Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Brice junioru čempionāta sprintā labākā no junioriem

Brice junioru čempionāta sprintā labākā no junioriem
Anete Brice
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Somijas pilsētā Kontiolahti notiekošajā pasaules čempionātā biatlonā junioriem sestdien Latvijas sportiste Anete Brice ieņēma 34. vietu. Pārējām mūsu juniorēm un arī puišiem savā distancē tik labi nesekmējās. Uzvaras laurus juniorēm plūca krieviete Jeļena Ankudinova, bet junioriem labākais bija krievs Maksims Cvetkovs.

Brice pieļāva vienu kļūdu šaušanā (otrajā), taču solis distancē augstāk par 34. vietu neļāva ieņemt. Anete gan no 33. vietā finišējušās francūzietes Julietes Lazaroto atpalika vien 1,2 sekundes un arī vieta labāko 30 skaitā nebija neko tālu - trīsdesmitnieku noslēgusī rumāniete Florina JoanaKirstea Bricei bija priekšā vien nepilnas piecas sekundes.

Startēja arī trīs citas Latvijas juniores. Baiba Bendika ar četrām kļūdām (1+3) ieņēma 42. vietu, bet četras sekundes vēlāk finišu sasniedza arī Krista Krūmiņa, kurai trīs kļūdas šautuvē (3+1) un 44. vieta. Arī Inga Paškovska tika labāko 50 skaitā, ieņemot 49. pozīciju (0+3).

Par pasaules junioru čempioni kļuva Krievijas sportiste Jeļena Ankudinova, kura šāva perfekti un finišā par astoņām sekundēm apsteidz francūzieti Anaisu Ševaljē. Bronza tika vēl aptuveni astoņas sekundes vēlāk finišu sasniegušajai Margaritai Filipovai no Krievijas.

Puišiem desmit kilometru distancē uzvaru svinēja Krievijas pārstāvis Maksims Cvetkovs (1+0), tikai par 5,3 sekundēm apsteidzot francūzi Florēnu Klodu (1+0). Vēl divas sekundes vēlāk finišu sasniedza cits Francijas sportists Simons Destjo.

No Latvijas puišiem ātrākais bija Mārcis Paeglītis, kurš ar divām kļūdām (1+1) palika 57. vietā, finiša spurtā zaudējot čeham Matejam Krupčikam (1+3). 63. pozīciju ieņēma Krišjānis Meirāns (0+2), bet 69. vietā finišēja Daumants Lūsa (1+1). Kopumā puiši konkurencē startēja 82 sportisti.

Izmantotie resursi:
International Biathlon Union - IBU


, 2012-02-25 12:02, pirms 12 gadiem
Tas nav nopietni - 34.v nesen, kā tik daudzsološajai biatlonistei un vēl ar tādiem vecāku gēniem..!?! ATBILDE - Nenopietna vai nepietiekoša atieksme pret savu sporta veidu!!!!
, 2012-02-25 12:21, pirms 12 gadiem
Modžohēds rakstīja: Tas nav nopietni - 34.v nesen, kā tik daudzsološajai biatlonistei un vēl ar tādiem vecāku gēniem..!?! ATBILDE - Nenopietna vai nepietiekoša atieksme pret savu sporta veidu!!!!
nenopietna attieksme. cik nav redzēts un dzirdēts, ka Anetei patīk apmeklēt vietējos Cēsu klubus un izklaides pasākumu. protams viņa ir jauna un grib arī patusē, bet ja grib sasniegt kaut ko sportā, tad izklaidēm ir jāpagaida, citādi tā ir lieka laika un naudas tērēšana.
Slēpts komentārs: ansiso
, 2012-02-25 13:14, pirms 12 gadiem
Juris no Ludzas rakstīja: nenopietna attieksme. cik nav redzēts un dzirdēts, ka Anetei patīk apmeklēt vietējos Cēsu klubus un izklaides pasākumu. protams viņa ir jauna un grib arī patusē, bet ja grib sasniegt kaut ko sportā, tad izklaidēm ir jāpagaida, citādi tā ir lieka laika un naudas tērēšana.
izklaideties jau var,tik dzert nevar,tas visu saboja.
, 2012-02-25 14:01, pirms 12 gadiem
Tagad pa sezonas laiku viņa noteikti nestaigā, jo viņa tak vsp praktiski nav Latvijā, kur nu vēl klubos..
, 2012-02-25 14:48, pirms 12 gadiem
Pēc virsraksta dodomāju, ka Brice sensacionāli izcīnījusi 1 . vietu.
Tāpēc ienācu atvainoties par iepriekšējo kritiku sakarā ar zemām vietām!
, 2012-02-25 15:01, pirms 12 gadiem
jābeidz sportot, viennozīmīgi! Tāaaaaadi rezultāti!
, 2012-02-25 15:44, pirms 12 gadiem
Jumtalapa rakstīja: Pēc virsraksta dodomāju, ka Brice sensacionāli izcīnījusi 1 . vietu.
Tāpēc ienācu atvainoties par iepriekšējo kritiku sakarā ar zemām vietām!
Virsrakstā būtu jābūt "Labākā no Latvijas junioriem"- savādāk es ar domāju, ka uzvarējusi.
, 2012-02-25 17:01, pirms 12 gadiem
solis distancē galīgi švaks pat junioru konkurencē!
, 2012-02-25 17:11, pirms 12 gadiem
I am an athlete rakstīja: Tagad pa sezonas laiku viņa noteikti nestaigā, jo viņa tak vsp praktiski nav Latvijā, kur nu vēl klubos..
lai būtu labs, arī nesezonā ir jāstrādā nevis jāizklaidējas.
, 2012-02-25 17:12, pirms 12 gadiem
Kādi treneri, tāds ari solis distancē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.