Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Berkulis: Par nākamās sezonas iespējām gribētos tikt skaidrībā līdz maijam

Berkulis: Par nākamās sezonas iespējām gribētos tikt skaidrībā līdz maijam
Intars Berkulis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas biatlona izlases treneris Intars Berkulis sarunā ar Sportacentrs.com norāda, ka pasaules čempionātā bija cerēts uz labākiem rezultātiem, bet skaidrību par nākamās sezonas iespējām gribētos gūt jau līdz 1. maijam.

Pasaules čempionātā Kontiolahti Andrejs Rastorgujevs ar četrām kļūdām šaušanā (2+2) ierindojās 42. vietā desmit kilometru sprintā, dienu vēlāk ar tikpat kļūdām šaušanā (2+1+1+0) iedzīšanā spēja pakāpties uz 25. vietu, bet 20 kilometru individuālajā distancē Andrejs šautuvē kļūdījās piecreiz (1+2+1+1) un ieņēma 48. vietu. Ņemot vērā, šīs sezonas likstas, vai bija pamats cerēt uz labāku sniegumu un augstākām vietām?

"Pirms pasaules čempionātā darījām visu iespējamo, lai Andrejs būtu maksimāli gatavs. Treniņnometnē Itālijā strādājām vairāk vai mazāk pēc plāna, tomēr veselības problēmas joprojām ietekmē viņa kondīciju. Bija cerības, ka Kontiolahti izdosies nostartēt labāk. Fiziskā kondīcijā bija diezgan laba, taču pēc ilgākas pauzes bez sacensībām sprints sanāca stīvs, bet 20 kilometru distancē Andrejs netika galā ar šaušanu," stāsta treneris Intars Berkulis. "Bedre radās jau sezonas sākumā, turklāt viena lieta ir fiziskā bedre, bet cita lieta - morālā. Izņemot trīs reizes sešiniekā gada sākumā, rezultāti nebija tādi, uz kādiem cerējām, jo gājām uz stabilu sezonu. Traucēja arī neskaidrības ar servisa cilvēku - dažos mačos slēpes vienkārši neslīdēja. Pēcolimpiskajā sezonā paši negribējām mierīgāku pieeju, taču acīmredzot kāds no malas nolēma, ka tā būs labāk. Darbs pilnībā netika izdarīts, jo slimošanas dēļ sezona bija saraustīta."

Pirms pasaules čempionāta Rastorgujevs kļuva par tēvu meitai Nikolai, taču ar jaundzimušo kopā pavadīja tikai vienu dienu, jo bija jādodas uz sacensībām. „Protams, viņš bija pacilāts, tomēr es nevēlētos jaukt sportu un ģimenes dzīvi. Andrejs bija ļoti priecīgs, bet viņš ir sportists un viņam bija jādodas uz pasaules čempionātu, tad uz Pasaules kausa pēdējo posmu Hantimansijskā, bet pēc tam vēl uz pasaules čempionātu militārpersonām. Nākamreiz meitu viņš redzēs tikai mēneša beigās… Kļūšana par tēvu varbūt noņem spriedzi, taču nemazina atbildības nastu, ar kuru ne vienmēr izdodas tikt galā,” norāda Berkulis.

Lai gan šī sezonas vēl nav beigusies, ir skaidrs, ka jāsāk domāt arī par nākamo, jo īpaši tas attiecas uz finansēm un servisa cilvēku piesaisti. Treneris skaidro, ka uz šo brīdi kaut kas runāts jau esot, taču pēc pērnās pieredzes viņš nevēlas konkretizēt finanšu jautājumus. „Kad Andrejs noskrien labi, tad apkārt netrūkst cilvēku, kas vēlas kaut kādā veidā palīdzēt. Kad neveicas, tad kāds uzgriež muguru, bet kāds paliek. Mēs jau daudz ko varam gribēt, bet jautājums ir – ko varēsim atļauties?”

Būtu labi, ja līdz 1. maijam varētu tikt skaidrībā par iespējām nākamajā sezonā. Tas būtu svarīgi tieši Andrejam, lai viņam rastos pārliecība, ka ir vērts ieguldīt darbu. Pērn ar servisa cilvēku sarunas sākām tikai jūlija beigās, bet vienojāmies tikai augusta vidū. Tas, protams, nav normāli. Ja tā notiek, tad tas liek Andrejam lieki nervozēt,” secina Berkulis. Tāpat treneris piebilst, ka „Norvik” banka katru mēnesi pārskaita noteiktu summu, taču ir lietas, par kurām ir jāsamaksā uzreiz un tad nākas meklēt citas iespējas vai patukšot savas kabatas. „Šīs sezonas budžetu pagaidām vēl neesam savilkuši, taču ir skaidrs, ka neko vairāk atļauties nevarējām.”

Pasaules kausa pēdējā, 9. posmā Krievijas pilsētā Hantimansijskā pirmais starts Rastorgujevam paredzēts ceturtdien, kad notiks sprinta sacensības. Ja Andrejam izdosies nostartēt gana veiksmīgi, tad sestdien gaidāmas iedzīšanas sacensības, bet svētdien – masu starts.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2015-03-18 14:17, pirms 9 gadiem
Zigfrīīīds rakstīja: izskatās pēc Berkuļa grēksūdzes
Cilvēks saka kā ir. Ko ta viņam vajadzētu darīt? Visu izpušķot? Kuram no tā kāds labums?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-03-18 14:21, pirms 9 gadiem
Zel Andreja, bet potencials ir, nakamsezon jabut labak.

Tikai rodas jautajums par to, ka isti strada Latvijas sporta mediki un treneri, ja tik biezi sezonas tiek pakastas del slimosanas?
Slimoja Andrejs, gandriz hroniski slimoja ieprieksejie biatlonisti, slimo kamaninu sportisti, slimibas del nesanak paris vieglatletiem.... Jopcik - vai ta nav medikamentu vai kaut kadas profilakses proceduras?
Nav tak mazie berni, saprot, ka sportista organisms ir viegli ievainojams, bet ne - slimo tik un ta.

  +5 [+] [-]

, 2015-03-18 14:31, pirms 9 gadiem
man liekas,ka tieši Berkulis bija tas, kurš teica, ka šosezon viņi ir soli atpakaļ, tas arī redzems rezultātos.

  -3 [+] [-]

, 2015-03-18 16:28, pirms 9 gadiem
Autor, nu var taču pieļaut mazāk gramatikas kļūdas! Nepatīkami lasīt.

     [+] [-]

, 2015-03-18 21:17, pirms 9 gadiem
Andrejam nopietni jaapsver trenera maiņa un Berkulis varētu koncentrēties uz menedžera pienākumiem.

     [+] [-]

, 2015-03-19 09:53, pirms 9 gadiem
Ļoti noderētu labs psihologs. Nezinu vai sporta federācijām tādi ir, bet individuālajos sporta veidos mūsu sportistiem, ne tikai Andrejam, tādi būtu pat ļoti nepieciešami.