Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Svensens: "Pēdējā šaušanā nedaudz trīcēja kājas, taču panikā nekritu"

Rolands Eliņš

Svensens: "Pēdējā šaušanā nedaudz trīcēja kājas, taču panikā nekritu"
Emils Hegle Svensens pēdējā šaušanā šodienas stafetē
Foto: AFP/Scanpix

Norvēģijas biatlonists Ūle Einars Bjerndālens un Emils Hegle Svensens atzinuši, ka šodienas PK posmā gūtā uzvara 4x7,5km stafetē lielā mērā gūta, pateicoties brāļiem Tarjei un Juhannesam Bē.

Norvēģija stafetes sākumā nonāca visai nelabvēlīgās pozīcijās, jo tās pirmā posma veicējs Ūle Einars Bjerndālens bija spiests iztērēt piecas rezerves patronas un no līdere Andreja Rastorgujeva atpalika pat pusminūti. Slavenais norvēģis gan norādīja, ka par to nebija satraucies:„Pirmais posms mums nesanāca īpaši labs, taču pēc manis startēja ļoti spēcīgi biatlonisti, kuri savu darbiņu arī kārtīgi paveica. Tāpēc par savu 29 sekunžu deficītu īpaši nesatraucos.”

Pēc Bjerndālena Norvēģijai startēja brāļi Juhanness un Tarjei Bē, kuri ne tikai atspēlēja visu deficītu, bet arī pārņēma līderpozīcijas. Tarjei Bē pēc finiša izteicās, ka šīs tomēr nebija viņam tās vislabākās sacensības: „Vienmēr patīkami, kad vari trasē sajusties spēcīgs. Centos uzbrukt austrieša Simona Edera pozīcijām, taču biju pārāk agresīvs pirms pirmās šaušanas, bet turpinājumā jau nedaudz savācos. Šī nebija mana labākā disciplīna, taču slēpošanas temps bija vienkārši fantastisks.”

Emilam Heglem Svensenam pēc brāļu Bē veiktajiem posmiem atlika tikai nosargāt līderpozīcijas, tiesa, pēdējā šaušanā viņam gandrīz samisējās: „Tobrīd bija spēcīgs vējš un man nedaudz trīcēja kājas, taču nekritu panikā un izdevās sašaut mērķus ar rezerves patronu palīdzību. Paldies abiem brāļiem Bē, kuri stafetes pēdējo posmu man padarīja par visai greznu izbraucienu.”

Norvēģija otrajā vietā šoreiz atstāja pirmā posma uzvarētāju Krieviju, un tās pārstāvis otrajā stafetes posmā Jevgeņijs Garaničevs atzina, ka pieļāvis kļūdu, cenšoties turēt līdzi PK kopvērtējuma līderim Martēnam Furkadam. „Nezināju, ka būšu vienā posmā ar Furkadu, to man pateica tikai no rīta brokastīs. Biju pārsteigts, ka franči ielikuši savu spēcīgāko sportistu otrajā posmā. Centos koncentrēties cīņai pret viņu, tikt aizmugurē un neatpalikt. Rīt taču mums sacensības masu startē.”

„Furkads savukārt jau pašā sākumā sāka spēlēties ar mani kā kaķis ar peli, viņš pastāvīgi mainīja tempu un centās izraustīt mani nos ava ritma,” turpināja Garaničevs. „Šaušanā biju viņam tieši blakus un pasteidzos. Centos šaut tikpat ātri kā viņš, bet zaudēju koncentrēšanos. Vispār pašsajūta man bija laba, taču turēt līdzi Furkadam bija grūti, tāpēc arī beigās paguru,”Krievijas medijiem skaidroja Garaničevs.

Izmantotie resursi:
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат