Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Bendikai trīs kļūdas stāvus un 35. vieta sprintā

Bendikai trīs kļūdas stāvus un 35. vieta sprintā
Baiba Bendika
Foto: Pacific Press/Sipa USA/Sxanpix

Norvēģijā notiekošajā IBU kausa pirmajā posmā aizvadītas arī 7,5 kilometru sprinta sacensības sievietēm. No Latvijas biatlonistēm labākā bija Baiba Bendika, kura ieņēma 35. vietu 97 dāmu konkurencē.

26 gadus vecā Baiba Bendika distances sākumā nolēma nepārspīlēt ar ātrumu un pirmajā šaušanā ieradās ar 49. labāko laiku. Tas atmaksājās, jo četri nogāztie mērķi ļāva pacelties augšup un pietuvoties līderēm. Ja pēc pirmās šaušanas Bendika bija 27. vietā, tad stāvus šaušanā trīs pieļautās kļūdas lika pazaudēt septiņas pozīcijas.

Ceļā līdz finišam Latvijas sportiste zaudēja vēl vienu pozīciju, tādējādi ierindojoties 35. vietā. Līdz uzvarētājai Uļjanai Kaiševai no Krievijas, kura vienīgā sašāva desmit mērķus pēc kārtas, bija trīs minūtes un septiņas sekundes. Krievijas biatlonistes ieguva četras vietas pirmajā pieciniekā, bet sudrabu savāca Tekla Bruna-Lī no Norvēģijas.

No Latvijas piedalījās arī 18 gadus vecā Ieva Pūce. Gan pirmajā, gan otrajā šaušanā viņa kļūdījās divreiz, finišu sasniedzot 82. vietā. Līdz Bendikai turpat četras minūtes, bet līdz uzvarētājai – sešas minūtes un 48,6 sekundes. Uzreiz aiz Pūces finišēja igauniete Susana Kelma, kura šaušanā kļūdījās sešas reizes.

Slēpojuma ātrumā no Pūces atpalika tikai divas biatlonistes no Mongolijas, trīs no Brazīlijas, viena no Rumānijas un viena no Bosnijas un Hercegovinas. Šaušanā pavadītajā laikā, ieskaitot četrus 150 metrus garos soda apļus, viņa bija par 20 sekundēm lēnāka nekā Bendika.

7,5km sprints sievietēm

VSportisteValstsKļūdasLaiks
1.U. KaiševaKrievija021:49.8
2.T. Bruna-LīNorvēģija1+41.9
3.O. JakušovaKrievija1+1:18.8
4.K. RezcovaKrievija2+1:21.7
5.I. UsluginaKrievija4+1:22.9
6.A. GasparinaŠveice2+1:28.0
35.B. BendikaLatvija4+3:07.1
83.I. PūceLatvija4+6:48.6

, 2017-11-23 16:20, pirms 6 gadiem
Ļoti viduvējs starts Bendikai. Galvenais šosezon ir cīņa par olimpisko ceļazīmi. Sešas vietas sadalīs labākās biatlonistes no Latvijas, Igaunijas, Rumānijas, Lielbritānijas, Spānijas, Ungārijas, Bosnijas, Moldovas, Grieķijas, Grenlandes, Brazīlijas, Mongolijas un Turcijas (ne vairāk par divām ceļazīmēm katrai valstij). Bendikai vajadzētu tikt sešiniekā.
, 2017-11-23 16:21, pirms 6 gadiem
Perspektīvai biatlonistei, kura prot labi strādāt guļus, kļūdas stāvus nav būtiskas!
, 2017-11-23 16:22, pirms 6 gadiem
P.S. Varbūt kāds biatlona fans zina, kur var atrast IBU kvalifikācijas punktu tabulas? Divreiz esmu rakstījis uz starptautisko federāciju, bet nekā. Otrajā reizē vispār neatbildēja...
, 2017-11-23 16:43, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: P.S. Varbūt kāds biatlona fans zina, kur var atrast IBU kvalifikācijas punktu tabulas? Divreiz esmu rakstījis uz starptautisko federāciju, bet nekā. Otrajā reizē vispār neatbildēja...
Īsti nesaprotu, ko tieši vēlies, bet principā viss ir pieejams biathlonworld.com mājas lapas sadaļā Datacenter (http://biathlonresults.com/). Tur tad izvēlies iepriekšējo sezonu 2016/2017, atver tās sezonas pēdējā PK posma pēdējās sacensības atsevišķi vīriem un dāmām, un uznirušajā logā "Reports" tabā meklē interesējošo dokumentu. Ceru, ka palīdzēju.
, 2017-11-23 16:45, pirms 6 gadiem
eh zoj zoja, komu ... stoja
, 2017-11-23 17:24, pirms 6 gadiem
Iļja Poļakovs rakstīja: Īsti nesaprotu, ko tieši vēlies, bet principā viss ir pieejams biathlonworld.com mājas lapas sadaļā Datacenter (http://biathlonresults.com/). Tur tad izvēlies iepriekšējo sezonu 2016/2017, atver tās sezonas pēdējā PK posma pēdējās sacensības atsevišķi vīriem un dāmām, un uznirušajā logā "Reports" tabā meklē interesējošo dokumentu. Ceru, ka palīdzēju.
Tur ir tikai konkrētajos mačos nopelnītie IBU kvalifikācijas punkti. Mani interesē kopējā tabula, pēc kuras arī tiks noteikta olimpiskā atlase.
, 2017-11-23 18:23, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Tur ir tikai konkrētajos mačos nopelnītie IBU kvalifikācijas punkti. Mani interesē kopējā tabula, pēc kuras arī tiks noteikta olimpiskā atlase.
Nu to var pašam censties izrēķināt. Nekā ļoti sarežģīta tur nav.
, 2017-11-23 20:23, pirms 6 gadiem
Piektās vietas īpašniece gan lidojusi pa trasi laikam,tā kā sliktā šaušana nav attaisnojums...
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.