Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Bendikai ar četrām kļūdām 22. vieta IBU kausa sprintā

Rolands Eliņš

Bendikai ar četrām kļūdām 22. vieta IBU kausa sprintā
Baiba Bendika. Foto: EPA/Scanpix

IBU kausa sacensībās sprintā, kas norisinās Itālijā, Baiba Bendika ieguva 22. vietu, kamēr vīriešu konkurencē neviens Latvijas sportists augstāk par 84. vietu netika.

Baiba Bendika abās šaušanās pieļāva pa divām kļūdām. Viņa bija viena no divām dalībniecēm, kurai četras kļūdas netraucēja tikt labāko trīsdesmitniekā. Bendika ieņēma 22. vietu, no uzvarētājas Johannas Skotheimas no Zviedrijas atpaliekot par minūti un 47 sekundēm. Savukārt slēpošanas ziņā Bendika bija ātrākā starp visām dalībniecēm.

Pārējās Latvijas sportistes šajās sacensībās palika ārpus labāko 60 dalībnieču saraksta. Ieva Pūce ar divām kļūdām ieņēma 64. vietu, Sanita Buliņa ar trim kļūdām bija 78. vietā, bet Annija Sabule ar vienu kļūdu bija tieši aiz viņas, iegūstot 79. vietu 92 dalībnieču konkurencē.

Bendika vakar piedalījās Pasaules kausa sprinta sacensībās Austrijā,kur ieņēma 36. vietu un kvalificējas iedzīšanai, taču iedzīšana paredzēta tikai svētdien, kamēr šodien Austrijā Bendikai bija brīvs, jo sacensības aizvadīja sieviešu stafetes komandas.

Vīriešu sprintā IBU kausā Latvijas sportisti palika ārpus labāko 80 pulka. Rūdis Balodis šāva perfekti, taču arī tas nelīdzēja pakāpties augstāk par 84. vietu, atpaliekot no uzvarētāja vairāk nekā četras minūtes. 18 gadus vecajam Kirilam Matjuhinam bija ātrāks slēpojums, taču četras kļūdas (pa divām katrā šaušanā) lika palika 94. vietā 123 finišējušo sportistu konkurencē.

Uzvaru izcīnīja baltkrievu sportists Maksims Varabejs, kurš šāva nekļūdīgi. To pašu par sevi varēja teikt arī otrās vietas ieguvējs Fredriks Gjesbaks no Norvēģijas, atpaliekot par četrām sekundēm, bet trešo vietu ar vienādu rezultātu dalīja Krievijas sportists Aleksandrs Povarņicins un norvēģis Hāvards Bogetveits, kuram viena kļūda otrajā šaušanā liedz izcīnīt uzvaru.

Jāpiemin, ka Baltkrievijai vīriešu sprintā labāko piecpadsmitniekā bija trīs pārstāvji.

Izmantotie resursi:
https://biathlonresults.com/

     [+] [-]

, 2019-12-14 17:42, pirms 4 gadiem
AHL.

     [+] [-]

, 2019-12-14 17:53, pirms 4 gadiem
Bendikai šodien tomēr neizdevās sakārtot šaušanu, atšķirībā no Rastorgujeva. Vispār interesanta pieeja pirms rītdienas iedzīšanas - divreiz pa 2,5 stundu pārbraucienam no Hohfilcenes uz Itāliju un šodien mači maksimālā tempā.

Pūce šodien diezgan ātri noslēpoja, +2:36,4 pret Bendiku, bet atkal ilgi šāva.

Nepiefiksēju, ka jau pēc supersprinta Sanita Buliņa ir sasniegusi IBU punktus, kas ir pietiekami, lai startētu pasaules čempionātā (kā zināms, PK ir augstāks normatīvs). Ja arī Pūcei izdosies sasniegt kvalifikāciju (viņai šobrīd ir tikai līdz junioru pasaules čempionātam. kas notiek pirms pieaugušo PČ), tad PČ Latvijai būs iespēja startēt arī dāmu stafetē.

  -1 [+] [-]

, 2019-12-14 20:14, pirms 4 gadiem
Bendika tas skaidrs, BET ko pārējās domā darīt. Nu tur ir drausmas ja skatās nākotnē. Čalis ar slotu trasē ir ātrāks nekā mūsu meitenes

  +1 [+] [-]

, 2019-12-14 20:20, pirms 4 gadiem
markkomartins rakstīja: Bendika tas skaidrs, BET ko pārējās domā darīt. Nu tur ir drausmas ja skatās nākotnē. Čalis ar slotu trasē ir ātrāks nekā mūsu meitenes
Par laimi meitenēm nav jāsacenšas ar čaļiem!