Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Oļegs Maļuhins "pārceļas" uz Madonu

Oļegs Maļuhins "pārceļas" uz Madonu
Oļegs Maļuhins jau pavisam drīz uzsāks darba gaitas Madonā. Biatlons jāceļ augšā un tas vispirms jādara biatlonistiem pašiem.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Viens no labākajiem Latvijas biatlonistiem šā sporta veida vēsturē, pirmais un joprojām vienīgais Latvijas biatlonists, kurš uzvarējis Pasaules kausa posmā Oļegs Maļuhins bija, ir un paliks daugavpilietis, taču viņa darba vieta gan turpmāk būs Madonā. Vienā no Latvijas distanču slēpošanas un biatlona centriem Oļegs Maļuhins sāks trenēt un audzināt jaunos biatlonistus. No pašiem pamatiem.

"Pagājušo sezonu pabeidzu Lietuvas izlasē, kur palīdzēju Ilmāram Bricim, taču jau ziemā Madonas sporta skolas direktors man piedāvāja ķerties pie darba tur un tagad to arī darīšu. Ja vien ir tāda iespēja, tad mājās strādāt ir labāk. Padomāju un piekritu. Madonā ir lieliska bāze, tur ir gan slēpošanas, gan biatlona tradīcijas - no Madonas taču nākuši Ivars Silups, Gundars Upenieks un Raivis Zīmelis. Esmu sastādījis astoņu gadu darba programmu un septembrī sāksies tās īstenošana," par savām nākotnes iecerēm pastāstīja Oļegs Maļuhins.

"Iecerēts, lai šajā laikā no 12 līdz 14 gadus veciem skolniekiem izaug olimpieši. Turklāt treniņos paredzēts iekļaut talantīgākos bērnus ne tikai no Madonas, bet no visa Madonas novada, no visas Vidzemes un Latgales. Tādas iespējas mums būs, jo gan valsts 1. ģimnāzijā, gan 2. vidusskolā ir internāti un tur sporta skolai būs atvēlētas vietas. Jau septembrī jāsāk strādāt, tāpēc vietējos laikrakstos jau ir izsludināta pieteikšanās. Jūlija beigās plānojam sarīkot nedēļu ilgu treniņnometni, lai vispirms paši bērni un viņu vecāki saprastu, kāpēc vispār viņi grib trenēties biatlonā, lai iepazīstas ar pilsētu, ar apstākļiem, nosacījumiem un lai jau zina, ko es gribu. Savukārt man būs interesanti redzēt, kas pieteikušies. Treniņnometne būs par velti.

Madonā liels pluss ir tas, ka tur ir laba distanču slēpošana, jo ar to taču arī sākas biatlons. Šaušana nāk pēc tam nevis otrādi. Sākumā būs tieši distanču slēpošana. Kādam varbūt šaušana pagalam neies - tā arī gadās - un tad varēs turpināt trenēties distanču slēpošanā. Ir ļoti labs pašvaldības atbalsts, tā ka ar nepacietību jau gaidu, kad viss sāksies."

- Cik bērnus varēs uzņemt un vai viens pats ar visu tiksi galā?
- Paredzētas 24 vietas - 12 puiši un 12 meitenes. Pagaidām strādāšu viens, bet vēlāk noteikti meklēšu arī palīgus. Vispirms ir jāiesāk. Visa pamatā būs disciplīna - arī mācībās un sadzīvē. Profesionāla attieksme jāaudzina jau no tāda vecuma, profesionāla un veselīga attieksme pret visu, ne tikai pret sportošanu. Biatlonā un slēpošanā mācīsimies visu no pirmajiem soļiem un tas ir labi, jo pareizi iemācīties pamatus ir vieglāk nekā pēc tam mācīt par jaunu. Līdz pirmajai šaušanai būs jāpaveic liels darbs. Tas nebūs "cietums" - nedēļu nogalēs, kad nebūs sacensību, brīvlaikā vai citā brīvā laikā bērni dosies mājās, jo saikni ar ģimeni arī nedrīkst pazaudēt. Uz atsevišķām nodarbībām aicināšu, piemēram, Ilmāru Brici, bet slēpošanā - slaveno igauņu māsu Šmigunu tēvu, kā arī citus pazīstamus trenerus. Tajā skaitā arī šaušanā. Ceru uz Latvijas biatlona federācijas atbalstu. Biatlons jāceļ augšā no pašas apakšas. Tas paņems daudz laika, taču cita ceļa pašreiz nav."


, 2014-05-23 16:32, pirms 10 gadiem
Lai izdodas!
, 2014-05-23 16:37, pirms 10 gadiem
Visu cieņu. Veiksmi un pacietību virzoties pēc nospraustajiem mērķiem.
, 2014-05-23 17:10, pirms 10 gadiem
Lai degsmes pietiek visiem 8 gadiem.
, 2014-05-23 18:30, pirms 10 gadiem
Šādi izskatās Latvijas īstie patrioti, noņemu cepuri tādu cilvēku priekšā!
, 2014-05-23 21:15, pirms 10 gadiem
Vēlu veiksmi Oļegam un protams izturību. Madonā vienmēr bijuši vieni no labākajiem biatlonistiem. Ceru, ka izdosies salauzt vai vismaz sabalansēt padsmitnieku intereses ar sporta motivāciju.
, 2014-05-23 23:34, pirms 10 gadiem
Lai daudz spēka un veiksmes, un varbūt pēc gadiem 10 mums būs kāds čempions, pateicoties Oļegam!
, 2014-05-24 00:01, pirms 10 gadiem
Kaut kā tas viss tā ar nelielu pompu liekas. Ka nu neaplaužas. Pats esmu no Madonas un meita iet biatlonā. Ja viens trenēs, ko tad darīs vietējie treneri? Ja nolasīs tiem bērnus, tad kašķis vien būs. Par to distanču slēpošanu gan pareizi pateica. Tagadējie treneri tikai slidsoli māca, nedomājot, ka varbūt tas bērns slikti šaus un ko tad- klasiskais solis ta nav iemācīts. Nu redzēs kā ies, kaut gan vēlu veiksmi. Biatlons jau tik zemu nokritis ka zemāk nav kur. Man liekas ka šogad arī federācijas valde jāmaina. To gan jāpamie nav darītāji.aina, šit
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.