Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Apsūdzētais krievu treneris: "Netīra provokācija. Mūs bez nekāda pamata aplēja ar dubļiem"

Agris Suveizda

Apsūdzētais krievu treneris: "Netīra provokācija. Mūs bez nekāda pamata aplēja ar dubļiem"
Aleksandrs Kasperovičs. Foto: TASS/Scanpix

Austrijas policija ir uzsākusi izmeklēšanu par iespējamiem dopinga pārkāpumiem Krievijas biatlona izlasē pagājušā gada pasaules čempionātā. Apsūdzības par iespējamiem pārkāpumiem tika izvirzītas gan tā laika izlases galvenajam trenerim Aleksandram Kasperovičam, gan sportistiem Jevgeņijam Garaņičevam, Aleksandram Loginovam, Antonam Šipuļinam, Aleksejam Volkovam un Irinai Starihai, gan arī ārstiem un masieriem Artjomam Krincilovam, Aleksandram Seļavkinam, Jevgeņijam Šutovam un Dmitrijs Topičkanovam. Ļoti iespējams, ka aktīvie biatlonisti Loginovs, Garaņičevs un Stariha varētu uz nenoteiktu laiku tikt atstādināti no sacensībām, taču IBU pārstāvji pagaidām šādas baumas noliedz.

Bijušais Krievijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Kasperovičs intervijā Sport-Express komentēja, kā no sava skatu punkta redz radušos situāciju: "Nesaprotu, par ko mūs apsūdz. Nav nekādas konkrētības. Ko tur saka austrieši – apvaicāja 100 cilvēku? Nu un kas?! Lai izvirza skaidrs apsūdzības, uz kurām varēs atbildēt. Mūsu sportisti nodod tik daudz provju, kā neviens cits! Piemēram, Saša Loginovs. 2017. gadā pirms un pēc pasaules čempionāta viņš nodeva visvairāk provju visā pasaulē – gan starp krievu, gan arī ārzemju sportistiem. Šajā gadā tas pats. Katrā startā, katrā nometnē viņam nāk klāt un ņem proves. Nekādu jautājumu par pārbaužu rezultātiem nav bijis, taču pret viņu atkal esot kaut kādas pretenzijas.

Mūsu sportisti vienmēr ir atvērti antidopinga dienestiem. Tā ir netīra un rupja provokācija! Turklāt laiks tai izvēlēts tā, lai sāpīgāk sistu pa mūsu komandu, kas pirmajā Pasaules kausa posmā Pokļukā parādīja, ka atrodas diezgan labā formā. Kā lai tagad sportisti piedalās, būdami šādā noskaņojumā?! Mūs vienkārši aplēja ar dubļiem, lai arī pamata tam nebija nekāda. Kur ir apsūdzību pierādījumu daļa? Komanda praktiski visu gadu atrodas ārzemēs un jebkurā laikā un jebkurā vietā bija pieejama dopinga dienestiem. Viņi pie mums brauca regulāri un ņēma proves.

Nedrīkstam klusēt – jārunā ir gan savienībai, gan sportistiem! Pie izlases tagad brauc prokuratūras darbinieki, sportistiem izsniedz kaut kādus papīrus un pieprasa klusēšanu. Kādēļ gan mums būtu jāklusē, uz kāda pamata? Ja esmu zaglis vai bandīts, mani vajag izolēt, nevis prasīt klusēšanu par to, ka esmu zadzis. Tikai parādiet pierādījumus un obligāti ievērojiet visas manas tiesības. Bet esmu gatavs lidot uz Austriju par savu naudu un aizstāvēt savu godīgo vārdu un visu man dārgo sportistu tiesības. Man ir ģimene, bērni, mazbērni, un es nevēlētos, lai mani apsūdz tajā, ko nekad neesmu darījis. Visdrīzāk uz turieni arī došos. Negrasos pamest komandu, kuru tobrīd vadīju. Kurš stāv aiz visām apsūdzībām? Nezinu, nedomāju, ka tās ir jaunās IBU vadības spēlītes. Tā nav ieinteresēta tajā, lai krievu biatlons netiktu pārstāvēts starptautiskajā arēnā. Tas būtu gluži kā, ja no futbola izslēgtu Brazīlijas izlasi."

Konkrētākas apsūdzības gaida arī Krievijas Biatlona savienības vadītājs Vladimirs Dračovs: "Par visu šo uzzināju, kad biju mājās. Piezvanīja no Austrijas, un man bija neliels šoks. Pēc tam kļuva vairāk vai mazāk skaidrs, kad ieraudzījām dokumentus un sāka skaidrot, kādas pretenzijas izvirza prokuratūra un policija. Viņi cenšas atrast kaut kādus kreisos, bet mēs jau pēc divām dienām uzzinājām, no kurienes tas viss nāk un kurš ir šo notikumu iniciators. Mūsu advokāts pašlaik strādā prokuratūrā, un pēc sacensībām jau zināsim, cik nopietni ir argumenti. Vakar bija pārrunu diena. Gan ar Olimpisko komiteju, gan ar Sporta ministriju – runājām ar visiem. Kopumā ir izpratne, kā mums ir jāuzvedas. Pagaidām nav dokumentu, tikai informatīvs ziņojums, ka pret mums varbūt tiks izvirzītas apsūdzības."

Krievijas televīzijā komentāru sniedza arī kādreizējais Krievijas sieviešu izlases galvenais treneris Volfgangs Pihlers, kurš tagad strādā ar Zviedrijas biatlonistiem: "Viņi rīkojas nekorekti. Nepiekrītu šim visam, un man ir jāatbalsta Krievija. Man ir savs viedoklis, bet pagaidām to neizteikšu. Iespējams, sasaukšu preses konferenci. Man ir doma visus sasaukt un izstāstīt, ko es domāju par Krieviju, kā tur strādāju,- visu patiesību. Ticiet, tas jums būs labi. Krievijā nekad neredzēju nekādu dopingu. Man ir fakti, un esmu gatavs tos likt galdā."

Izmantotie resursi:
https://www.championat.com/other/ne...
https://kalashnikov.media/video/spo...
https://www.sport-express.ru/biathl...

  +6 [+] [-]

, 2018-12-14 20:04, pirms 5 gadiem
Vai tad kādreiz Krievijā kāds ir atzinies dopinga lietošanā...??

  -1 [+] [-]

, 2018-12-14 20:28, pirms 5 gadiem
Liela daļa cilvēku,ko komunistu cūkas izsūtīja,atzinās visādos murgojumos. Bet pamatā problēma bija intelekts un maka biezums...

  -2 [+] [-]

, 2018-12-14 20:32, pirms 5 gadiem
Krievijas atkritumi vispār no pasaules sporta ir jāizdzen..nu nav tiem mutantiem vietas starp cilvēkiem

  +1 [+] [-]

, 2018-12-14 20:55, pirms 5 gadiem
Ej uz Maskavas tiesu, tur tādus attaisno

     [+] [-]

, 2018-12-15 09:42, pirms 5 gadiem
RealT rakstīja: Vai tad kādreiz Krievijā kāds ir atzinies dopinga lietošanā...??
Jā, ir, BOBSLEJA federācijas priekšnieks

     [+] [-]

, 2018-12-15 10:36, pirms 5 gadiem
Misters Besebergs ir šo-to ir pastāstījis un tie ir tie atlēti,par kuriem,tad krieveļi iemaksāja 17-jā gadā piķi.Šoreiz nav runa par EPO,bet gan par asins pārliešanu,jo arī tās štellītes vairs nevar noslēpt.Ir aizdoma,ka tā sērga sākusies jau sen,tad kad Tihanovs bija viceprezidents.
Vaņkas jau bij labi izdomājuši ar prezidenta maiņu,bet nesanāca...

  +1 [+] [-]

, 2018-12-15 11:08, pirms 5 gadiem
Pihlers par naudu arī Ziemeļkoreju atmazgās par demokrātisku valsti.Un tādu pihleru ir pilna Eiropa, kuri neapzinās, kas ir Krievija.