Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

PČ šodien startēs arī Rastorgujevs un Bendika, izlases treneri nosauks septembrī

PČ šodien startēs arī Rastorgujevs un Bendika, izlases treneri nosauks septembrī
Andrejs Rastorgujevs
Foto: Vladislavs Proškins/f64

Latvijas biatlona izlase šodien turpinās startēt pasaules čempionātā vasaras biatlonā, kas Čehijas pilsētā Nove Mesto risināsies līdz svētdienai. Šodien junioru sacensībās sprintā Latviju pārstāvēs Ieva Pūce un Sanita Buliņa, kā arī Edgars Mise un Ņikita Osipovs, bet pieaugušo sacensībās sprintā šodien startēs Andrejs Rastorgujevs, Roberts Slotiņš un Baiba Bendika.

Piektdien jauktajā stafetē Latvijas junioru komanda (Pūce, Buliņa, Mise un Osipovs) ierindojās desmitajā vietā 11 komandu konkurencē.

Paredzams, ka pēc pasaules čempionāta Rastorgujevs, kurš iepriekš aizvadīja treniņnometni Norvēģijā, trenēsies Alūksnē, bet Bendika dosies uz nometni kalnos. Arī pārējie biatlonisti trenēsies individuāli - Slotiņš dosies uz Austriju, bet Daumants Lūsa sezonai gatavosies Francijā.

Latvijas izlase dabā funkcionē tikai Pasaules kausa sezonas laikā, tādēļ tās treneris kļūs zināms tikai septembra beigās, kad Alūksnē notiks Latvijas čempionāts vasaras biatlonā, portālam Sportacentrs.com pastāstīja Latvijas Biatlona federācijas ģenerālsekretārs Gundars Upenieks. Pagājušajā sezonā izlases trenera funkcijas pildīja Rastorgujeva treneris Intars Berkulis, taču šosezon Berkulis vairs nestrādā ar Andreju. Rastorgujevs Norvēģijā trenējās pie bijušā norvēģu biatlonista Frūdes Andresena un viņa tautieša, slēpju servisa cilvēka Pēra Ūlava Treterū.

Tikmēr ar jauniešiem, kuri šovasar sadarbībā ar Starptautisko biatlona savienību (IBU) aizvadīja divas treniņnometnes, turpina strādāt Valdis Bērziņš.

Zināms, ka biatlona jaunā sezona startēs 30. novembrī, kad Slovēnijas kūrortā Pokļukā sāksies Pasaules kausa 1. posms. Pasaules čempionāts šosezon marta vidū risināsies Estešundā (Zviedrija), bet Eiropas čempionāts no 18. līdz 24. februārim notiks Raubičos (Baltkrievija).

Pasaules čempionāts vasaras biatlonā

DatumsLaiksDisciplīna
25.0812:457.5km sprints juniorēm
15:0010km sprints junioriem
17:457.5km sprints sievietēm
19:4510km sprints vīriešiem
26.0812:1510km iedzīšana juniorēm
14:1512.5km iedzīšana junioriem
16:4510km iedzīšana sievietēm
18:3012.5km iedzīšana vīriešiem

     [+] [-]

, 2018-08-25 15:18, pirms 6 gadiem
Nesaprotu, kāpēc tāda steiga un treneris tiks paziņots jau septembrī?