Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Bendika: "Pirmajā šaušanā nedaudz pārvērtēju vēju"

Rolands Eliņš

Bendika: "Pirmajā šaušanā nedaudz pārvērtēju vēju"
Baiba Bendika. Foto: Peter Podobnik / Sportida/SIPA/Scanpix

LETA. Latvijas biatloniste Baiba Bendika svētdien pasaules čempionāta iedzīšanas sacensībās centās šaut ātri un pārliecinoši, pēc finiša sarunā ar Latvijas Televīziju atklāja sportiste.

Bendika svētdien Itālijā izcīnīja devīto vietu pasaules čempionāta desmit kilometru iedzīšanas sacensībās, vēlreiz uzlabojot karjeras rekordu planētas meistarsacīkstēs. Iepriekšējais rekords pasaules čempionātos Bendikai bija piektdien izcīnītā 12.vieta 7,5 kilometru sprintā.

"Nogurums ir diezgan liels," sarunā ar LTV teica sportiste, kura vienīgo reizi kļūdījās pirmajā ugunslīnijā, kur neizvēra divus pēdējos mērķus. "Nedaudz pārvērtēju vēju, minimāli par daudz pavilku. Centos šaut ātri un pārliecinoši."

Iepriekš viņa pauda, ka mērķis ir pirmais desmitnieks, taču tagad tas kļuvis augstāks.

"Mērķi ir vēl lielāki, bet jebkurā gadījumā ļoti labs čempionāta sākums. Nav par ko sūdzēties, esam ļoti priecīgi," uzsvēra sportiste.

Teicamie rezultāti čempionāta sākumā ir labs priekšnoteikums, lai piedalītos sacensībās ar kopēju startu. "Visticamāk, masu startu jau esmu nodrošinājusi. Taču priekšā ir citi starti, par kuriem vēl jādomā," atzīmēja Bendika.

Pēc pēdējās šaušanas latviete bija desmitā, kamēr pirmais sešinieks bija desmit sekunžu attālumā. Taču turpinājumā izdevās noķert vienu konkurenti.

"Negāja viegli, pēdējā nobraucienā paspēju nokrist. Par laimi aiz muguras nebija nevienas konkurentes," atklāja Bendika.

Bendika līdz šim iedzīšanas disciplīnā pasaules meistarsacīkstēs bija startējusi vien divreiz. 2017.gadā Austrijas trasē Hohfilcenē viņa ieņēma 27.vietu, bet pagājušogad Zviedrijā, Estešundas trasē, pakāpās par četrām vietām augstāk.

Pēc pasaules čempionāta notiks vēl trīs Pasaules kausa posmi Nove Mesto (Čehija), Kontiolahti (Somija) un Holmenkollenē (Norvēģija), kur no 16. līdz 22.martam noslēgsies Pasaules kausa sezona.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2020-02-16 16:33, pirms 4 gadiem
Re kā, izrādās ka nokritusi, tāpēc jau lēnāks pēdējais nogrieznis!

     [+] [-]

, 2020-02-16 18:54, pirms 4 gadiem
Baiba cīnītāja! Novēlu, lai viņai izdodas sasniegt lielo mērķi!