Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Birkentāls IBU junioru kausa sprinta sacensībās izcīna 41.vietu

Rolands Eliņš

Birkentāls IBU junioru kausa sprinta sacensībās izcīna 41.vietu
Renārs Birkentāls. Foto: No sportista Instagram profila

LETA. Latvijas biatlonists Renārs Birkentāls sestdien Slovēnijā Starptautiskās biatlona savienības (IBU) junioru kausa pirmā posma 10 kilometru sprinta sacensībās ieguva 41.vietu, kas bija labākais rezultāts Latvijas sportistiem.

Par vīriešu sacensību uzvarētāju 10 kilometru sprintā kļuva itālis Didjē Bionazs, kurš distanci veica 28 minūtēs un 51,3 sekundēs, šautuvē reizi kļūdoties. Otrais finišēja vācietis Jūlians Hollants, kurš, šaudams precīzi, no uzvarētāja atpalika par 7,1 sekundi, bet trešais bija šveicietis Niklass Hartvēgs, kurš ar precīzu šaušanu no Bionaza atpalika par 9,1 sekundi.

Birkentāls reizi kļūdījās stāvus šaušanā un no līdera atpalika par divām minūtēm un 21,5 sekundēm. 89.vietu ar perfektu šaušanu ieņēma Ņikita Kondrašovs, kurš no uzvarētāja atpalika par piecām minūtēm un 48,6 sekundēm. 95.vietā ierindojās Aleksandrs Kuzņecovs, kurš, garām šāvis četrreiz guļus un reizi stāvus, līderim zaudēja sešas minūtes un 58,1 sekundi. Divas vietas no viņa atpalika Imants Maļina, kurš guļus kļūdījās reizi, stāvus - divas un no Bionaza atpalika par septiņām minūtēm 28,8 sekundēm.

Par sacensību uzvarētāju sievietēm tika kronēta šveiciete Amī Baserga, kura distanci veica 25 minūtēs un 40,1 sekundē un vienīgo reizi kļūdījās otrajā šautuvē. Latvijas biatloniste Inese Golubeva uzvarētājai zaudēja piecas minūtes un 43,6 sekundes, reizi kļūdoties otrajā šaušanā, kā rezultātā izcīnīta 72.vieta.

Vēl sacensībās piedalījās arī Līva Šahno, Signe Miķelsone un Anastasija Nedaivodina. Šahno pirmajā šautuvē pieļāva divas kļūdas, bet otrajā vēl piecas, kā rezultātā viņai līderei zaudēja deviņas minūtes un 45,7 sekundes, ieņemot 99.vietu. Pozīciju zemāk ar kļūdu pirmajā un divām kļūdām otrajā šautuvē finišēja Miķelsone, kura šveicietei zaudēja vēl par pussekundi vairāk nekā Šahno. Savukārt Nedaivodina kļūdas pieļāva tikai otrajā šautuvē (divas) un sacensības noslēdza 107.vietā, no uzvarētājas iepaliekot par 12 minūtes un 9,04 sekundes.

Kopumā finišu sasniedza 114 sportistes.

Jau ziņots, ka Pokļukā ar individuālajām distancēm ceturtdien sākās IBU junioru kausa sezona. No latviešiem 15 kilometru individuālajā distancē Birkentāls ar četrām soda minūtēm ieņēma 55.vietu, bet Kuzņecovs ar trim nesašautiem mērķiem bija 69.pozīcijā 125 finišējušo biatlonistu konkurencē. Juniorēm 12,5 kilometru distancē Golubeva ar trim kļūdām bija 67.pozīcijā starp 103 finišējušajām sportistēm.

Svētdien Slovēnijā notiekošajā IBU junioru kausā tiks aizvadītas stafetes sacensības.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2019-12-14 18:32, pirms 4 gadiem
Birkentāls cerīgi izskatās. Ātrumā ziņā varētu būt apmēram vienāds ar vienaudzi Matjuhinu. Pārējiem trim puišiem vēl tikai 17 gadu un pirmā starptautiskā sezona.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-14 19:04, pirms 4 gadiem
Autor palabo-Šahno otrajā šautuvē trīs kļūdas. Maļina, Miķelsone un Šahno vēl ir 16 gadi. Kā jau iepriekš komentēju, tad mūsējie uz sniega šogad pirmoreizi tika tikai pagājušās nedēļas vidū. Pie tam lielākā daļa pirmo reizi mūžā trenējas un startē kalnos. Citas izlases ieskaitot igauņus un lietuviešus jau visu novembri uz sniega.