Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Rastorgujevs: "Pēdējā aplī pārāk ilgi sēdēju aiz T.Bē"

Andris Liepa
Andris Liepa

Rastorgujevs: "Pēdējā aplī pārāk ilgi sēdēju aiz T.Bē"
Andrejs Rastorgujevs
Foto: NordicFocus

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs uzskata, ka medaļu Pasaules kausa noslēdzošā posma sprinta sacensībās zaudējis, jo pēdējā aplī pārāk ilgi sēdējis aiz astoņkārtējā pasaules čempiona Tarjeija Bē.

Rastorgujevs ceturtdien aizvēra visus desmit mērķus un pēc divām šaušanām bija trešajā vietā, tomēr atlikušajā trases daļā Latvijas sportistam kritās slēpošanas ātrums un noslēgumā viņš samierinājās ar ceturto vietu.

"Tās divas sekundes palika pēdējā aplī, "sēžot" pārāk ilgi aiz T. Bē un pārāk vēlu bēgot prom," Latvijas biatlonists citēts savā mājaslapā internetā, Rastorgujevam atzīstot, ka viņš prom aizslēpojis vien pēdējā kalnā pirms finiša. "Slēpes gāja labi, vajadzēja ātrāk sākt paātrinājumu uz finišu."

Rastorgujevs pēc otrās šaušanas bija vairāk nekā deviņas sekundes priekšā francūzim Simonam Destjē, kurš noslēgumā guva otro vietu, Latvijas sportistu apsteidzot par divām sekundēm.

Rastorgujevs izcīnīja piekto vietu Pasaules kausa sezonas noslēguma kopvērtējumā sprinta ieskaitē, par punktu apsteidzot tieši Destjē. Pasaules kausa kopvērtējumā Latvijas biatlonists pacēlies uz 13.pozīciju.

Piektdien notiks sprints dāmām, kamēr sestdien risināsies iedzīšanas disciplīnas, bet svētdien Pasaules kausa sezona noslēgsies ar masu startu vīriem un dāmām.

Šo posmu boikotē Kanāda, Čehija, ASV un Ukraina, turklāt uz Tjumeņu atteicās doties arī olimpiskais čempions stafetē un vicečempions iedzīšanā Sebastians Sāmuelsons (Zviedrija).

  +3 [+] [-]

, 2018-03-23 07:33, pirms 6 gadiem
Man jau liekās ka sportists kas būtu izsalcis pēc iespējas tikt uz pjedestāla pēdējā aplī mauktu uz 110% nevis atsēdētu kādam aiz muguras, kuram vēl jāslēpo uz šautuvi!! Laikam Rastorgujevs uz pjedestāliem ir tik bieži ka ir ļoti pašpārliecināts un var atpūsties aiz citu mugurām.

  +1 [+] [-]

, 2018-03-23 09:55, pirms 6 gadiem
shumo rakstīja: Man jau liekās ka sportists kas būtu izsalcis pēc iespējas tikt uz pjedestāla pēdējā aplī mauktu uz 110% nevis atsēdētu kādam aiz muguras, kuram vēl jāslēpo uz šautuvi!! Laikam Rastorgujevs uz pjedestāliem ir tik bieži ka ir ļoti pašpārliecināts un var atpūsties aiz citu mugurām.
Tieši to pašu iedomājos - kā var pēdējā aplī "sēdēt" aiz kāda, ja ir jābliež uz pilnu banku - vēl jo vairāk tad, kad ir reālas izredzes uz medaļu... te jāsaka, ka ir ļoti līdzīga situācija ar Silova masu startu OS - pārāk liela pašpārliecinātība bija, ka ieguldot minimālu darbu varēs viegli atslidot un tāpat dabūt medaļu/tikt finālā (Silova gadījumā)... es vēl pieļautu, ka viņš "sēdētu" M. Furkadam, J.T. Bē vai Eberhardam aiz muguras - tie vismaz ātri slēpo, bet Tarjei, kurš noslēpojot par 150 metriem īsāku distanci tāpat zaudēja savam brālim jau vien parāda, ka nevajadzēja aizsēdēties... nu neko - aplauzās! Cerams, ka nākamreiz zinās labāk...

     [+] [-]

, 2018-03-24 13:47, pirms 6 gadiem
petravicus rakstīja: Tieši to pašu iedomājos - kā var pēdējā aplī "sēdēt" aiz kāda, ja ir jābliež uz pilnu banku - vēl jo vairāk tad, kad ir reālas izredzes uz medaļu... te jāsaka, ka ir ļoti līdzīga situācija ar Silova masu startu OS - pārāk liela pašpārliecinātība bija, ka ieguldot minimālu darbu varēs viegli atslidot un tāpat dabūt medaļu/tikt finālā (Silova gadījumā)... es vēl pieļautu, ka viņš "sēdētu" M. Furkadam, J.T. Bē vai Eberhardam aiz muguras - tie vismaz ātri slēpo, bet Tarjei, kurš noslēpojot par 150 metriem īsāku distanci tāpat zaudēja savam brālim jau vien parāda, ka nevajadzēja aizsēdēties... nu neko - aplauzās! Cerams, ka nākamreiz zinās labāk...
Domāju tā ir tikai atrunāšanās! Rastorgujevs kurš distancē netaupa spēkus no paša sākuma beigās sāk sēdēt aiz muguras ja var apdzīt?