Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Beatrikss: "Šipuļins bija tik tuvu klāt, ka man neatlika nekas cits, kā vien krist"

Beatrikss: "Šipuļins bija tik tuvu klāt, ka man neatlika nekas cits, kā vien krist"
Žans Gijoms Beatrikss
Foto: SIPA/Scanpix

Starptautiskās biatlona apvienības (IBU) Tiesnešu komiteja izteikusi aizrādījumu Krievijas sportistam Antonam Šipuļinam par pārāk agresīvu uzvedību Pasaules kausa trešā posma sacensībās masu startā. Vienā no sacensību pēdējiem līkumiem klupa līderu grupas pārstāvis Žans Gijoms Beatrikss, un Francijas delegācija uzskatīja, ka tieši Šipuļins bija vainīgs pie Beatriksa neveiksmes.

Rezultātus gan tas neietekmēja, un Šipuļina uzvara neapmierināja franču treneri Stefanu Butjē. "Ja viņam izteica aizrādījumu, tātad bija pārkāpums. Tas nav futbols, te nav vajadzīgs rādīt daudz dzelteno kartīšu. Aizrādījums tika izteikts, bet Šipulins netika diskvalificēts. Esmu vīlies, jo Žans Gijoms bija stiprākais," atzina Butjē. Francijas izlase pēc sacensībām iesniedza protestu, taču tas tika noraidīts.

"Esmu apmierināts ar sacensībām – man viss izdevās, taču citiem noteikti ir interesanti, kas notika pirms finiša. Šipuļins tiešām man aizšķērsoja ceļu. Ja no malas izskatījās, ka tur nekas nenotika, īstenībā viņš man bija tik cieši klāt, ka man neatlika nekas cits kā vien krist. Jā, viņš pēc tam atvainojās, taču tādā vietā šādi rīkoties nedrīkst," neapmierināts bija Beatrikss, kurš sacensības noslēdza piektajā vietā.

"Situācija nebija vienkārša. Man žēl, ka tā notika, atvainojos Beatriksam jau vairākas reizes, taču situācija netika izveidota apzināti. Pirms finiša vienīgā apdzīšanas iespējas bija pēdējā kāpumā. Jutos pietiekami spēcīgs, lai to izdarītu, taču tad sapratu, ka viņš krita. Netraucēju viņam apzināti – ja kaut kas notika, tad tikai neapzināti. Centos ievērot spēles noteikumus," pēc sacīkstēm atzina Šipuļins.

Bez negadījumiem neiztika arī dāmu sacīkstēs, kas notika pirms vīru masu starta. Pēc pirmās šaušanas kritienu piedzīvoja viena no sacensību favorītēm Darja Domračeva. "Kritiens bija gandrīz kā salto. Nokritu uz muguras, tieši virsū šautenei. Sekas izjutu nākamajā šaušanā. Pēc četrām kļūdām nolēmu pārtraukt sacīkstes," atzina Baltkrievijas biatloniste.

Izmantotie resursi:
International Biathlon Union - IBU
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...
ledauphine.com


, 2014-12-22 17:34, pirms 9 gadiem
Neesmu Šipuļina fans, bet cepuri nost.... Beatrix- bāba, pat zaudēt nemāk, treneis tāds pats....varžēdāji-īdētāji
, 2014-12-23 10:13, pirms 9 gadiem
Krieviem visi līdzekļi labi, ka tik uzvara. . .
, 2014-12-23 10:18, pirms 9 gadiem
nevaru saprast par šā izteikumu tagad skaļi smieties jeb raudāt no tā kāds līmenis ir Francijas izlasē
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.