Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Latvijas biatlona izlasei šonedēļ būs jauns galvenais treneris

Latvijas biatlona izlasei šonedēļ būs jauns galvenais treneris
Ilmārs Bricis. Foto: Latvijas Biatlona federācija

Biatlona izlasei šonedēļ būs jauns galvenais treneris, portālam Sportacentrs.com sacīja Latvijas Biatlona federācijas (LBF) prezidente Baiba Broka. Iepriekšējā sezonā komandas galvenā trenera amatā bija Māris Čakars.

Prognozējams, ka LBF valde šonedēļ šajā amatā formāli iecels Ilmāru Brici vai Valdi Bērziņu. "Tas saistīts vairāk ar racionāliem apsvērumiem. Ar Māri šobrīd trenējas jaunā paaudze, kas vēl nav gatavi Pasaules kausam, tāpēc jaunajā sezonā viņš brauks uz jauniešu un junioru sacensībām. Savukārt Pasaules kausu līmenī, kur startē jau Andrejs [Rastorgujevs] un Baiba [Bendika], būs jau citi treneri."

Čakars izlases galvenā trenera amatā tika apstiprināts pērn un vēl pagājušajā sezonā brauca uz Pasaules kausa posmiem. Jaunajā sezonā viņš uz tiem vairs nedosies.

"Māris nevar būt divās vietās vienlaicīgi. Būtu nepareizi, ja viņš visu sezonu gatavo jaunos sportistus, bet, kad sākas svarīgākie mači, kāds cits iestājas viņa vietā. Tā nevaram sasniegt rezultātu. Tie vairāk ir organizatoriski jautājumi, kas jāatrisina," norādīja Broka. "Mums pašiem ir ļoti labi biatlona treneri. Tai jābūt personai, kura ir ar pieredzi un zina Pasaules kausu apriti. Var pārstāvēt Latvijas izlasi visās treneru sapulcēs, sekot līdzi noteikumu izmaiņām un pieņemt lēmumus."

Jaunā Pasaules kausa sezona biatlonā sāksies 28. novembrī Kontiolahti, Somijā.

     [+] [-]

, 2020-10-19 20:06, pirms 4 gadiem
Daudz neprecizitāšu šajā rakstā...