Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Vācijas gada labākie: Noinere un Hartings

Vācijas gada labākie: Noinere un Hartings
Roberts Hartings un Magdalena Noinere
Foto: AFP / Scanpix

Karjeru beigusī biatloniste Magdalena Noinere otro reizi pēc kārtas atzīta par gada labāko Vācijas sportisti. Vīriešu konkurencē kā labākais pasludināts olimpiskais zelta medaļnieks diska mešanā Roberts Hartings, apsteidzot F1 čempionu Sebastianu Fetelu.

Savā pēdējā sezonā 25 gadus vecā Noinere uzvarēja biatlona Pasaules kausā (jau trešo reizi) un izcīnīja divas zelta medaļas pasaules čempionātā. Gada sportistes balsojumā viņa savāca 3368 punktus, divkārtīgi apsteidzot otrajā vietā palikušo tenisisti Angeliku Kerberi (1545). Noinere kļuvusi par otro vācu sportisti, kura sekmīgi aizstāvējusi iepriekšējā gadā iegūto labākās sportistes titulu - iepriekš to spēja sprintere Katrīna Krabe 1991. gadā.

28 gadus vecais Hartings šogad kļuva par olimpisko čempionu diska mešanā, kā arī izcīnīja zelta medaļu Eiropas čempionātā. Gada sportista balsojumā viņš savāca 3049 punktus, pārliecinoši apsteidzot pirmās formulas čempionu Sebastianu Fetelu (2578).

Vācijas balvas sportā tika pasniegtas jau 66. reizi, labākie tika noteikti aptuveni 1500 žurnālistu balsojumā.

Izmantotie resursi:
swr.de


, 2012-12-17 17:40, pirms 11 gadiem
Noinere noteikti šo titulu bija pelnījusi, jo par nevienu citu vācu sportisti neko tik daudz nebiju šajā gadā dzirdējis + viņas 3kārtējās čempiones tituls runā pats par sevi...
, 2012-12-17 23:43, pirms 11 gadiem
"uzvarēja biatlona Pasaules kausā trešo gadu pēc kārtas"....šeit kļūda uzvarēja 2007/2008, 2009/10, 2011/12 sezonā
, 2012-12-30 23:22, pirms 11 gadiem
tiešām skumji, ka aiziet tik lieliska sportiste, bet tagad viņai ir cita dzīve, daudz fotosesiju, vairāk laika ģimenei. Atvadu gonka bija lieliski noorganizēta, te nu ir ko pamācīties visiem no vāciešiem. PALDIES LENA UN PALIEC SVEIKA!
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.