Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Aizraujošā sieviešu stafetē pārliecinoša uzvara Norvēģijai

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Aizraujošā sieviešu stafetē pārliecinoša uzvara Norvēģijai
Ingrīda Lanmarka Tandrevolda. Foto: imago images/Eibner Europa/Scanpix

Ar interesantu 4x6 km stafeti sievietēm Austrijas ciematā Hohfilcenē turpinājās trešais Pasaules kausa posms biatlonā. Bez Latvijas izlases dalības uzvaru par vairāk kā 20 sekundēm nodrošināja Norvēģija, savukārt pašā finiša spurtā Elvīra Ēberga apsteidza Denīzi Hermani, dāvājot Zviedrijai trešo vietu.

Pirmajā šaušanā no visām 23 dalībniecēm soda apli nopelnīja tikai pieredzējusī Igaunijas pārstāve Kadri Lehtla. Tiesa, aizkavēšanos piedzīvoja francūziete Anaī Beskona, kurai nācās izmantot visas trīs rezerves patronas, kā rezultātā Francija sākumā atkrita līdz 20. vietai (+29.9). Līderpozīcijā izvirzījās vakardien pārsteidzošu uzvaru sprintā izcīnījusī baltkrieviete Dzinara Alimbekava, kura ieradās arī kā līdere uz otro ugunslīniju. Tajā gan baltkrievietei tik labi nesekmējās, jo nācās izmantot visas trīs rezerves patronas. Nekļūdīgas arī pēc otrās šaušanas bija tikai trīs komandas - Norvēģija (Karolīne Knotena), Vācija (Marena Hammeršmita) un Zviedrija (Johanna Skotheima). Tieši šīs trīs valstis arī bija ieguvušas aptuveni 10 sekunžu vadību pār tuvākajām sekotājām pirmajā stafetes maiņas punktā.

Otrajā stafetes posmā no Zviedrijas un Vācijas sāka atpalikt Norvēģija, jo Ingrīda Lanmarka Tandrevolda savā pirmajā šaušanā pieļāva vienu kļūdu, kamēr Linna Pērsone un Franciska Proisa joprojām saglabāja perfektu precizitāti savām komandām. Tandrevolda gan ar lielisku slēpošanu abas līderes līdz ceturtajai ugunslīnijai panāca, tomēr stāvus šaušanu aizvadīja pagalam neveiksmīgi, dodoties soda aplī. Aizķeršanās šoreiz bija arī Proisai (soda aplis) un Pērsonei (trīs rezerves patronas), kas nozīmēja, ka pārējās konkurentes, kuras līdz šim atpalika pat par vairāk kā pussekundi, varēja krietni pietuvoties. To izmantoja ukrainiete Jūlija Džima, jaunā itāliete Irēne Lardšneidere un čehiete Markēta Davidova, kura vakar sprintā bija piektā. Līdz otrajai stafetes maiņai kā pirmā ieradās tieši Davidova, bet kopā ar viņu arī Pērsone. Tandrevoldai gan šodien bija ļoti liels ātrums trasē un viņa ar vienu soda apli šajā punktā bija ceturtā 5.2 sekundes aiz Davidovas.

Tandrevoldas tempu turpināja sprinta sacensību otrās vietas ieguvēja Tirila Ekhofa, kura abās šaušanās pieļāva tikai vienu kļūdu (stāvus) un pēdējo stafetes maiņas punktu sasniedza teju pusminūti ātrāk kā tuvākās sekotājas. Teicams posms padevās arī Žistīnei Brezā-Bušē, kura neveiksmīgi sākušo Franciju pacēla līdz pat otrajai pozīcijai. Kopā ar Franciju bija arī Vācija un Itālija, kas izveidoja trīs valstu sekotāju grupu, pēdējā posmā mēģinot panākt Norvēģiju, jo zviedrietēm šaušana pievīla Hannu Ēbergu, kura stāvus šaušanā devās soda aplī.

Pēdējā posmā Norvēģijai startēja Marte Olsbu Reiselanna, kura lieliski tika galā ar uzdevumu noturēt līderpozīciju. Pēc septītās šaušanas nekas kardināli neizmainījās, tikai Elvīra Ēberga ar precīzu šaušanu pietuvojās ceturtajai vietai. Savukārt posmā līdz pēdējai, astotajai šaušanai atrāvienu veica francūziete Anaī Ševaljē-Bušē, kura tādējādi, stāvus šaušanā iztiekot bez soda apļiem, kļuva par galveno pretendenti uz otro vietu, jo Olsbu Reiselanna, izmantodama vienu rezerves patronu, garantēja uzvaru Norvēģijai. Ševaljē-Bušē līdz finišam noturēja otro vietu, bet 21 gadu vecā Elvīra Ēberga veiksmīgi atguva savas vecākās māsas Hannas pieļautās kļūdas un pašā finiša taisnē tikai par 0.2 sekundēm apsteidza Denīzi Hermani, izraujot Zviedrijai vietu uz goda pjedestāla.

Norvēģija revanšējās pēc neveiksmīgās stafetes Kontiolahti, Somijā, kur pēc traģiska sākuma, kad Karolīne Knotena piedzīvoja kritienu un grūtības ar patronu ievietošanu šautenē, ieņēma tikai astoto vietu. "Mēs bijām izsalkušas pēc revanša un gribējām pierādīt, ka pagājušā stafete bija tikai nejaušība," pēc šīs dienas uzvaras norvēģu televīzijai NRK teica Tirila Ekhofa.

Jau pulksten 15:45 pēc Latvijas laika Hohfilcenē notiks arī 12.5 km iedzīšana vīriešiem, kurā ar 36. numuru startēs arī Andrejs Rastorgujevs (1:49 minūtes aiz līdera Juhannesa Dāles no Norvēģijas).

4x6 km stafete sievietēm, PK 3. posms, Hohfilcene (Austrija)

V.ValstsLaiksKļūdas (s.a.+r.p.)
1.Norvēģija1:08:04.31+6
2.Francija+24.50+16
3.Zviedrija+32.51+9
4.Vācija+32.71+9
5.Itālija+37.10+3
6.Austrija+1:12.91+10
7.Ukraina+1:13.30+10
8.Krievija+1:51.01+8

Pasaules kauss biatlonā, 3. posms, Hohfilcene (Austrija)

DatumsLaiksSacensībasZeltsSudrabsBronza
11.12.12:307.5 km sprints sievietēmD. Alimbekava (Baltkrievija)T. Ekhofa (Norvēģija)F. Proisa (Vācija)
11.12.15:2010 km sprints vīriešiemJ. Dāle (Norvēģija)K. Fijons-Majē (Francija)F. Klods (Francija)
12.12.12:454x6 km stafete sievietēmNorvēģijaFrancijaZviedrija
12.12.15:4512.5 km iedzīšana vīriešiem
13.12.12:4510 km iedzīšana sievietēm
13.12.15:004x7.5 km stafete vīriešiem

     [+] [-]

, 2020-12-12 14:07, pirms 3 gadiem
Eh kā Baltkrievija nošāvās. Bija interesanti, Zviedrija tā pielikusi.

     [+] [-]

, 2020-12-12 16:26, pirms 3 gadiem
Kāpēc mūsējie netaisīja komandu?