Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:11, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Ķīnas izlasi trenēs biatlona leģendas Bjerndālens un Domračeva

Ķīnas izlasi trenēs biatlona leģendas Bjerndālens un Domračeva
Foto: Noc.by

Bijušie biatlonisti Ūle Einars Bjerndālens un Darja Domračeva parakstījuši līgumu par Ķīnas biatlona izlases trenēšanu, gatavojot Ķīnas sportistus 2022. gada olimpiskajām spēlēm Pekinā.

„Esam priecīgi paziņot, ka esam sākuši sadarbību ar Ķīnas biatlona izlasi,” tiek citēts Ūle Einars Bjerndālens. „Ķīnai ir jauna komanda ar lielu izaugsmes potenciālu. Mēs sākam treniņu procesu, un kopā ar Darju esam priecīgi dalīties ar Ķīnas sportistiem savā ilggadējā pieredzē biatlonā.”

„Protams, ka esam priecīgi par šādu iespēju, tā mums ļaus attīstīt sporta veidu, ko mīlam, visā pasaulē, ieskaitot valstis, kur ziemas sporta veidiem ir lielas attīstības iespējas,” Darja Domračeva pavēstīja Baltkrievijas olimpiskajai vienībai.

Ķīnas biatlona izlasē Bjerndālens ieņems galvenā trenera amatu, bet Domračeva vadīs sieviešu izlasi.
Bjerndālens un Domračeva apprecējās 2016. gadā, un viņi abi atstāja milzīgu iespaidu uz mūsdienu biatlonu. Bjerndālens ir astoņkārtējs olimpiskais čempions ar milzīgiem sasniegumiem un rekordiem Pasaules kausa izcīņā un pasaules čempionātā, viņš tiek uzskatīts par visu laiku labāko biatlonistu pasaulē. Viņš profesionālajā biatlonā pavadīja 25 sezonas, iegūstot 20 pasaules čempiona titulus.

Baltkrievijas sportiste Domračeva tikmēr ir četrkārtēja olimpiskā čempione un divreiz kļuvusi par pasaules čempioni. Viņa sportistes karjerai punktu lika pagājušajā vasarā 32 gadu vecumā.

Ķīna nevar lepoties ar īpašām biatlona tradīcijām. Aizvadītajā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā sievietēm šo valsti pārstāvēja tikai Tanga Jialina, kura ieņēma 83. vietu, bet vīriešu konkurencē starp 100 labākajiem nebija neviena Ķīnas biatlonista.

Izmantotie resursi:
Домрачева и Бьорндален будут тренировать...


, 2019-09-12 13:48, pirms 5 gadiem
Čaina kādu medāli aizķers savās OS .
, 2019-09-12 16:35, pirms 5 gadiem
spēlmanis rakstīja: Čaina kādu medāli aizķers savās OS .
Vēl jau tālu, bet pašlaik nav nekas tur tāds. Ja nu vienīgi visi šķībie par asmātiķiem kļūs, kas ir iespējams ar Bjorndālenu pie stūres
, 2019-09-12 18:52, pirms 5 gadiem
D-Mob rakstīja: Vēl jau tālu, bet pašlaik nav nekas tur tāds. Ja nu vienīgi visi šķībie par asmātiķiem kļūs, kas ir iespējams ar Bjorndālenu pie stūres
Šķībajiem ir baisās darbaspējas.
Ja viņiem uzrada pareizu treniņsistēmu (un to šitie abi var miera vējos izdarīt, jo visam ir gājuši cauri), no šķībajiem var pašu vellu dabūt ārā.
Annešs Besebergs. Foto: imago/Sammy Minkoff/Scanpix
8

Bijušajam IBU prezidentam piespriež trīs gadus cietumā par korupciju

LETA--AP. Bijušajam Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) prezidentam Annešam Besebergam piektdien Norvēģijā tika piespriests trīs gadu cietumsods par korupciju un Krievijas aizstāvēšanu dopinga pārkāpumos.
Andrejs Rastorgujevs. Foto: Petr Slavik
15

Rastorgujevs masu startā devītais, sezonas kopvērtējumā ieņem 17. vietu

Pasaules kausa sezona biatlonā noslēgusies ar pārliecinošu Juhannesa Tinjesa Bē uzvaru sacīkstēs ar kopēju startu. Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs ar trīs kļūdām šaušanā spēja izcīnīt devīto vietu.
Līsa Vitoci apskauj Lū Žanmonno. Foto: AFP/Scanpix
6

Žanmonno izcīna pirmo uzvaru masu startā, kļūdas neliedz Vitoci triumfu kopvērtējumā

Sieviešu biatlona sezonai pasaules kausā punkts tika pielikts ar sacensībām ar kopējo startu. Gleznainajā Kenmoras trasē par uzvarētāju sezonas pēdējā startā kļuva francūziete Lū Žanmonno, kura pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā un ieguva Mazo kristāla globusu. Savukārt sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Līsa Vitoci masu startā ar pieciem soda apļiem bija 21. vietas ieguvēja.