Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Birkentāls 58. vietā IBU kausa posmā, Pūce bez kļūdām ieņem 65. vietu

Andrejs Siliņš

Birkentāls 58. vietā IBU kausa posmā, Pūce bez kļūdām ieņem 65. vietu
Renārs Birkentāls. Foto: No sportista Instagram profila

Piektdien, Slovākijā IBU kausa posmā biatlonā 10 km sprinta distancē no Latvijas vislabāk veicās Renāram Birkentālam, kurš šaušanā kļūdījās tikai reizi un ierindojās 58. pozīcijā.

Talsu novada Sporta skolas audzēknis Birkentāls pieļāva kļūdu otrajā šaušanā, un finišā ieņēma 58. pozīciju. No uzvarētāja Semjona Sučilova 18 gadus vecais latvietis atpalika par trīs minūtēm un 14 sekundēm. Iekļūšana labāko 60 sportistu skaitā ļāva Birkentālam kvalificēties rīt paredzētajām iedzīšanas sacīkstēm.

Rūdis Balodis jau pirmajā piegājienā ugunslīnijā nesašāva trīs mērķus, otrajā neaizvērts palika vēl viens un beigās 89. vieta, no Sučilova atpaliekot par vairāk nekā piecām minūtēm. Savukārt Kirils Matjuhins ar sešām kļūdām (2+4) palika 94. vietā 102 finišējušo sportistu vidū.

Sieviešu sprintā uzvaru izcīnīja norvēģiete Karolina Erdala, kurai nepatraucēja arī soda aplis otrajā šaušanā. Viņa tuvāko konkurenti apsteidza par gandrīz 20 sekundēm. Otro un trešo vietu sadalīja krievietes Slivkova un Glazirina, kuras šķira tikai viena sekundes desmitdaļa.

No Latvijas sportistēm visaugstāk bija Ieva Pūce, kura šāva pilnīgi precīzi, taču labāko 60 dalībnieču pulkā netika, iegūstot 65. vietu. No uzvarētājas viņa atpalika 3:39 minūtes. 69. vietā bija Sanita Buliņa, kurai četras kļūdas, pa divām katrā šaušanā. 76. pozīciju ar trim kļūdām ieņēma Annija Sabule, bet Sandra Buliņa ar trim kļūdām bija 79. vietā starp 84 finišējušajām sportistēm.

Izmantotie resursi:
https://biathlonresults.com/

     [+] [-]

, 2020-01-17 16:03, pirms 4 gadiem
Slēpošana gan švakā līmenī. pat ar nulli soda apļos diži augstāk nebūtu

  +1 [+] [-]

, 2020-01-17 16:18, pirms 4 gadiem
markkomartins rakstīja: Slēpošana gan švakā līmenī. pat ar nulli soda apļos diži augstāk nebūtu
Birkentālam tikai 18 gadu. Šobrīd izskatās perspektīvākais no jaunajiem (Matjuhinam arī 18, bet Balodim jau 20). Šodien Birkentāls slēpošanā ātrākajam (Sušilovam) zaudēja 2:51,7, Matjuhins 3:19,6, Balodis 3:47,1. Un arī šauj normāli - šosezon četros sprintos (divi junioru kausā, divi IBU) trīsreiz sašāvis deviņus mērķus, bet vienreiz astoņus. Abos startos IBU kausā ir ticis zem 150 IBU kvalifikācijas punktiem, kas ir kvalifikācijas robeža pasaules kausam. Vēl gan Birkentālam nepietiek punktu, lai būtu tiesīgs startēt PK, bet pasaules čempionātā gan viņu varēs pieteikt, ja tāda vajadzība radīsies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2020-01-17 16:37, pirms 4 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Birkentālam tikai 18 gadu. Šobrīd izskatās perspektīvākais no jaunajiem (Matjuhinam arī 18, bet Balodim jau 20). Šodien Birkentāls slēpošanā ātrākajam (Sušilovam) zaudēja 2:51,7, Matjuhins 3:19,6, Balodis 3:47,1. Un arī šauj normāli - šosezon četros sprintos (divi junioru kausā, divi IBU) trīsreiz sašāvis deviņus mērķus, bet vienreiz astoņus. Abos startos IBU kausā ir ticis zem 150 IBU kvalifikācijas punktiem, kas ir kvalifikācijas robeža pasaules kausam. Vēl gan Birkentālam nepietiek punktu, lai būtu tiesīgs startēt PK, bet pasaules čempionātā gan viņu varēs pieteikt, ja tāda vajadzība radīsies.
rezultātu tablo uz Balodi un Matjuhinu skats pavisam bēdigs - zaudēts 2 ungāriem, vienam turkam (kuram 4 soda apļi!), maķedonietim (kuram 3 soda apļi), bosnietim, serbam, spānim...

     [+] [-]

, 2020-01-17 19:42, pirms 4 gadiem
Kkas tur nav kārtībā ar gatavošanos. Vai nu nemākam vai vnk. tur visi ir tik fiziski vāji