Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Misem trīs kļūdas šaušanā un 48. vieta sprintā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Misem trīs kļūdas šaušanā un 48. vieta sprintā
Edgars Mise. Foto: Latvijas Biatlona federācijas Facebook profils

Šodien Obertilliahā (Austrija) aizvadītas IBU kausa posma sprinta sacensības vīriešiem. No Latvijas biatlonistiem labākais bija Edgars Mise, kurš ar trīs kļūdām šaušanā ierindojās 48. vietā.

Šaujot guļus, Mise neaizvēra vienu mērķi, kamēr stāvus tika pieļautas divas kļūdas. Tās gan netraucēja pacelties vienu vietu augstāk (no 43. uz 42. vietu), tomēr līdz finišam seši konkurenti demonstrēja ātrāku slēpojumu. Tādējādi Mise ierindojās 48. pozīcijā, būdams labākais no Latvijas biatlonistiem.

79. vietā finišu sasniedza Rūdis Balodis, kurš šaušanā kļūdījās tikai vienu reizi, bet slēpojuma ātrumā viņš bija simtnieka beigās. Savukārt desmit pozīcijas zemāk finišēja Kirils Matjuhins. Mise uzvarētājam zaudēja nepilnas četras minūtes, Balodis – bez četrām sekundēm piecas minūtes, bet Matjuhins – piecas ar pusi minūtes.

Par uzvarētāju kļuva norvēģis Aleksanders Fjelds Andersens, kurš sprinta distanci veica 25:45 minūtēs. Viņš par 19,5 sekundēm apsteidza amerikāni Polu Šommeru, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa vācietis Filips Navrats. Pirmais piecinieks distanci veica bez kļūdām šaušanā.

Andersens bija arī ātrākais slēpotājs. Distancē no viņa tikai trīs sekundes atpalika tautietis Hovards Gutube Bogetveits, taču viņš guļus šaušanā kļūdījās četras reizes, tobrīd atrodoties vien 78. vietā. Kopumā viņš nespēja aizvērt sešus mērķus, finišu sasniedzot 24. pozīcijā. Kopumā startēja 127 biatlonisti.

Šodien norisināsies arī sprints sievietēm. No Latvijas startēs Santa Buliņa, Sanita Buliņa un Annija Sabule.