Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Furkads: "Pasaules kausu medaļas parasti atdodu bērniem"

Furkads: "Pasaules kausu medaļas parasti atdodu bērniem"
Martēns Furkads un Juhaness Bē
Foto: Sputnik / Scanpix

"Labāk lai šī sērija pārtrūkst Antholcā, nekā olimpiskajās spēlēs," pēc tam, kad 12. reizi 12 sacensībās Pasaules kausu posmos šosezon kāpa uz goda pjedestāla, sacīja franču biatlona superzvaigzne Martēns Furkads.

"Tā kā nesašāvu divus mērķus, bija grūti atgūties. Pat ja Juhaness [Bē] būtu noguris, būtu sarežģīti," savu sniegumu masu startā komentēja Furkads, kurš masu startā svētdien Pasaules kausa posmā Rūpoldingā ceļā uz finišu apsteidza Gigonā un izcīnīja sudrabu. "Zināju, ka pēdējā aplī man jābūt ļoti ātram, lai apsteigtu [Antonēnu] Gigonā, jo viņš ir ļoti labs sprinteris."

"Es nekrāju medaļas no Pasaules kausiem, es no tām viegli šķiros un atdodu tās bērniem. Vienmēr tā esmu darījis," Furkads atzina, ka neseko līdzi izcīnīto medaļu skaitam Pasaules kausa posmos - šajā sezonā viņš uz pjedestāla bijis pilnīgi visās sacensībās, kurās piedalījies. "Neatdodu tikai savas olimpiskās un pasaules čempionātu medaļas."

Arī no tām vien Furkadam jau izveidojusies nopietna kolekcija - Martēna kontā ir divi zelti no Soču spēlēm un pa sudrabam no Sočiem un Vankūveras. Savukārt pasaules čempionātos izcilais biatlonists izcīnījis jau 11 zelta godalgas, desmit sudrabus un četras bronzas medaļas.

Tāpat Furkads atzina, ka nesatrauksies, ja pēdējā Pasaules kausa posmā pirms olimpiskajām spēlēm pirmoreiz sezonā paliks ārpus labāko trijniekā kādā no sacensībām: "Antholcā centīšos turpināt tādā pašā garā, bet es nedomāšu par iznākumu, jo 12 reižu pēc kārtas esmu bijis medaļās. Labāk lai šī sērija pārtrūkst Antholcā, nekā olimpiskajās spēlēs. Speciāli neko nedarīšu, bet nebūšu bēdīgs, Antholcā paliekot bez godalgām."

Masu starta uzvarētājs Juhaness Bē, kurš uz pjedestāla šosezon bijis desmit reižu, atzina, ka šobrīd pārdzīvo fiziskās formas kritumu: "[Masu starts] nebija patīkams. Uz beigām sāku just stīvumu, taču centos saglabāt gludu slēpojumu, lai taupītu spēkus. Šonedēļ nejutos pilnībā vesels. Tomēr, lai gan nebiju ātrs, tāpat izcīnīju uzvaru, un tā ir labākā izjūta pasaulē."

"Šis bija labs treniņš tam, kā aizsargāt savu līdera pozīciju. Kad cīnies par uzvaru, tas ir nepieciešams. Esmu nedaudz zaudējis formu, bet man ir mērķis tajā atgriezties uz olimpiskajām spēlēm," sacīja Bē, kurš uz pjedestāla bijis desmit sacensībās no 12 aizvadītajām Pasaules kausa posmos. "Tas ir neticami. Mēs [ar Furkadu] esam bijuši uz pjedestāla kopā gandrīz visās sacensībās. Pārējos tas noteikti kaitina."

Izmantotie resursi:
https://www.sports.ru/


, 2018-01-15 14:32, pirms 6 gadiem
diezgan paredzami , ka OS vIsmaz viens no viņiem būs TOP 3 kādās no sacensībām (Johanes vai Martins).
, 2018-01-15 15:38, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: diezgan paredzami , ka OS vIsmaz viens no viņiem būs TOP 3 kādās no sacensībām (Johanes vai Martins).
Neesi tik pieticīgs, šie kungi dalīs medeļas sprintā, iedzīšanā. Viens no viņiem arī Masiniekā. 20niekā, tur būs tikai intriga
, 2018-01-15 16:05, pirms 6 gadiem
Saviem bērniem? Ieviesiet lūdzu skaidrību.
, 2018-01-15 16:32, pirms 6 gadiem
D-Mob rakstīja: Neesi tik pieticīgs, šie kungi dalīs medeļas sprintā, iedzīšanā. Viens no viņiem arī Masiniekā. 20niekā, tur būs tikai intriga
nu nez vai abi iedzīšanā būs TOP 3
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.
Juhanness Tinjess Bē. Foto: IBU/Christian Manzoni
3

J.T. Bē pat trīs soda apļi neliek atskatīties, Rastorgujevs noslīd līdz 32. vietai

Pasaules kausa biatlonā pēdējā posmā Kanādas trasē Kenmorā par iedzīšanas uzvarētāju bez pārsteigumiem kļuva Juhanness Tinjess Bē, kura uzvarai šķēršļus nelika arī trīs pieļautās kļūdas. Ar 22. numuru no starta vārtiem izslēpojušais Andrejs Rastorgujevs ieņēma 32. vietu.