Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Misem trīs kļūdas un 17. vieta sprintā junioriem

Misem trīs kļūdas un 17. vieta sprintā junioriem
Foto: RIA Novosti / Scanpix

Pasaules čempionātā vasaras biatlonā, kas norisinās Nove Mesto, sestdien 10 kilometru distancē sprintā junioriem Latvijas sportists Edgars Mise pieļāva trīs kļūdas un ierindojās 17. vietā, savukārt Ņikita Osipovam piecas kļūdas un 53. pozīcija.

Edgars Mise startēja astoņpadsmitais un līdz pirmajai šaušanai bija 11. ātrākais. Viena kļūda šaušanā gan netraucēja pakāpties uz augšu, tiesa, no līdera latvietis atpalika jau gandrīz 40 sekundes. Uz otro šaušanu Edgars ieradās desmitais, taču divas pieļautas kļūdas izdzēsa cerības uz noturēšanos labāko desmitniekā. Mise atkrita uz 19. vietu, bet līdz finišam pakāpās uz 17. vietu.

Ņikita Osipovs līdz pirmajai šaušanai nonāca vairāk nekā minūti ilgāk par līderi, ugunslīnijā trīsreiz kļūdījās un atkrita uz sesto desmitu (56.). Ceļā līdz otrajai šaušanai Ņikitam izdevās atgūt pāris vietas un, lai arī šaušanā sekoja vēl divas kļūdas, savu 54. vietu pēc tās izdevās saglabāt. Līdz finišam tika atgūta vēl viena vieta, un Osipovs izcīnīja 53. pozīciju.

Par pasaules čempionu kļuva Jakubs Stvrteckis - čehu jaunais talants līdz pat otrajai šaušanai bija pārliecinošā līderpozīcijā, taču šaušanā pieļāva trīs kļūdas un palaida priekšā krievu atlētu Vjačeslavu Maļejevu. Gandrīz sešas pazaudētās sekundes gan Stvretckis līdz finišam atguva ar uzviju un izcīnīja uzvaru, Maļejevu apsteidzot par septiņām sekundēm. Bronzu izcīnīja vēl viens čehs Vitezslavs Hornigs.

Jau vēstījām, ka sprintā juniorēm Ieva Pūce izcīnīja 11. vietu, savukārt Sanita Buliņa ierindojās 36. pozīcijā.

Vakarā sprinta sacensības paredzētas arī dāmām un kungiem, z starta stājoties arī Latvijas izlases līderiem Andrejam Rastorgujevam un Baibai Bendikai.

piektdien Pūce lieliski veica jauktās stafetes sacensību pirmo posmu, tobrīd esot trešajā vietā, bet turpinājumā Latvija samierinājās ar desmito vietu 11 vienību vidū. Jauktajā stafetē Latvijas junioru izlasi pārstāvēja arī Buliņa, Edgars Misa un Ņikita Osipovs.


Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.