Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Rastorgujevs plāno būt gatavs Pasaules kausa pirmajam posmam

Rastorgujevs plāno būt gatavs Pasaules kausa pirmajam posmam
Andrejs Rastorgujevs
Foto: SIPA/Scanpix

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs, kuram vasarā tika veikta pleca operācija, šobrīd treniņos esot labā kondīcijā un būs gatavs piedalīties jau Pasaules kausa sezonas pirmajā posmā novembra beigās Zviedrijā, portālam Sportacentrs.com pastāstīja biatlonista treneris Intars Berkulis.

Treneris Berkulis norāda, ka treniņos Andrejs izskatoties labi, taču sacensībās pagaidām viņš vēl nav piedalījies un ar pirmajiem mačiem nav plānots steigties. "Lai ieskrienas. Vasarā tomēr sanāca praktiski izlaist divus mēnešus: viens bija pavisam tukšs, otrs - pustukšs. Tādēļ uz sezonas sākumu neiespringstam. Pirmajos mačos redzēsim, kas pietrūkst. Strādājam uz to, lai viņš būtu gatavs piedalīties Pasaules kausa pirmajā posmā."

Berkulis neslēpj, ka piespiedu dīkstāve vasarā ietekmēja sportistu - nokrita muskuļu masa un mazinājās funkcionālā gatavība. Taču pauze nav bijusi tik liela, lai tā radītu sekas ilgtermiņā.

Rastorgujeva komandai ir piesaistīts arī pieredzējušais biatlona treneris Valdis Bērziņš. "Ir svarīgi, lai katrā treniņā klāt būtu treneris. Sportistam ir jābūt atbalstam, tādēļ arī iepriekš esam piesaistījuši dažādus trenerus. Vai tā ir stāvēšana pie trubas šautuvē vai filmēšana. Kādam vienmēr ir jābūt klāt un jāpalīdz, tādēļ mums ir pievienojies Valdis," skaidro Berkulis.

Atšķirībā no pagājušās sezonas vīri nolēmuši iztikt bez speciāli uzbūvētā servisa busiņa, kas gan esot padarījis ikdienu ērtāku, taču uzturēšanas izmaksas bijušas pārāk lielas vienam sportistam. Iespējams, ka servisa busiņa jautājumu izdosies atrisināt kopīgi ar slēpju smērētāju jautājumu. "Šobrīd ir vairākas iespējas. Vēl līdz galam neesam vienojušies. Jāskatās, cik varam atļauties maksāt."

Berkulis noliedz, ka plānos ietilptu šaušanas trenera piesaiste. Pavasarī mūžībā aizgāja Klauss Zīberts, kura palīdzību Andrejs izmantoja pirms iepriekšējās sezonas. "Ir jāsaprot, ka nav tāda šaušanas trenere. Tas ir biatlona treneris. Viņam ir jāredz kopaina. Uzskatu, ka Zīberts bija liels ieguvums. Bet šobrīd negrasāmies piesaistīt vēl kādu treneri."

Biatlona jaunā sezona sāksies 27. novembrī, kad Pasaules kausa pirmajā posmā Estešundā risināsies stafetes sacensības, bet 1. decembrī biatlonisti startēs 20 kilometru individuālajā distancē.

  +3 [+] [-]

, 2016-10-17 16:59, pirms 7 gadiem
Nu nez kā būs, ja šaušanu tagad trenēs Zībarta gars no mākoņa maliņas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-10-17 17:19, pirms 7 gadiem
Ar4ers rakstīja: Tas ir normāli, ka čalis netrenējas kopā ar citiem ?
kas tur nenormāls? top sportistiem, īpaši ne no tām valstīm kuras stafetē cīnas par medaļām, vairāk tas ir indivuduālais sporta veids, jo tik tā var kaut ko sasniegt. Un kāpēc nevarētu trenēties kā pats vēlas,protams, sava budžeta ietvaros.

P.S. Bet nu ļoti patīkama ziņa. Biatlons ir interesants un šosezonu rādīšost daudz arī LTV7. Nevaru vien sagaidīt.

  +2 [+] [-]

, 2016-10-17 17:32, pirms 7 gadiem
un kas ar Ilmāru,vai ir gatafs?

  +4 [+] [-]

, 2016-10-17 17:35, pirms 7 gadiem
Estešunda ir atpakaļ biju jau sailgojies

     [+] [-]

, 2016-10-17 17:47, pirms 7 gadiem
Atliek novēlēt veselību šosezon. Nav jau ta, ka nesaprotu, bet jau noriebies lasīt, ka visiem LV labākajiem sportistiem regulāri traumas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-17 19:57, pirms 7 gadiem
Diez ko optimistiski neizklausās

  +1 [+] [-]

, 2016-10-18 08:03, pirms 7 gadiem
Hmm... rakstīja: Diez ko optimistiski neizklausās
Būs ok. Domāju ar piespiedu pauzi, tas ir traumas ārstēšanu vasarā viņš ir daudz ko arī ieguvis netikai zaudējis (to ko Berkulis min - muskuļu masa ut.t.) Paklausaties kā Andrejs runā intervijās, beidzot izklausās kaut cik priecīgs par dzīvi. Vasarā nodzīvojis mājās ar sievu un bērnu, sasmēlies citas labas emocijas.