Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Pokļukā stafešu diena, Rastorgujevs un Bendika atstāti pēdējos posmos

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Pokļukā stafešu diena, Rastorgujevs un Bendika atstāti pēdējos posmos
Andrejs Rastorgujevs šajā PČ visas reizes ticis Top20. Foto: Latvijas Biatlona federācija

Slovēnijas biatlona centrā Pokļukā šodien aizraujošajās stafešu sacensībās tiks sadalīti priekšpēdējie medaļu komplekti gan vīriešiem, gan dāmām pasaules čempionātā biatlonā. Otro čempionātu pēc kārtas abās stafetēs tiks pārstāvēta arī Latvijas izlase. 4x6 km distancei sievietēm starts tiks dots pulksten 12:45, bet vīrieši 4x7.5 km stafeti uzsāks pulksten 16:00. Tiešraides kanālā LTV7.

Trim Latvijas biatlonistēm, kuras bija Pokļukā jau no čempionāta sākuma, Baibai Bendikai, Sanitai Buliņai un Annijai Keitai Sabulei, sieviešu stafetē kā ceturtā komandas dalībniece pievienojusies 19 gadus vecā Inese Golubeva, kura šosezon startējusi tikai vienā IBU kausa posmā un kurai šī būs debija pasaules čempionātos. Vēl pirms trim dienām daugavpiliete ieņēma 72. pozīciju IBU kausa posma individuālajā distancē Brezno, Slovākijā, pieļaujot tikai vienu kļūdu šaušanā.

Pirmajā posmā Latvijai startēs Buliņa, bet pēc tam sekos attiecīgi Sabule, Golubeva un Bendika. Līdz ar to šajā sastāvā palikušas tikai divas biatlonistes no pērnā gada čempionāta Antholcā-Anterselvā - Sanita Buliņa un Baiba Bendika. Toreiz Latviju pārstāvēja arī Jūlija Matvijenko un Ieva Pūce, tiesa, jau otrā posma beigās Latvija tika apdzīta par apli un sacensības noslēdza 23. pozīcijā no 24 komandām. Šoreiz sieviešu stafetē ir pieteiktas 23 dalībnieces, un Latvija startēs ar 23. numuru.

Pēdējo divu gadu čempionēm norvēģietēm sastāvā palikušas trīs no četrām 2020. gada "zelta komandas" dalībniecēm (karjeru beigušo Sinnevi Sūlemdāli nomainījusi Ida Līena), un šodien viņas startēs šādā sastāvā - Ingrīda Lanmarka Tandrevolda, Tirila Ekhofa, Ida Līena un Marte Olsbu Reiselanna. Arī vācietes pieteikušas savu spēcīgāko sastāvu - Vanesa Hinca, Janīna Hetiha, Denīze Hermane, Franciska Proisa. Tāpat uz zelta medaļu var pretendēt arī Zviedrija (Johanna Skotheima, Linna Pērsone, Elvīra Ēberga, Hanna Ēberga) un Francija (Anaī Beskona, Anaī Ševaljē-Bušē, Kloē Ševaljē, Žūlija Simona).

Tikmēr vīriešiem Latvijas komandas sastāvs ir bez pārsteigumiem, jo startam ir pieteikti visi četri jau no čempionāta sākuma Pokļukā esošie biatlonisti - Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise, Roberts Slotiņš un Andrejs Rastorgujevs. Tieši šādā sastāvā Latvija piedalījās stafetē arī pirms gada Itālijā, kur tāpat kā sieviešu izlase tika apsteigta par apli (22. vieta). Tiesa, šoreiz pēdējā posmā atstāts tieši līderis Andrejs Rastorgujevs, kurš pagājušajā gadā startēja otrajā posmā. Starp 27 dalībvalstīm Latvijai ir 23. starta numurs.

Lai gan vīriešu konkurencē čempiona tituls stafetē pieder Francijai, galvenie favorīti arī šoreiz būs Norvēģijas biatlonisti, jo Francijas sastāvā vairs nestartē titulētais Martēns Furkads, kurš todien guva savu pēdējo pasaules čempiona titulu karjerā. Norvēģijas izlasi šoreiz pārstāvēs Sturla Holms Lēgreids, Tarjei Bē, Johanness Tinness Bē un Vetle Šostads Kristiansens, kurš, līdz šim PČ nestartēdams, nedaudz negaidīti atstāts pēdējā posmā (treneri devuši priekšroku tieši viņam nevis Johannesam Dālem, kurš šaušanas ziņā pēdējās stafetēs bijis daudz neprecīzāks par Kristiansenu), bet Francijas sastāvā pieteikti Antonēns Gigonā, Kantēns Fijons Majē, Simons Destjē un Emiljēns Žakelēns. Spēcīgi sastāvi ir arī Zviedrijai (Pepe Femlings, Jespers Nelins, Martins Ponsiluoma, Sebastians Sāmuelsons) un Vācijai (Ēriks Lesers, Romāns Rēzs, Arnds Paifers, Benedikts Dolls).

PČ kalendārs

DienaLaiksNotikumsZeltsSudrabsBronza
10.02.16:00Jauktā stafete (V+S)NorvēģijaAustrijaZviedrija
12.02.15:3010 km sprints vīriešiemM. PonsiluomaS. DestjēE. Žakelēns
13.02.15:307.5 km sprints sievietēmT. EkhofaA. Ševaljē-BušēH. Sola
14.02.14:1512.5 km iedzīšana vīriešiemE. ŽakelēnsS. SāmuelsonsJ.T. Bē
14.02.16:3010 km iedzīšana sievietēmT. EkhofaL. HauzereA. Ševaljē-Bušē
16.02.13:0515 km individuālā distance sievietēmM. DavidovaH. ĒbergaI.L. Tandrevolda
17.02.15:3020 km individuālā distance vīriešiemS.H. LēgreidsA. PaifersJ. Dāle
18.02.16:15Jauktā pāru stafete (V+S)FrancijaNorvēģijaZviedrija
20.02.12:454x6 km stafete sievietēm
20.02.16:004x7.5 km stafete vīriešiem
21.02.13:3012.5 km masu starts sievietēm
21.02.16:1515 km masu starts vīriešiem
1 2 61 komentārs

  +3 [+] [-]

, 2021-02-20 09:08, pirms 3 gadiem
Bendikas atpūtināšana šodien ir loģiska, jo Baiba ir piedalījusies visos piecos iepriekšējos startos.

Kas ar Pūci? Jau pabeigusi šo sezonu? Izrādās, ka vēl viena mūsu biatloniste ar PK kvalifikāciju Matvijenko nākamajā nedēļā piedalīsies slēpju orientēšanās pasaules čempionātā. Labi, ka Golubeva var palīdzēt cīņā par vērtīgiem punktiem nāciju kausā un trešo kvotu Latvijai nākamajai sezonai. Gribētos, lai Golubeva tiek pie starta un paspēj tikt vismaz līdz pirmajai šautuvei. Bet tad Buliņai un Sabulei ir jāsašauj ar augstu precizitāti un tāpat pēc otrā posma prognozēju ap 5 minūšu atpalikšanu (par apli apdzīšanas robeža Pokļukā, šķiet, ir ap 6 minūtēm).

  +2 [+] [-]

, 2021-02-20 09:17, pirms 3 gadiem
Norvēģijas dāmas šodien izteiktu favorīšu lomā. Bet jāatceras, ka pēc septiņu uzvaru sērijas - visas stafetes iepriekšējā sezonā un pēdējā 2018./19. gada sezonā - šosezon norvēģietes startējušas ļoti neveiksmīgi - 8., 1., 7., 7., 6. un 4. vieta. Ļoti labā formā tagad ir nomināli ceturtais numurs Liena, bet tas nemazina iespēju, ka atkal var nošauties kāda no komandas līderēm.

  +3 [+] [-]

, 2021-02-20 09:19, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Bendikas atpūtināšana šodien ir loģiska, jo Baiba ir piedalījusies visos piecos iepriekšējos startos.

Kas ar Pūci? Jau pabeigusi šo sezonu? Izrādās, ka vēl viena mūsu biatloniste ar PK kvalifikāciju Matvijenko nākamajā nedēļā piedalīsies slēpju orientēšanās pasaules čempionātā. Labi, ka Golubeva var palīdzēt cīņā par vērtīgiem punktiem nāciju kausā un trešo kvotu Latvijai nākamajai sezonai. Gribētos, lai Golubeva tiek pie starta un paspēj tikt vismaz līdz pirmajai šautuvei. Bet tad Buliņai un Sabulei ir jāsašauj ar augstu precizitāti un tāpat pēc otrā posma prognozēju ap 5 minūšu atpalikšanu (par apli apdzīšanas robeža Pokļukā, šķiet, ir ap 6 minūtēm).
Vai atceros pareizi, ka Sabule slēpo vismaz 2x lēnāk par top 10 dāmām?

  +3 [+] [-]

, 2021-02-20 09:21, pirms 3 gadiem
Ja par mūsu vīru stafeti. Rastijam ap 50/50, ka šodien nāksies uzvilkt slēpes. Es gan ceru, ka dabūs izskrieties.

  +2 [+] [-]

, 2021-02-20 09:23, pirms 3 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Vai atceros pareizi, ka Sabule slēpo vismaz 2x lēnāk par top 10 dāmām?
Sabule savā posmā kādas trīs minūtes (drusku vairāk) zaudēs. Buliņa, ja sašaus, ap divām. Golubevai ir cerība debitēt.

  +2 [+] [-]

, 2021-02-20 09:25, pirms 3 gadiem
Skaidrs ir tas ka diez vai 2 posmu pabeigs. Nesaprotu prieku par nāciju punktiem ja aiz Bendikas ir mega tukšums. Tā pati Golubeva ir ārprātā lēna. Nav tai meitenei ko darit biatlonā. un kur nu vēl Čempī. Čaliem tas pats. Patrijuks un Slotiņš ir biatlonam nederīgi kadri. Nesaprotu kam tie nāciju punkti ja nav kam doties trasē. Diez vai sasniegs 3 posmu.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-20 09:41, pirms 3 gadiem
markkomartins rakstīja: Skaidrs ir tas ka diez vai 2 posmu pabeigs. Nesaprotu prieku par nāciju punktiem ja aiz Bendikas ir mega tukšums. Tā pati Golubeva ir ārprātā lēna. Nav tai meitenei ko darit biatlonā. un kur nu vēl Čempī. Čaliem tas pats. Patrijuks un Slotiņš ir biatlonam nederīgi kadri. Nesaprotu kam tie nāciju punkti ja nav kam doties trasē. Diez vai sasniegs 3 posmu.
Būs trešā kvota PK, būs lielāka motivācija trenēties. Lai gan palieku pie uzskata, ka junioriem līdz zināmam līmenim vērtīgāk ir mačoties IBU kausā, kur sanāk vairāk sacensību.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-20 09:58, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Sabule savā posmā kādas trīs minūtes (drusku vairāk) zaudēs. Buliņa, ja sašaus, ap divām. Golubevai ir cerība debitēt.
Mans sacījiens - ja vēl 23 gadu vecumā slēpo 2x lēnāk par top meitenēm, tad laikam pievērsties modeles karjerai. Esot smuka meitene.

  -1 [+] [-]

, 2021-02-20 10:25, pirms 3 gadiem
Prātīgs lēmums. Ceturtais posms nebūs jāslēpo , jāšauj , jo tiks noņemti no trases.Kā tur ir ar noteikumiem ? Nevar bez slēpēm skriet ar plinti plecos ? Tad Bendika , Rostorgujevs tiktu pie starta.

  -1 [+] [-]

, 2021-02-20 10:45, pirms 3 gadiem
Būs brīnums ,ja Norvēģietes pacels.zeltu sieviešu stafetē. Norvēģi aptrakuši ,ka stafetes pēdējā posmā.ieliek veci ,kurš šajā PČ nav vēl.startējis😅

     [+] [-]

, 2021-02-20 11:38, pirms 3 gadiem
JoKaLeMeNe rakstīja: Mans sacījiens - ja vēl 23 gadu vecumā slēpo 2x lēnāk par top meitenēm, tad laikam pievērsties modeles karjerai. Esot smuka meitene.
Domāju līdzīgi kā Tu. Diemžēl viņai kādu laiku būs izdevīgu apstākļu izmantošanas rezultātā iegūta PK kvalifikācija (Covid stipri ietekmētais posms Kontiolahti). Kvalifikācijai termiņš notecēs un tad gan viņai būs jādomā par saviem "mazajiem solīšiem" nākotnei IBU kausā. Viņas vietā labāk redzētu PK Sandru Buliņu, kurai šaušana ir liela loterija, bet viņa drusku ātrāk par Sabuli slēpo, kā arī ir labāka kopējā perspektīva. Viņai gan vēl jāpacīnās par tikšanu PK, bet ar lielu darbu gan jau to panāks.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-20 12:12, pirms 3 gadiem
Vissticamāk jau, ja nākamgad abas māsas Buliņas un Bendika varēs startēt pasaules kausā

  -1 [+] [-]

, 2021-02-20 12:16, pirms 3 gadiem
Ja līderi īpaši daudz nekļūdīsies, tad abas mūsu komandas tiks apdzītas jau otrā posma laikā/trešā posma pirmajā aplī (pirms šaušanas). Ilgāk mūs trasē noturēt var tikai pašu precīza šaušana un līderu kļūdas...

Kas attiecas uz favorītiem - Norvēģija, uz papīra, izskatās kā favorīte abās stafetēs, tomēr es noteikti liktu vismaz tikpat labas izredzes abām Francijas komandām. Nezinu, kas tas ir, bet tiklīdz ir čempionās, tā Francijas stafetes komandas lido, kamēr visas sezonas garumā dominējusī Norvēģija izskatās kā nosēdusies...

     [+] [-]

, 2021-02-20 12:46, pirms 3 gadiem
nu tad aiziet interesantākā biatlona diena - stafetes:!

     [+] [-]

, 2021-02-20 12:55, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: nu tad aiziet interesantākā biatlona diena - stafetes:!
stafetes labas, bet, manuprāt, tomēr masinieks ir Nr.1. stafetē diezgan ātri tomēr tās komandas izretinas, masiniekā biežāsk tā cīņa ir sīva līdz beigām.

     [+] [-]

, 2021-02-20 12:57, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: stafetes labas, bet, manuprāt, tomēr masinieks ir Nr.1. stafetē diezgan ātri tomēr tās komandas izretinas, masiniekā biežāsk tā cīņa ir sīva līdz beigām.
man kā vecam penzim stafete tomēr joprojām prioritāte masinieks protams labs, bet nu man tomēr stafete ir pirmā vietā laikam!

     [+] [-]

, 2021-02-20 12:59, pirms 3 gadiem
Sabule tiks nokosta 100%

     [+] [-]

, 2021-02-20 13:01, pirms 3 gadiem
evil11 rakstīja: Sabule tiks nokosta 100%
Tā izskatās, jo apdzīšanas robeža izskatā, ka ir 5 minūtes, nevis sešas.

Golubevai nesanāks debija.

     [+] [-]

, 2021-02-20 13:03, pirms 3 gadiem
bulgārietes piektās

     [+] [-]

, 2021-02-20 13:08, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Tā izskatās, jo apdzīšanas robeža izskatā, ka ir 5 minūtes, nevis sešas.

Golubevai nesanāks debija.
Jā, aplis ir ap 5:10, tā kā švaki.

  -1 [+] [-]

, 2021-02-20 13:10, pirms 3 gadiem
Es neesmu vecs, bet man arī stafete liekas visgaršīgākā. Masiniekā sākumā nevari visam izsekot, pēc tam arī viss ātri beidzas.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-20 13:12, pirms 3 gadiem
Nebūsim pēdējie

  +1 [+] [-]

, 2021-02-20 13:13, pirms 3 gadiem
Koreja šodien dara visu, lai paliktu pēdējā

     [+] [-]

, 2021-02-20 13:16, pirms 3 gadiem
Šodien par Japānu jāfano

  +1 [+] [-]

, 2021-02-20 13:16, pirms 3 gadiem
Īstenībā tie desmit papildus punkti par Korejas apsteigšanu var izrādīties ļoti vērtīgi.

Mjā, bet Sabule jau otrajā aplī saēdusies un tik lēna.

     [+] [-]

, 2021-02-20 13:17, pirms 3 gadiem
Super pēdējas nebūs arī bez Bendikas!

  +1 [+] [-]

, 2021-02-20 13:20, pirms 3 gadiem
uh, kā francūziete nolūza pēdējā aplī

     [+] [-]

, 2021-02-20 13:25, pirms 3 gadiem
https://www.youtube.com/watch?v=Wy6...
Reku Kreipja pieminētais moments

     [+] [-]

, 2021-02-20 13:33, pirms 3 gadiem
Polija, Baltkrievija un Ukraina līderos pēc 3 posma ir negaidīti un interesanti

     [+] [-]

, 2021-02-20 13:34, pirms 3 gadiem
Žēl, ka Buliņa pārdega. Rezultātā ar visu soda apli tāpat laiks posmā sanāca praktiski tāds pats kā otrajam posmam ar gandrīz perfektu šaušanu. Pirmajai stafetei piedodami, jo tas tāpat ie skaidrs, ka Baiba netiktu startēt, ja arī Buliņai sanāktu šaušana.

     [+] [-]

, 2021-02-20 13:37, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: Polija, Baltkrievija un Ukraina līderos pēc 3 posma ir negaidīti un interesanti
Būs interasanti. Vēl jau Francija, Vācija un Zviedrija arī var cerēt uz zeltu. Bet Liena gan baigi uzkāpināja tempu.

     [+] [-]

, 2021-02-20 13:37, pirms 3 gadiem
Kā Blashko noplīsa..pēc šautuves jau +24 pret Lienu

  +1 [+] [-]

, 2021-02-20 13:39, pirms 3 gadiem
erty rakstīja: Žēl, ka Buliņa pārdega. Rezultātā ar visu soda apli tāpat laiks posmā sanāca praktiski tāds pats kā otrajam posmam ar gandrīz perfektu šaušanu. Pirmajai stafetei piedodami, jo tas tāpat ie skaidrs, ka Baiba netiktu startēt, ja arī Buliņai sanāktu šaušana.
Pat ja Buliņa būtu šāvusi precīzi, tāpat diez vai Golubeva tiktu pie starta, jo Sabule tomēr bija ļooooti lēna.

     [+] [-]

, 2021-02-20 13:40, pirms 3 gadiem
Diezgan intresanta stafete šodien.

     [+] [-]

, 2021-02-20 13:41, pirms 3 gadiem
Maka no Polijas pirmo reizi dzirdu.
1 2 61 komentārs