Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Titulētais Šemps spiests beigt sezonu jau šobrīd

Rolands Eliņš

Titulētais Šemps spiests beigt sezonu jau šobrīd
Simons Šemps. Foto: TASS/Scanpix

LETA--DPA. Vairākkārtējs pasaules čempions biatlonā Simons Šemps no Vācijas šogad planētas meistarsacīkstēs nestartēs.

30 gadus vecais Šemps šosezon ir cīnījies ar fiziskās formas un veselības problēmām, turklāt trešdien viņš paziņoja, ka priekšlaicīgi noslēdz sezonu, tādējādi izlaižot arī pasaules čempionātu.

"Diemžēl šoziem vairs nestartēšu. Tas nozīmē, ka nepiedalīšos pasaules čempionātā. Protams, tas ir sāpīgi, jo līdz pēdējam brīdim cerēju, ka viss sanāks, bet nekā," rūgtuma pilns bija Šemps.

Šīs sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā Šemps atrodas necilajā 38.vietā, bet planētas meistarsacīkstes Zviedrijā sāksies 7.martā.

Savas karjeras laikā Šemps četras reizes kļuvis par pasaules čempionu, tostarp pirms diviem gadiem uzvarot 15 kilometru masu startā un jauktajā stafetē. Viņam divi zelti arī ir no stafetes sacensībām 2010. un 2015.gadā.

Šemps spējis gūt arī trīs olimpiskās medaļas, taču neviena no tām nav zelta. Viņam ir sudrabs un bronza no Soču un Phjončhanas spēļu stafešu sacensībām un sudrabs no pagājušā gada olimpiādes masu starta.

Izmantotie resursi:
LETA