Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Patrijukam 69. vieta IBU kausa 20 kilometros

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Patrijukam 69. vieta IBU kausa 20 kilometros
Aleksandrs Patrijuks
Foto: Detlef Eckert

LETA. Latvijas biatlonists Aleksandrs Patrijuks ceturtdien Austrijā ieņēma 69. vietu Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa trešajā posmā 20 kilometru individuālajā distancē, kamēr Roberts Slotiņš palika vēl 11 pozīcijas zemāk.

Patrijuks šaušanā nopelnīja piecas soda minūtes, no uzvaru guvušā norvēģa Vetles Šostada Kristiansena, atpaliekot septiņas minūtes un 32 sekundes. Latvijas sportists otrajā šaušanā pieļāva divas kļūdas, bet pārējās trīs reizēs neaizvēra pa vienam mērķim.

Tikmēr Slotiņš nopelnīja sešas soda minūtes, no uzvarētāja atpaliekot gandrīz deviņas minūtes, ieņemot 80. vietu 114 finišējušo dalībnieku konkurencē. Otro vietu izcīnīja pieredzējušais vācietis Mihales Rešs, kurš pārstāv Beļģiju. Patlaban 34 gadus vecais Rešs pieļāva vienu kļūdu šaušanā, Kristiansenam, kurš ugunslīnijā bija nekļūdīgs, zaudējot minūti un septiņas sekundes.

Jau vēstīts, ka Patrijuks svētdien palīdzēja Latvijas vīru kvartetam izcīnīt augstvērtīgo desmito vietu Pasaules kausa otrā posma 4x7,5 kilometru stafetē, kad norisinājās citā Austrijas pilsētā Hohfilcenē. Latvijas biatlonistiem stafetē tas bija augstvērtīgākais rezultāts teju astoņu gadu laikā, jo iepriekšējo reizi Latvija desmitniekā bija finišējusi 2010. gada 7. janvārī.

Tāpat Patrijuks Pasaules kausā startēja arī pirmajā posmā Zviedrijā, kur desmit kilometros sprintā bija tikai 105. vietā, apsteidzot vien divus konkurentus. Savukārt Slotiņš šosezon startējis tikai IBU kausa posmos, kur ar lieliem panākumiem nav izcēlies.

Vēlāk ceturtdien Obertilahā 15 kilometru individuālajā distancē sacentīsies sievietes, kur Latvija nebūs pārstāvēta. Turpat sestdien notiks sprinta sacensības, bet posms noslēgsies svētdien ar jauktajām stafetēm. Tikmēr ceturtdien Francijā starts tiks dots Pasaules kausa trešajam posmam, kur startēs arī vadošie Latvijas biatlonisti.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2017-12-14 14:48, pirms 6 gadiem
Ekkk, puikas "nošāvās" un bija lēni (abi ātrākajam, norvēģim Gjermundshaugam uz slēpēm zaudēja ap 3:40). Tikmēr beļģiem turpinās stafetē iesāktais zvaigznīšu brīdis - 2. Rešs, 31. Langers, 41. Lahejs-Gofarts.

     [+] [-]

, 2017-12-14 15:56, pirms 6 gadiem
Beļģiem no tiem rezultātiem nekāda labuma.Viena vakance startyam OS un PK posmos.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-14 16:23, pirms 6 gadiem
Beļģiem ir divas vakances, tikai pašiem tās divas ir jāizcīna- jāiekļūst starp pieciem IBU punktu veiksminiekiem.

     [+] [-]

, 2017-12-14 16:32, pirms 6 gadiem
Sanāk, ka valstij, kura turas aiz TOP 25 nāciju ieskaitē, ir gandrīz nereāli ielauzties tajā TOP 25, jo lielākajā daļā maču (vai pat visos), PK punktus vāc tikai viens sportists, kamēr citām trīs. Bet aktuāli šobrīd tas laikam ir tikai Beļģijas vīru izlasei. Dāmām 26. vietā ir Latvija, bet mums ir tikai viena PK līmeņa sportiste.

     [+] [-]

, 2017-12-14 16:45, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Sanāk, ka valstij, kura turas aiz TOP 25 nāciju ieskaitē, ir gandrīz nereāli ielauzties tajā TOP 25, jo lielākajā daļā maču (vai pat visos), PK punktus vāc tikai viens sportists, kamēr citām trīs. Bet aktuāli šobrīd tas laikam ir tikai Beļģijas vīru izlasei. Dāmām 26. vietā ir Latvija, bet mums ir tikai viena PK līmeņa sportiste.
24. un 25. vietai startē 2 sportisti. Bet jā... Beļģiem pagaidām tas izskatās nereāli. Viņiem mīnuss arī tas, ka nav jauktās stafetes, kura piem. Korejai ar visiem viņu naturalizētajiem tagad ir diezgan laba.