Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Čerezovs: "Šaušanu ietekmēja vējš"

Jānis Pārums

Čerezovs: "Šaušanu ietekmēja vējš"
Ivans Čerezovs
Foto: AFP/Scanpix
11:30
Biatlons, PK Vīriešiem 10/11, 3.posms. Pokļuka. 20km
Emil Hegle Svendsen
3.25
Ole Einar Bjorndalen
6.00
Tarjei Boe
7.50

Krievijas biatlonists Ivans Čerezovs pēc 20 kilometru distances Pasaules kausa trešajā posmā biatlonā atzina, ka sportistu sniegumu šautuvē ietekmējis vējš, kamēr uzvarētājs austrietis Daniels Mezotičs uzsvēra, ka nav ļāvis vējam ietekmēt viņa sniegumu.

"Laika apstākļi ir svarīgs faktors. Pēdējā šaušanā es, Ūle Einārs Bjerndālens un Aleksejs Volkovs šāvām vienlaicīgi. Un katrs pieļāvām pa divām kļūdām (patiesībā Volkovs pēdējā šautuvē kļūdījās vienreiz, bet kopumā pieļāva divas kļūdas - aut.). Vējš! Man šaušanas laikā pat plaukstas nosala. Stāvējām, cītīgi mērķējām, taču vienalga garām... Lai gan līdz tam Volkovs šāva diezgan pieņemami," sacīja Ivans Čerezovs, kurš ieņēma 37. vietu, šautuvē kļūdoties četras reizes.

Austrietis Daniels Mezotičs nespēja trāpīt tikai vienā no 20 mērķiem un pēc finiša sacīja: "Zināju, ka vējš šeit [Pokļukā] var būt problēma, taču es koncentrējos un neļāvu tam ietekmēt manu šaušanas precizitāti. Tā arī bija mana panākuma atslēga. Dzīvoju 35 minūšu braucienā no trases, tāpēc bieži braucu šeit trenēties. Nostartēju labi, bet ne perfekti. 20 kilometri ir mana mīļākā distance. Patīk, ka pirmajā aplī varu neslēpot ar pilnu atdevi."

Šī bija Mezotiča otrā uzvara Pasaules kausa posmos. Viņš uzskata, ka tagad ir labāks biatlonists nekā 2002. gadā, kad uzvarēja pirmoreiz: "Bija nepieciešami astoņi gadi, lai tiktu pie otrās uzvaras. Domāju, ka tagad esmu labāks nekā toreiz - gan šaušanā, gan slēpošanā."

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka Ilmārs Bricis kļūdījās septiņas reizes un ieņēma 80. vietu, bet Jānis Bērziņš ar sešām kļūdām bija 93. vietā. Septiņas kļūdas pieļāva arī Ūle Einārs Bjerndālens, ierindojoties tikai 55. vietā.

Izmantotie resursi:
biathlonworld.com
sport-express.ru
rtl.de

     [+] [-]

, 2010-12-16 16:45, pirms 13 gadiem
Pie vienāda kļūdu skaita mūsējo ātrums ir gaužām bēdīgs...

  +2 [+] [-]

, 2010-12-16 18:37, pirms 13 gadiem
Bandīc rakstīja: Pie vienāda kļūdu skaita mūsējo ātrums ir gaužām bēdīgs...
Diemžēl, bet tā tas ir...