Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Latvieši ārpus pirmā sešdesmitnieka IBU kausa īsajās individuālajās distancēs

Andrejs Siliņš

Latvieši ārpus pirmā sešdesmitnieka IBU kausa īsajās individuālajās distancēs
Edgars Mise. Foto: biathlon.life

LETA. Latvijas biatlonisti ceturtdien Vācijā uzrādīja pieticīgus rezultātus Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa piektā posma īso individuālo distanču sacensībās, nevienam no pašmāju sportistiem nefinišējot pirmajā sešdesmitniekā.

Vīriem 15 kilometros uzvaru svinēja krievs Aleksandrs Povarņicins, kurš aizvēra visus mērķus, finišu sasniedzot 38 minūtēs un 36,8 sekundēs.

No pašmāju biatlonistiem labāko rezultātu sasniedza Edgars Mise, kurš kļūdījās piecas reizes, zaudēdams astoņas minūtes un 44 sekundes, kas viņam deva 63.vietu. Ņikita Osipovs ar septiņām kļūdām bija 81.vietā, bet Rūdis Balodis ar sešiem nesašautiem mērķiem bija desmit pozīcijas zemāk. Finišu sasniedza 101 biatlonists.

Sievietēm 12,5 kilometru distancē uzvarēja ukrainiete Jūlija Žurakova, kura sašāva visus mērķus, finišēdama pēc 36 minūtēm un 47,0 sekundēm.

No Latvijas biatlonistēm Ieva Pūce kļūdījās piecas reizes, uzvarētājai zaudējot vairāk nekā deviņas minūtes un ieņemot 66.vietu, Jūlija Matvijenko ar četriem nesašautiem mērķiem bija vēl aptuveni minūti lēnāka, kas viņai deva 72.pozīciju, bet Annija Keita Sabule ar septiņiem neaizvērtiem mērķiem bija 77.vietā starp 83 biatlonistēm.

Šajā posmā tika iemēģināta jauna veida īsā individuālā distance, kas pieaugušajiem ir īsāka nekā ierasta, turklāt par vienu nesašautu mērķi sportisti saņem 45 soda sekundes, nevis vienu minūti. Šādu sistēmu iepriekš izmantoja tikai junioru sacensībās.

Sestdien biatlonisti sacentīsies sprintā, bet svētdien - iedzīšanā.

Izmantotie resursi:
LETA