Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Bendika pirmssezonas mačos izcīna 17.vietu sacensībās ar kopēju startu

Bendika pirmssezonas mačos izcīna 17.vietu sacensībās ar kopēju startu
Baiba Bendika. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Latvijas biatloniste Baiba Bendika svētdien Lillehammeres apkārtnē sezonas ieskaņas sacensībās izcīnīja 17.vietu 12,5 kilometru distancē ar kopēju startu.

Uzvaru sacensībās izcīnīja iepriekšējās sezonas Lielā kristāla globusa ieguvēja Doroteja Vīrere no Itālijas, kura ugunslīnijā bija nekļūdīga, finišēdama pēc 35 minūtēm un 49,4 sekundēm.

Otrā bija vāciete Denīze Hermana, kura uzvarētājai zaudēja 5,3 sekundes, bet trešo vietu ieņēma mājiniece Marte Ulsbū-Reiselanna, kura atpalika 8,2 sekundes. Viņām bija pa vienai kļūdai šautuvē.

Bendika pirmajās divās šaušanās bija nekļūdīga un pēc puses no sacensībās bija 11.vietā, taču trešajā un ceturtajā ugunslīnijā neaizvēra attiecīgi vienu un divus mērķus, kas lika nedaudz atkāpties. Finišā viņa uzvarētājai zaudēja vienu minūti un 54 sekundes.

Sacensībās ar kopēju startu piedalījās 76 biatlonistes.

Jau ziņots, ka sestdien sprintā Bendika izcīnīja 21.vietu, kamēr vīriem Aleksandrs Patrijuks bija 70.vietā, bet Roberts Slotiņš ieņēma 80.pozīciju. No Latvijas sportistiem bija pieteikti, bet nestartēja Andrejs Rastorgujevs un Edgars Mise.

Svētdien sacensības ar kopēju startu spēkosies arī kungi, bet latviešu biatlonisti nav atrodami A un B distanču pieteikumos.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2019-11-17 18:33, pirms 4 gadiem
Ir kādam vairāk info par mūsu kungiem??? Īsti nav skaidrs, aizbrauca, pieteicās, bet nepiedalās.... Ta, kas, ieraudzīja ka Furkāds nometis 8kg un nomīza????
Ā, nu vai arī apaukstējās??
, 2019-11-18 10:53, pirms 4 gadiem
Rezultātus var atrast te:

Shttps://sesongstartskiskyting.no/en/

Baiba diezgan ātra. Cerams, ka regulāri spēs iebraukt punktos. Kas ar pārējām mūsu dāmām? Kura startēs PK kopā ar Bendiku?

Patrijuks un Slotiņš apmēram vienādi uz slēpēm, zaudēja ap 2 minūtēm ātrākajam. Jocīgi, ka neviens no mūsu vīriem nestartēja masu startā (bija divas grupas, tā ka iespēja startēt bija visiem).
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.