Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Ferijs: "Gribētu vēl vienu kalnu posmu"

Ferijs: "Gribētu vēl vienu kalnu posmu"
Bjorns Ferijs
Foto: AFP

Rīt Antholcā ar masu startu gan dāmām, gan vīriem noslēgsies Pasaules kausa izcīņas 6. posms biatlonā, un tad jau priekšā būs pasaules čempionāts, kurš 14. februārī sāksies Dienvidkorejā. Šobrīd piedāvājam iepazīties ar šīs dienas iedzīšanas medaļnieku izteikumiem preses konferencē.

Komentāri

Iedzīšanas uzvarētāja Anna Buligina: "Šai sezonai gatavojos cītīgi, būdama pārliecināta, ka rezultāti būs labāki nekā iepriekšējās sezonās. Diemžēl daudzās sacensībās nervozēju, kas negatīvi izpaudās šautuvē. Šodien pēdējā aplī manīju, ka konkurentes nemēģina man iesēsties astē, tāpēc mēģināju mukt prom. Daudz palīdzēja arī treneri gar trases malām, kuri teica priekšā, kas jādara, kā arī uzmundrināja. Šobrīd man ir svarīgi saglabāt esošo formu arī līdz pasaules čempionātam."

Otrās vietas ieguvēja Kaisa Makarainene: "Pēc Rūpoldingas posma treneris man teica, ka šeit Antholcā augstu vietu neieņemšu, jo mērķtiecīgi gatavojamies pasaules čempionātam. Varbūt tāda nostāja man šodien palīdzēja izcīnīt medaļu, jo nebija nekāda spiediena."

Trešās vietas ieguvēja Darja Domračova: "Vēl pirms divām dienām teicu, ka mīlu Antholcu! Man tā ir lieliska vieta. Atklāšu, ka slēpes šodien neslīdēja pārāk labi. Vēlos apsveikt Annu Buliginu! Tas ir viņas pirmais goda pjedestāls. Super!"

Iedzīšanas uzvarētājs Bjorns Ferijs: "Anthocas posms man ir pats atbilstošākais - nav problēmu ne ar augstienes retināto gaisu, ne ar inventāru. Žēl, ka sezonā tas ir vienīgais kalnu posms. Man patiktu, ja vēl kāds posms būtu augstienē. Pie tam vietā, kur esam apmetušies, ir garšīgākais ēdiens pasaulē! Rūpoldingā bija ēdiens jāpagatavo pašiem, un mums sanāca tā ne pārāk."

Otrās vietas ieguvējs Simons Eders: "Vēl piešaudē jutos lieliski. Jau tobrīd cerēju, ka šodien izdosies izšaut pa nullēm visas četras reizes. Pēdējā šaušanā zināju, ka esmu starp līderiem, un spiediens bija ļoti liels. Pēdējais aplis uz finišu bija vienlaikus gan grūtākais, gan arī patīkamākais manā karjerā."

Trešās vietas ieguvējs Emils Hegle Svendsens: "Diemžēl Graiss [palika piektais - aut.piez.] nespēja normāli veikt pēdējo kāpumu salauztās nūjas dēļ. Tomēr tai epizodē nebija kontakta. Pēc sacensībām aprunājos ar Mihaelu, atcerējāmies arī to kāzusu, un viņš teica, ka viss ir kārtībā. Nepriecājos, ka Graisam gadījās tāda kļūme, taču tobrīd sapratu, ka tā ir mana iespēja izraut trešo vietu. Katrā ziņā, pretējā gadījumā diez vai būtu trešais - jutos saguris, turpretī Graisam bija nepieciešamais spēks finišam."

Rīt masu starti

Rīt masu starts dāmām sāksies plkst.13:15, bet vīriem plkst.15:15. Divi spēcīgi sportisti nepiedalīsies - dāmām krieviete Svetlana Sļepcova (apslimusi), bet vīriem Emils Hegle Svendens (mērķtiecīgi gatavosies pasaules čempionātam). Polim Tomašam Sikoram jāfinišē pirmajam vai otrajam, lai atņemtu kopvērtējuma līdera godu Svendsenam. Tikmēr pēc izlaistā sprinta un iedzīšanas rīt ierindā atkal būs Ūle Einārs Bjerndālens. Mājinieku cerības mēģinās piepildīt Mikaela Ponca, Kristians de Lorenci un Markuss Vindišs. Jāatzīmē, ka 30 dalībnieku vidū vīriešu konkurencē būs uzreiz seši austrieši. Lūk, visi dalībnieki:

Dāmas

Nr.Sportiste (valsts)Nr.Sportiste (valsts)Nr.Sprotiste (valsts)
1.J.Jurjeva (Krievija)11.K.Makarainene (Somija)21.O.Kudrjašova (Baltkrievija)
2.K.Vilhelma (Vācija)12.A.K.Olofsone-Zideka (Zviedrija)22.M.Ponca (Itālija)
3.M.Noinere (Vācija)13.O.Zaiceva (Krievija)23.A.Buligina (Krievija)
4.H.Junsone (Zviedrija)14.N.Levčenkova (Moldova)24.A.M.Brunē (Francija)
5.A.Ahatova (Krievija)15.Č.Vanga (Ķīna)25.Vaļa Semerenko (Ukraina)
6.D.Domračova (Baltkrievija)16.O.Hvostenko (Ukraina)26.J.Bonevī-Svendsena (Norvēģija)
7.A.Henkele (Vācija)17.K.Hicere (Vācija)27.A.Mali (Slovēnija)
8.K.Ļu (Ķīna)18.S.Hausvalde (Vācija)28.A.K.Flatlande (Norvēģija)
9.M.Beka (Vācija)19.Vita Semerenko (Ukraina)29.S.Bekāra (Francija)
10.E.Tofalvi (Rumānija)20.M.Gvizdona (Polija)30.N.Skardino (Baltkrievija)

Vīri

Nr.Sportists (valsts)Nr.Sportists (valsts)Nr.Sportists (valsts)
1.T.Sikora (Polija)11.D.Mezotičs (Austrija)21.M.Vindišs (Itālija)
2.K.J.Bergmans (Zviedrija)12.M.Rešs (Vācija)22.M.Šlešingrs (Čehija)
3.Ū.E.Bjerndālens (Norvēģija)13.S.Fursē (Francija)23.L.Bergers (Norvēģija)
4.M.Čudovs (Krievija)14.N.Kruglovs (Krievija)24.V.Defrāns (Francija)
5.B.Ferijs (Zviedrija)15.A.Volfs (Vācija)25.F.Pinters (Austrija)
6.M.Graiss (Vācija)16.K.de Lorenci (Itālija)26.R.Vaļiulins (Baltkrievija)
7.K.Zumans (Austrija)17.K.Stefans (Vācija)27.A.Derizemļa (Ukraina)
8.I.Čerezovs (Krievija)18.D.Landertingers (Austrija)28.Dž.Hakinens (ASV)
9.A.Uss (Norvēģija)19.D.Jarošenko (Krievija)29.S.Eders (Austrija)
10.H.Hanevolds (Norvēģija)20.Ž.F.Legulē (Kanāda)30.T.Eberhards (Austrija)

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējums dāmām

VietaSportiste (valsts) Punkti
1.J.Jurjeva (Krievija)507
2.S.Sļepcova (Krievija)481
3.K.Vilhelma (Vācija)477
4.M.Noinere (Vācija)466
5.T.Bergere (Norvēģija)437
6.H.Junsone (Zviedrija)432

Pasaules kausa izcīņas kopvērtējums vīriem

VietaSportists (valsts) Punkti
1.E.H.Svendsens (Norvēģija)568
2.T.Sikora (Polija)518
3.K.J.Bergmans (Zviedrija)436
4.-5.Ū.E.Bjerndālens (Norvēģija)408
4.-5.M.Čudovs (Krievija)408
6.B.Ferijs (Zviedrija)402

, 2009-01-25 11:16, pirms 15 gadiem
Gribēt jau var, bet kāds ir kalendārs tāds ir
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.