikā (izņemot Rastorgujevu). Galvenais vismaz kaut kādu stafetes koamandu izveidot. Vismaz lai mēs varētu jebkurā stafetē vērot līdzvērtīgu mikromaču stafetēs starp 3 Baltijas valstīm, jo pēdējā laikā arī lietuvieši jau mums ir nopietni pretnieki.
Slēpts komentārs: staigule

  +1 [+] [-]

, 2014-10-25 19:14, pirms 10 gadiem
pērn pasaules junioru čempī ar mums bija normālas vietas ,tam pašam Patrijukam ir iekšās,jāsāk tik šaut.

  +5 [+] [-]

, 2014-10-25 19:51, pirms 10 gadiem
shumo rakstīja: viņa vispār zin kas ir biatlons, diez vai tieslietu sfērā to stāstīja!!!!
Cik zināms viņa pati skolas gados aktīvi trenējusies distanču slepošanā un arī biatlonā.

  +9 [+] [-]

, 2014-10-25 20:39, pirms 10 gadiem
Visu laiku glītākā sieviete Latvijas politikā.
Viņas dēļ es varētu sākt nodarboties ar biatlonu!

  +2 [+] [-]

, 2014-10-25 20:46, pirms 10 gadiem
Nu Bērziņ Janka,šito bodi galīgi nolaida.Galvenais jādabūn kaut kāds minimāli normāls finansējums,lai varētu startēt ar komandām,nu un labākajiem tad dot vēl piešprici.Jo sliktāk jau vairs nevar būt,nebūtu Rastija individuālās pūles varētu pat teikt,ka iepriekšējā vadība iznīcināja biatlonu(tā pati Madara vēl varēja braukt un braukt,Dumbris u.c

  +5 [+] [-]

, 2014-10-25 21:55, pirms 10 gadiem
Vēlu veiksmi Baibai! nemaz tā ideja par komandu nav nereāla. Ir Rastorgujevs. Šovasar Madonā rolleros labi sevi parādīja Rolands Pužulis. Šāva labi, solis arī labs. No slēpotājiem atpakaļ biatlonā ir Roberts Slotiņš. Madonā gan šāva slikti-6 sodi(tāpat kā Andrejam) un no Andreja atpalika tikai 14 s. 10 km distancē. Vēl ir Daumants Lūsa. Zinu vēl ka Gundars pārnākt uz biatlonu ir pierunājis Arvi Liepiņu. Šogad gan vēl slēpošanā startēs un trenēsies biatlonā, bet nākošgad sāks startēt. Visi šie puiši ir 90 gadu. Tā ka ja biatlona vadībā būs darboties spējīga komanda, tad viss būs kārtībā. Ar meitenēm drusku švakāk, bet ir Inga Paškovska, Baiba Bendika un ja vēl Madaru Līdumu pierunātu atgriezties... Biatlona centri mums ir, treneri arī, atliek gādāt finansējumu un strādāt. iespējams arī ka pēc gada Ilmārs Bricis varētu atgriezties Latvijā. Labs treneris būtu Latvijai.
Slēpts komentārs: Skudriniekss

  -1 [+] [-]

, 2014-10-27 03:55, pirms 10 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Šī politiķe savulaik ar lielu skandālu netika pielaista pie valsts noslēpumiem!
un ko tu ar to gribi pateikt?

     [+] [-]

, 2014-10-27 09:09, pirms 10 gadiem
staigule rakstīja: CAurkritušiem politiķiem amati pie siles vienalga atrodas.
Muļķīte,te nu gan nav sile!