Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Latvietes nespēj iekļūt Top 60 IBU kausa posmā

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Latvietes nespēj iekļūt Top 60 IBU kausa posmā
Inese Golubeva. Foto: dpolvsk.lv

Šodien Slovākijā IBU kausa ietvaros norisinājās īsā individuālā distance sievietēm. Labāko sešiniekā ierindojās četras Vācijas biatlonistes, savukārt latviete Sandra Buliņa izcīnīja 61. vietu, bet viņas tautiete Inese Golubeva tikai ar vienu kļūdu ieņēma 72. vietu.

Latviju šajā distancē pārstāvēja 19 gadus vecās biatlonistes- Sandra Buliņa, kuras māsa vakardienas pasaules čempionāta klasikā sasniedza savu karjeras labāko rezultātu, proti, 67. vietu un Inese Golubeva, kurai šīs bija tikai otrās starptautiskās sacensības šosezon.

Pirmā no latvietēm startēja Buliņa un gan pirmajā, gan otrajā šaušanā kļūdījās pa vienai reizei, savukārt trešajā viņa spēja aizvērt visus mērķus, bet ceturtajā pieļāva divas kļūdas. Veiksmīgi sniegumu šaušanā rādīja Buliņas vienaudze Golubeva, kura četrās šaušanās pieļāva tikai vienu kļūdu, neizverot vienu mērķi pirmajā ugunslīnijā.

Buliņa uzrādīja 63. ātrāko slēpojumu, līderei zaudējot nedaudz vairāk par četrām minūtēm, savukārt Golubeva bija divreiz lēnāka par savu tautieti, ierindojoties tikai 80. vietā. Gan Golubeva, gan Buliņa nespēja uzrādīt arī konkurētspējīgu šaušanas laiku, ierindojoties blakus pozīcijās (71. un 72. vieta).

Uzvaru šajā distancē izcīnīja Vanesa Voigta, kas līdz ar to kļuva var IBU kausa kopvērtējuma līderi. Viņa savu tautieti Hannu Kebingeru apsteidza par nepilnām septiņām sekundēm. Savukārt trešajā vietā ierindojās ASV biatloniste Madleina Fanefa.

Šodien plkst. 15:00 norisināsies arī īsā individuālā distance vīriešiem, kurā Latviju pārstāvēs Renārs Birkentāls, Rūdis Balodis, Kirils Matjuhins un Ņikita Osipovs.

12,5 km īsā individuālā distance, sievietes

V.SportisteValstsLaiksKļūdas
1.V. VoigtaVācija38:52.30
2.H. KebingeraVācija+6.90
3.M. FanefaASV+26.21
4.M. DeigentešeVācija+28.31
5.A. VeidalaVācija+45.12
6.R. FemšteinevikaNorvēģija+1:00.72
61.S. BuliņaLatvija+6:36.54
72.I. GolubevaLatvija+8:33.21

Piedalījās 82 biatlonistes

Izmantotie resursi:
https://biathlonresults.com/

     [+] [-]

, 2021-02-17 13:50, pirms 3 gadiem
Saprotu ka Golubeva jauna un tik otrās sacensības, bet ar vienu !!! kļūdu + gandrīz 8!!! min aiz līdera. Uz ko cer nākotnē, tiešam nav skaidrs

     [+] [-]

, 2021-02-17 14:03, pirms 3 gadiem
markkomartins rakstīja: Saprotu ka Golubeva jauna un tik otrās sacensības, bet ar vienu !!! kļūdu + gandrīz 8!!! min aiz līdera. Uz ko cer nākotnē, tiešam nav skaidrs
Grūti no malas saprast, kas biatlona saimniecībā notiek. Sabule jau arī slēpo ārprātīgi lēni. Viņas vietā visticamāk PK nākamajā sezonā startēs tieši Sandra Buliņa, ja viņa kaut nedaudz pieliks šaušanā. Slēpošanas treniņu trūkums vai kas cits, to varētu izklāstīt tikai treneri. No malas šķiet, ka pēc Rastorgujeva un Bendikas aiziešanas no biatlona varēs to bodīti vērt ciet, jo profesionālā biatlona Latvijā nebūs. Ļoti ceru, ka kļūdos par nākotnes perspektīvām.

     [+] [-]

, 2021-02-17 14:16, pirms 3 gadiem
Man tieši pēc Buliņas starta PČ rodas cerība, ka vismaz sieviešu biatlonā līdz bodītes aizvēršanai vēl tālu.

     [+] [-]

, 2021-02-17 14:26, pirms 3 gadiem
dumbris rakstīja: Man tieši pēc Buliņas starta PČ rodas cerība, ka vismaz sieviešu biatlonā līdz bodītes aizvēršanai vēl tālu.
Jācer, ka tā būs. Galvenais, lai meitene apņēmības ziņā mācās no Bendikas. Patrijuka variants jau bija līdzīgs, kad viņam bija vairāki jēdzīgi starti, ienākot PK apritē. Tieši iepriekš minētais man liek būt ļoti piesardzīgam prognozēs, jo pēc laba sākuma Patrijuks nokļuva tur kur ir tagad un tur arī palika.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-17 17:04, pirms 3 gadiem
erty rakstīja: Grūti no malas saprast, kas biatlona saimniecībā notiek. Sabule jau arī slēpo ārprātīgi lēni. Viņas vietā visticamāk PK nākamajā sezonā startēs tieši Sandra Buliņa, ja viņa kaut nedaudz pieliks šaušanā. Slēpošanas treniņu trūkums vai kas cits, to varētu izklāstīt tikai treneri. No malas šķiet, ka pēc Rastorgujeva un Bendikas aiziešanas no biatlona varēs to bodīti vērt ciet, jo profesionālā biatlona Latvijā nebūs. Ļoti ceru, ka kļūdos par nākotnes perspektīvām.
Sandrai B. nav pasaules čempionāta un PK kvalifikācijas. Šogad Latvijai ir tikai divas starta vietas PK apritē. Ir cerības tikt pie trešās, ja izdosies apsteigt Lietuvu nāciju kausā.

     [+] [-]

, 2021-02-17 17:11, pirms 3 gadiem
markkomartins rakstīja: Saprotu ka Golubeva jauna un tik otrās sacensības, bet ar vienu !!! kļūdu + gandrīz 8!!! min aiz līdera. Uz ko cer nākotnē, tiešam nav skaidrs
Golubevai pērn bija trīs starti IBU kausā. Sprintā viņa izcīnīja augsto 55. vietu. Toreiz laikam labi slīdēja un viņai bija pieklājīgs slēpošanas ātrums, bet parasti, jāpiekrīt, viņa uz slēpēm ir lēna. Domāju, ka treniņapstākļu vaina.

     [+] [-]

, 2021-02-17 17:49, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Sandrai B. nav pasaules čempionāta un PK kvalifikācijas. Šogad Latvijai ir tikai divas starta vietas PK apritē. Ir cerības tikt pie trešās, ja izdosies apsteigt Lietuvu nāciju kausā.
Nu tad jācer, ka sanāks apiet Lietuvas komandu. Kaut gan ar Bendiku un māsām Buliņām būtu lielāka iespēja to realizēt. Ko Sabule izdarīja, lai dabūtu kvalifikāciju?

     [+] [-]

, 2021-02-17 19:14, pirms 3 gadiem
erty rakstīja: Nu tad jācer, ka sanāks apiet Lietuvas komandu. Kaut gan ar Bendiku un māsām Buliņām būtu lielāka iespēja to realizēt. Ko Sabule izdarīja, lai dabūtu kvalifikāciju?
Sezonas pirmajā trimestrī covid dēļ PK atļāva pieteikt arī divus sportistus bez kvalifikācijas, un Sabule to veiksmīgi izmantoja, sasniedzot to negaidīti augsto 69. vietu Kontiolahti. Neatkarīgi no sezonas turpinājuma rezultātiem, Sabulei PK kvalifikācija būs arī nākamās sezonas pirmajā trimestrī.