Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Dālmeierei neizdodas uzvarēt, Latvijas duets apsteidz tikai Horvātiju, Dienvidkoreju, Brazīliju un Kirgizstānu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dālmeierei neizdodas uzvarēt, Latvijas duets apsteidz tikai Horvātiju, Dienvidkoreju, Brazīliju un Kirgizstānu
Laura Dālmeiere. Foto: Tass/Scanpix

Šodien Itālijā, Ridannā, sācies IBU kausa otrais posms. Sacensības startējušas ar pāru stafeti, un Latvijas duets – Jūlija Matvijenko un Ņikita Osipovs – finišu nesasniedza, jo tika apsteigts par apli. Uzvarēja Krievija, aiz muguras atstājot titulēto vācieti Lauru Dālmeieri.

Krievijai startēja Anastasija Morozova, kura ar labiem panākumiem startējusi IBU kausa apritē, bet augstāk netiek, un Sergejs Korastļovs, kurš Eiropas čempionātā ir bijis tuvu goda pjedestālam stafetē. Viņi guļus četrās šaušanās izmantoja sešas rezerves patronas, stāvus – piecas, distanci pieveicot bez soda apļiem un finišējot pēc 39 minūtēm un 3,2 sekundēm.

Tikai 2,1 sekundi atpalika Vācijas duets – titulētā Laura Dālmeiere un Romans Rēss. Viņi izmantoja desmit rezerves patronas jeb par vienu mazāk nekā uzvarētāji. Trasē atgriežoties pēdējā posma veicējam Rēsam, Vācijai bija 12,3 sekunžu deficīts, tomēr to sadeldēt neizdevās. Dālmeiere Phjončhanas olimpiskajās spēlēs izcīnīja divas zelta un vienu bronzas medaļu, bet 2017. gada pasaules čempionātā viņu zeltu neieguva tikai vienā no sešām disciplīnām, sprintā finišu sasniedzot otrā.

Startēja arī Latvijas duets, tomēr sasniegt finišu neizdevās. Jūlija Matvijenko izmantoja vienu rezerves patronu un no līderes posma beigās atpalika minūti un 33 sekundes. Ņikitam Osipovam soda aplis un trīs rezerves patronas, deficītu palielinot līdz 3:27 minūtēm. Matvijenko vairs nešāva, jo tika apsteigta par apli. No 25 komandām Latvija ieņēma 25. vietu, aiz muguras atstājot Horvātijas, Dienvidkorejas, Brazīlijas un Kirgizstānas duetus. Tieši priekšā bija Beļģija, Austrālija, ASV un Rumānija.

  +4 [+] [-]

, 2018-12-13 16:08, pirms 5 gadiem
No 25. Komandā ieņēma 25. Vietu bet aiz muguras vēl atstāja 4 komandas un tiesi priekšā vēl 4 komandas. Reali nesaprotams raksts. Tabulu vismaz būtu ielicis vēl. Ehh, līmenis sporta(ne)centrā.

     [+] [-]

, 2018-12-13 16:25, pirms 5 gadiem
es gar zemi,25 no 25.kautgan reāli 19 vieta un Matvijenko veica arī otru savu etapu.Kur var tā fantazēt autor.Sāc rakstīt grāmatu,tev sanāks ne sliktāk kā Karīnai Račko

     [+] [-]

, 2018-12-13 16:55, pirms 5 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: es gar zemi,25 no 25.kautgan reāli 19 vieta un Matvijenko veica arī otru savu etapu.Kur var tā fantazēt autor.Sāc rakstīt grāmatu,tev sanāks ne sliktāk kā Karīnai Račko
Rezultātu tabulas šeit ir tabu! Puikas dod priekšroku protokolu atreferēšanai teksta veidā.

LIVE datos, šķiet, parādījās, ka Matvijenko trešajā etapā tika arī pie otrās šaušanas un pakāpās uz 19. vietu, bet pēc oficiālajiem noteikumiem LPD (lapped) iedeva agrāk. Slēpošanā Matvijenko ātrākajai (Dalmaierei, 14 min. 30 sek.) zaudēja gandrīz trīs minūtes. Interesanti, kā beigsies Jūlijas duelis sprintā pret Pūci (sestdien).

Osipenko nošāvās stāvus. Uz slēpēm ātrākajam (norvēģim Bakkenam) uz sešām minūtēm zaudēja 1:10. Daudz.