Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Ar jauktajām stafetēm noslēgsies posms Soltleikstijā

Andris Vētra
Andris Vētra

Ar jauktajām stafetēm noslēgsies posms Soltleikstijā
Denīze Hermane (no kreisās)
Foto: Don Emmert / AFP

Svētdien Soltleiksitijā (ASV) ar sacensībām jauktajās stafetēs noslēgsies Pasaules kausa izcīņas 8. posms biatlonā. Pāru jauktās stafetes sacensību starts plkst. 19:10 pēc Latvijas laika. 2 x 6 un 2 x 7.5 kilometru jauktā stafete plkst. 23:05. Jauktās stafetes norisināsies bez Latvijas biatlonistu dalības.

Jauktās stafetes

Jauktajās stafetēs biatlonisti šosezon sacentušies tikai vienreiz – sezonas pirmajā posmā Pokļukā (Slovēnija). Pāru jauktajā stafetē uzvarēja Norvēģijas komanda - Tekla Brūna Lī un Lāšs Hegle Birkelans. Baiba Bendika un Andrejs Rastorgujevs izcīnīja 12. vietu. Latvijas biatlonisti stafetē šoreiz nestartēs.

Kopumā startam pieteiktas 22 komandas (sākotnējā pieteikumā bija arī Latvijas komanda), šoreiz par favorītēm uzskatāmas Itālija (Lūkass Hofers un Doroteja Vīrere), Norvēģija (Erlens Bjentegors un Ingri Lanmarka Tandrevola), un Francija (Anotnēns Gigonnā un Žulija Simona). Pāru jauktajai stafetei starts plkst. 19:10

2 x 6 un 2 x 7.5 kilometru jauktajā stafetē startēs 20 komandas. Favorītes ir trīs komandas - Norvēģija,Vācija un Francija. Norvēģijas komandas izredzes vērtējamas visaugstāk – komandas sastāvā būs Vetle Šosta Kristiansens, kurš uzvarēja sprintā, kopvērtējuma līderis Juhanness Tinness Bē, Tirila Ekhofa un Marte Olsbu-Reiselanna, kura uzvarēja sprintā. Francija citā sastāvā uzvarēja sezonas pirmajā jauktajā stafetē.

Francijas komandas sastāvā arī iedzīšanas uzvarētājs Kantēns Fijons-Majē. Vācijas komandas sastāvā būs arī Denīze Hermane un Franciska Hildebranda, kuras bija labākās iedzīšanā. Itālijas komandas izredzes mazina tas, ka Vīrere un Hofers nebūs komandas sastāvā (startēs pāru jauktajā stafetē). Nestartēs Somija, Slovākija un vēl citas komandas.

Sacensības tiešraidē LTV7, Eurosport 1 un internetā.

Izlase1. posms2. posms3. posms4. posms
FrancijaFijons-MajēDestjēEmonjēA.Ševaljē
ŠveiceFinelloVegersE.GasparinaHeki
ItālijaBormolīniVindišsGontjēVitoci
KrievijaGaraņičevsLoginovsKukļinaVasiļjeva
NorvēģijaKristiansensJ.BēEkhofaM.Olsbu-Reiselanna
VācijaLesersDollsHildebrandaHermane
ZviedrijaStēnešensFemlingsAndešoneHegberja
UkrainaTiščenkoLesjuksBondareBjelkina
KanādaS.GovsMillarsBodrīLandere
ČehijaŠlesingrsKrčmāržsDavidovaPuskarčīkova
ASVHovsBraunsRīdaĪgena
AustrijaLeitnersT.EberhardsŠveigereRīdere

Jauktā stafete 2018./19. sezonā

DatumsPosmsNorises vietaZeltsSudrabsBronza
2. dec.1.PokļukaNorvēģijaAustrijaUkraina
2. dec.1.PokļukaFrancijaŠveiceItālija
17. feb.8.Soltleiksitija
17. feb.8.Soltleiksitija
7. mar.Estešunda

Pasaules kausa izcīņa, 8. posms (Soltleiksitija)

DatumsLaiksDisciplīnaZeltsSudrabsBronza
14. feb.20:157.5 km sprints sievietēmOlsbu-ReiselannaMekereinenaHildebranda
15. feb.20:1510 km sprints vīriešiemKristiansensDestjēRēss
16. feb.19:0510 km iedzīšana sievietēmHermaneHildebrandaMekereinena
16. feb.23:0512.5 km iedzīšana vīriešiemFijons-MajēKristiansensDestjē
17. feb.19:10pāru jauktā stafete
17. feb.23:052 x 6 km + 2 x 7.5 km jauktā stafete

  +1 [+] [-]

, 2019-02-17 10:11, pirms 5 gadiem
OK, saprotu, ka Bendikai ir ļoti svarīgi starti Eiropas čempionātā, lai saglabātu vietu LOV vienībā un ka sūtīt uz ASV uz dažām dienām Matvijenko un Pūci būtu dārgi un droši vien nekorekti pret meitenēm.

Bet tas nozīmē, ka Latvija tāpat kā Beļģija šodien nāciju kausā dabūs nulli. Rumānija palielinās pārsvaru par 50 punktiem (tik dabūs par pēdējo, 22. vietu pāru stafetēs). Lietuva punktu krājumu papildinās par apmēram 115-120 (Kočergina pieteikta abās stafetēs, bet skaidrs, ka 2+2 viņai nesanāks iziet uz starta, jo ielikta pēdējā posmā), Kazahstāna par apmēram 140. Japāna no mūsu sāncensēm, šķiet, var dabūt lielākos punktus, bet jācer, ka netiks pāri 140.

Nāciju kauss:

20. Beļģija 2095
21. Lietuva 2013
22. Rumānija 1939
23. Kazahstāna 1913
24. Latvija 1878
25. Japāna 1764

  +3 [+] [-]

, 2019-02-17 10:28, pirms 5 gadiem
Kārtējo reizi izliekoties EČ, mūsējie nespēs saglabāt normālu formu priekš PČ. Kārtējo reizi mūsu stulbo funkcionāru radīta sistēma liedz mums pašiem gūt kaut kādus ievērojamus panākumus.

     [+] [-]

, 2019-02-17 11:06, pirms 5 gadiem
Izskaidrojiet kur Pūce un Matvijenko tikusi pie normatīviem,offic.linkus.Ne viena ne otra EK posmos nav iebraukušas 125 punktos.Junioru kausos PK normatīvus var sanemt tikai favorīti.

     [+] [-]

, 2019-02-17 11:10, pirms 5 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Izskaidrojiet kur Pūce un Matvijenko tikusi pie normatīviem,offic.linkus.Ne viena ne otra EK posmos nav iebraukušas 125 punktos.Junioru kausos PK normatīvus var sanemt tikai favorīti.
PČ junioriem finišēja pirmajā pusē (garajā distancē).
IBU noteikumu punktā nr. 1.4.3.3. minēts, ka pasaules kausa posmos drīkst piedalīties ar "One finish in the top half at the most recent JWCH (not Youth)."

  +1 [+] [-]

, 2019-02-17 11:25, pirms 5 gadiem
Man īsti nav skaidrs kāpēc daži ir tā iespringuši uz to nāciju kausu punktiem? nu nebūs 3 vietas, no tā kas mainīsies? manuprat nekas.

Ja būs kāds labs biatlonists, tak viņš pats tiks pie braukšanas PK.
neesmu dzirdējis, ka kāds jauns un talantīgs biatlonists būtu nomērdēts IBU kausā un neticis pie braukšanas PK, tikai tāpēc, ka lūk valstij nav kaut kādas kvotas PK un nāciju kausā lūzero!

  +1 [+] [-]

, 2019-02-17 11:37, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: Man īsti nav skaidrs kāpēc daži ir tā iespringuši uz to nāciju kausu punktiem? nu nebūs 3 vietas, no tā kas mainīsies? manuprat nekas.

Ja būs kāds labs biatlonists, tak viņš pats tiks pie braukšanas PK.
neesmu dzirdējis, ka kāds jauns un talantīgs biatlonists būtu nomērdēts IBU kausā un neticis pie braukšanas PK, tikai tāpēc, ka lūk valstij nav kaut kādas kvotas PK un nāciju kausā lūzero!
Tie tiešām ir daži - es, varbūt vēl pāris fanu, bet ne federācija.

Redz, ja būs tikai divas kvotas, tad posmos, kuros ir stafete, diviem būs jāsēž malā un jāgaida stafeti vai arī jābraukā vienu dienu uz IBU kausu, bet otru uz PK. Labākais piemērs šajā sakarā ir beļģi - viņiem pērn bija tikai viena kvota, un tad nu trīs čaļi sēdēja un kasīja kules, gaidot stafeti (ja turpat blakus nenotika IBU posms). Arī tas, ka ar diviem sportistiem ir grūtāk krāt nāciju ieskaites punktus (vērtē trīs labākos rezultātus).

Protams, var diskutēt, vai jaunajiem ir jēga startēt PK (šobrīd gan tikai Misem ir tādas tiesības) un stabili būt starp pēdējiem desmit un aizvadīt tikai vienu startu nedēļas nogalē (jo iedzīšanā un masu startā netikt) vai tomēr labāk sacensties ar līdzīgākiem pretiniekiem IBU kausā, aizvadot vairāk startu.

     [+] [-]

, 2019-02-17 11:38, pirms 5 gadiem
Damokla zobens rakstīja: PČ junioriem finišēja pirmajā pusē (garajā distancē).
IBU noteikumu punktā nr. 1.4.3.3. minēts, ka pasaules kausa posmos drīkst piedalīties ar "One finish in the top half at the most recent JWCH (not Youth)."
to nolikumu esmu lasijis,bet tas nav skaidri paskaidrots ko nozīmē pirmā puse,augšdaļa.Jo ja tā lasa un domā tad caur Junioriem tikt uz PK posmiem ir elementārāk nekā caur IBU posmiem.Domāju tur bija domāts Junioros top 12,TOP 10.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-17 11:44, pirms 5 gadiem
Zaipi,ja tev nav skaidrs, kāpēc valstis cīnās ar NC punktiem,tad nevajag rakstīt komentāru.Mainīsies (saruks)IBU finansējums,un,ja tu Pacenstos palasīt IBU gadagrāmatu,dokumentus ,tad saprastu,cik tas "izmaksās" finansiāli Latvijas biatlonam.

  +3 [+] [-]

, 2019-02-17 11:50, pirms 5 gadiem
Attiecība uz pāru stafeti,šoreiz manuprāt uzmetiens bija no Baibas un Baibas treneru puses,jo Baiba jau savlaicīgi rakstija soc.tiklos ka atkal posms ar 1 startu,žēl.,bet Rastorgujeva mājaslapā vēl naktī jauktā stafete bija sac.programmā kā Andreja starts.

     [+] [-]

, 2019-02-17 11:51, pirms 5 gadiem
janis33 rakstīja: Zaipi,ja tev nav skaidrs, kāpēc valstis cīnās ar NC punktiem,tad nevajag rakstīt komentāru.Mainīsies (saruks)IBU finansējums,un,ja tu Pacenstos palasīt IBU gadagrāmatu,dokumentus ,tad saprastu,cik tas "izmaksās" finansiāli Latvijas biatlonam.
nu šis ir jau labs iemesls tad censties tikt augstāk, ja no tā kāposts arī atkarīgs kāds ienāk federācijām.
p.s. vajag rakstīt komentāru, savādāk nebūtu uzzinājis šo faktu par naudu
IBU dokumentus netaisos lasīt, pietiks ar to, ka tu lasi un atbildi uz man nezināmiem jautājumiem

     [+] [-]

, 2019-02-17 11:58, pirms 5 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: to nolikumu esmu lasijis,bet tas nav skaidri paskaidrots ko nozīmē pirmā puse,augšdaļa.Jo ja tā lasa un domā tad caur Junioriem tikt uz PK posmiem ir elementārāk nekā caur IBU posmiem.Domāju tur bija domāts Junioros top 12,TOP 10.
Protams, ka junioru vecuma sportistiem tas ir daudz reālāks variants, nekā izskriet vajadzīgos ranga punktus IBU kausā. Īpaši svarīgi tas ir valstīm, kurām nav desmit augsta līmeņa sportistus. Atceros, ka iepriekšējās sezonās Lietuvai un Rumānijai šad tad PK stafetēs bija dalībnieki ar junioru kvalifikāciju, lai gan citādi viņu līmenis vēl neatbilda PK.

     [+] [-]

, 2019-02-17 11:58, pirms 5 gadiem
janis33 rakstīja: Zaipi,ja tev nav skaidrs, kāpēc valstis cīnās ar NC punktiem,tad nevajag rakstīt komentāru.Mainīsies (saruks)IBU finansējums,un,ja tu Pacenstos palasīt IBU gadagrāmatu,dokumentus ,tad saprastu,cik tas "izmaksās" finansiāli Latvijas biatlonam.
Esmu pētījis IBU dokumentus, bet ne visus. Vari iedot saiti uz šiem konkrētajiem?

     [+] [-]

, 2019-02-17 12:02, pirms 5 gadiem
Noskatījos vakar biatlonu, bobsleju un bija interesanti!
Biatlonā- Daži finišē, bet daudzi vēl slēpo soda apļus

     [+] [-]

, 2019-02-17 12:06, pirms 5 gadiem
flipsider rakstīja: Noskatījos vakar biatlonu, bobsleju un bija interesanti!
Biatlonā- Daži finišē, bet daudzi vēl slēpo soda apļus
Nu bet ja 55-60 vieta jau startēja ar 3 minūšu atpalicību,uz 12,5km tas ir normāli ka favorītiem jāapdzen par apli.Turklāt katrs aplis vakar bija 150m garāks,reāli vakar tīrā distance bija 13,3km

     [+] [-]

, 2019-02-17 12:08, pirms 5 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: Nu bet ja 55-60 vieta jau startēja ar 3 minūšu atpalicību,uz 12,5km tas ir normāli ka favorītiem jāapdzen par apli.Turklāt katrs aplis vakar bija 150m garāks,reāli vakar tīrā distance bija 13,3km
55 tik startēja! Tur jau varēja redzēt, ka arī 30-tās, 40-tās vietas
Šādu skatu vēl nebija nācies redzēt!

  +4 [+] [-]

, 2019-02-17 13:06, pirms 5 gadiem
Bendika tak bija ASV kaapeec nevareeja noskriet???

  +2 [+] [-]

, 2019-02-17 14:08, pirms 5 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Bendika tak bija ASV kaapeec nevareeja noskriet???
Neprot mums ne žurnālisti pajautāt, ne funkcionāri izstāstīt.

     [+] [-]

, 2019-02-17 14:19, pirms 5 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Bendika tak bija ASV kaapeec nevareeja noskriet???
Pieļauju, ka (pēc turienes laika) sestdien vakarā vai svētdien no rīta jau bija paredzēts lidojums uz Eiropu. Jā, vakar, spriežot pēc sociālajiem tīkliem, Bendika vēl bija tur un trenējās.

     [+] [-]

, 2019-02-17 20:06, pirms 5 gadiem
Ja brauc uz otru pasaules malu, tad nu vajadzétu gan startét pêc iespéjas vairãk!