Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Soču OS dopinga skandālā aizdomās tur divus karjeru beigušus krievu biatlonistus

Agris Suveizda

Soču OS dopinga skandālā aizdomās tur divus karjeru beigušus krievu biatlonistus
Jekaterina Glazirina pašlaik izcieš pagaidu diskvalifikāciju
Foto: TASS/Scanpix

LETA. Soču olimpisko spēļu dopinga skandālā aizdomās turami tikai divi nu jau karjeru beiguši Krievijas biatlonisti, pirmdien pavēstīja Starptautiskā Biatlona savienība (IBU).

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izmeklēšanas komisija Denisa Osvalda vadībā šobrīd pārskata lietas par iespējamu manipulēšanu ar dopinga pārbaužu rezultātiem Soču olimpisko spēļu laikā. Kā vēstīts, SOK atkārtoti pārbaudījusi visas 254 Krievijas sportistu nodotās urīna analīzes 2014.gada Soču olimpisko spēļu laikā.

Tikmēr IBU ziņo, ka komisija izstrādājusi metodi, pateicoties kurai uz dopinga provju pudelītēm ir iespējams atšķirt dabiskus skrāpējumus no tādiem, kas radušies tīšas darbības rezultātā. "Kas attiecas uz biatlonu, šāda metode var tikt pielietota tikai gadījumos, kur iesaistīti divi sportisti, kuri jau beiguši karjeru. Līdz ar to nav nekāda riska, ka biatlonisti jaunajā sezonā sacentīsies ar tiem sportistiem, kuri, iespējams, piedalījās manipulēšanā ar dopinga pārbaužu rezultātiem," teikts IBU paziņojumā. Februārī pagaidu diskvalifikāciju saņēma Krievijas biatloniste Jekaterina Glazirina, par kuru lēmums tiks pieņemts līdz novembra beigām, kad sāksies jaunā sezona. "Pašlaik sportiste netiek pielaista sacensībām," raksta IBU.

Pērnā gada decembra sākumā Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) kanādiešu jurista Ričarda Maklarena vadībā publicēja sava ziņojuma otro daļu par dopinga lietošanu Krievijā, kurā tika paziņots, ka laika posmā no 2011. līdz 2015.gadam vairāk kā 1000 Krievijas sportisti 30 sporta veidos piedalījušies valsts izveidotā un atbalstītā dopinga sistēmā. Tāpat ziņojumā tika atklāts, ka Soču olimpisko spēļu laikā 12 Krievijas sportistiem, kuri izcīnīja medaļas, bijušas pozitīvas dopinga analīzes, taču tās tika samainītas pret negatīviem paraugiem. Maklarena ziņojumā uzsvērts, ka dopinga sistēmas izveidošanu atbalstīja Krievijas valdība, tostarp Krievijas Sporta ministrijas augstākās amatpersonas, bet sistēmas uzturēšanā bija iesaistīts arī Krievijas Federālais drošības dienests (FSB), Krievijas Antidopinga aģentūra un Maskavas antidopinga laboratorija.

Maklarena ziņojumā bija norādīts, ka pārbaudot 95 Krievijas sportistu Sočos nodoto dopinga analīžu paraugus, 28 gadījumos konstatētas ar tām iepriekš notikušas manipulācijas. WADA apturēja Krievijas Antidopinga aģentūras (RUSADA) darbību, ka arī slēdza Maskavā bāzēto antidopinga laboratoriju. Maskava līdz šim ir noliegusi, ka Krievijā būtu darbojusies valsts izveidota dopinga programma. Samilzušā dopinga skandāla dēļ Krievijas sportistiem pērn varēja iet secen Riodežaneiro Vasaras olimpiskajās spēlēs, taču par šīs valsts atlētu dalību Olimpiādē lēma sporta veidu starptautiskās federācijas. Tā no olimpiskajām spēlēm tika diskvalificēti 68 Krievijas vieglatlēti.

Izmantotie resursi:
leta.lv

     [+] [-]

, 2017-10-23 20:05, pirms 6 gadiem
Man tāds jautājums ko pats nezinu.. Vai Krievijas dvīņubrālis - Ziemeļkoreja - piedalās olimpiādēs?

  -2 [+] [-]

, 2017-10-23 20:18, pirms 6 gadiem
Tā no olimpiskajām spēlēm tika diskvalificēti 68 Krievijas vieglatlēti.....

Džastins Getlins arī tiek turēts aizdomās par dopinga lietošanu un vēl divreiz tika pieķerts....tikai nezin kāpēc šajā gadījumā mclarenam rokas par īsām

     [+] [-]

, 2017-10-23 20:28, pirms 6 gadiem
Diez kas nav.. ar to beigsies slavenais dopinga skandāls?!

     [+] [-]

, 2017-10-23 20:39, pirms 6 gadiem
gan jau , ka aizdomās ir par krievu sieviešu biatlona izlasi

  -1 [+] [-]

, 2017-10-23 20:39, pirms 6 gadiem
Kam interesē, tie var noskatīties dokumentālo par šo tēmu. Watch Free Icarus (2017) Watch for Free |...

  -1 [+] [-]

, 2017-10-23 20:59, pirms 6 gadiem
Jā dabisks skrāpējums un nedabisks(tīšs) nu ja kaut kas no fantastikas

     [+] [-]

, 2017-10-23 21:01, pirms 6 gadiem
zippo22 rakstīja: Jā dabisks skrāpējums un nedabisks(tīšs) nu ja kaut kas no fantastikas
pēc tam būs dabiska urīna krāsa vai nedabiska

  -1 [+] [-]

, 2017-10-24 09:37, pirms 6 gadiem

     [+] [-]

, 2017-10-24 09:39, pirms 6 gadiem
lasiet, ko par dopingu saka Ščerbatihs!