Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Rastorgujevs: "Pēc Jaungada gribētos būt citā līmenī, galvenais ir PČ"

Rastorgujevs: "Pēc Jaungada gribētos būt citā līmenī, galvenais ir PČ"
Andrejs Rastorgujevs
Foto: Ekrānuzņēmums

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs sarunā ar Sportacentrs.com norādīja, ka pleca operācijas dēļ nenotikušais treniņu darbs vasarā vislielāko ietekmi atstās uz sezonas sākumu, bet pēc gadu mijas viņš cer būt citā līmenī.

Pāris nedēļas pirms jaunās sezonas sākuma Rastorgujevs atrodas Šveicē un uz jautājumu par pašreizējo kondīciju atbild: "Izbaudu lieliskos laika apstākļus, jau mēnesi atpūšos, kamdēļ tik brīnišķīgā laikā vēl trenēties? Tas, protams, tikai joks. Patiesībā nopietni strādāju. Pavasarī veiktā pleca operācija ietekmējusi treniņu procesu, kurā tā dēļ nācies ieviest pārmaiņas. Dažas nākušas par labu, bet dažas ne tik ļoti. Kopumā ir labi, sniega pietiek, laiciņš foršs."

"Ja viss ritēs pēc pašreizējā plāna, tad uz Pasaules kausa pirmo posmu novembra beigās būšu gatavs. Sezonu sākšu ar jaukto pāru stafeti, lai ieskrietos, jo šogad vēl neesmu piedalījies nevienos mačos. Tādēļ būs jāsaprot, kā jūtos. Pēc tam piedalīšos 20 kilometru individuālajā distancē. Redzēsim, kā jutīšos, kā organisms spēs atjaunoties. Pēdēju testu rezultāti bija labāki nekā bijām gaidījuši," stāsta Andrejs.

Vasaras mēnešos neielikto bāzi visvairāk varēšot just tieši sezonas sākumā. Tad arī ķermenim nāksies izpumpēties. "Ap Ziemassvētkiem un Jaungadu ir plānota smaga nometne, bet uz gada sākumu gribētos būt jau citā līmenī. Tā vismaz ir plānots. Bet vēl jau šogad jānostartē trīs posmos, pēc kuriem būs jāizvērtē. Kas zina, varbūt plānotais treniņu grafiks būs kardināli jāmaina. Galvenais tomēr ir starts pasaules čempionātā februāra vidū. Pirmām kārtām gatavosimies tam. Nevajag neko sasteigt."

"Ar servisa cilvēkiem pa pusei esam vienojušies. Runājuši esam ar vairākiem, pārrunas turpinās, bet kāds no tiem noteikti būs. Par 100% nav atrisināti loģistikas jautājumi. Taču šobrīd par to galva sāp krietni mazāk nekā pēc iepriekšējās sezonas. Varu koncentrēties treniņiem," piebilst Rastorgujevs.

Pasaules kausa izcīņas pirmais posms risināsies no 25. novembra līdz 4. decembrim Estešundā (Zviedrija), bet nākamajās divās nedēļas posmi notiks Pokļukā (Slovēnija) un Nove Mesto (Čehija). Eiropas čempionāts janvāra beigās plānots Dušniki Zdrojā (Polija), bet pasaules čempionāts februāra vidū notiks Hohfilcenē (Austrija).

  +3 [+] [-]

, 2016-11-12 15:43, pirms 7 gadiem
Nevaru sagaidīt jauno sezonu. Veiksmi, Andrejam sasniegt mērķus.

  +3 [+] [-]

, 2016-11-12 16:34, pirms 7 gadiem
RealMadrid#3 rakstīja: Nevaru sagaidīt jauno sezonu. Veiksmi, Andrejam sasniegt mērķus.
Un lai arī lodes sasniedz mērķus!

  -1 [+] [-]

, 2016-11-12 19:37, pirms 7 gadiem
ne sūda nebus ,viņa vilciens jau aizgājis

  -4 [+] [-]

, 2016-11-12 19:44, pirms 7 gadiem
Viss skaidrs - PK posmus var arī neskatīties - tīsies pa 70-90 vietām...
Galvenais kad sportos būs Pasaules čempis... saprast jau var...

     [+] [-]

, 2016-11-12 23:00, pirms 7 gadiem
Jau nevaru sagaidīt sezonu! Andrej, lai bieži sanāk trāpīt desmitniekā gan ar lodēm, gan ar slēpju smērēm!